Careers at UMC Utrecht
menu
Vacancy number: 2017/0601
Apply to: September 14 2017
Education: HBO, University
Employment: Temporary position
Full-time/Part-time percentage: 89-100%

Je gaat moleculair-biologische technieken toepassen om de rol van de slijmlaag in de darm te bestuderen. Hiervoor werk je met organoiden en patiëntmateriaal. Je zet proeven op, analyseert de resultaten en evalueert deze kritisch. Je draagt proactief bij aan het verbeteren van bestaande procedures en met het opzetten van nieuwe methoden, afhankelijk van de ervaring. Verder draag je bij aan de algemene ondersteunende taken binnen de afdeling.

Department

Het onderzoek vindt plaats in het Center for Molecular Medicine (http://cmm.umcutrecht.nl), onderdeel van de divisie Biomedische Genetica, waar een aantal groepen onderzoek doet naar moleculaire aspecten van ziekte. Deze functie valt binnen de sectie Molecular Cancer Research. In Nederland hebben tienduizenden mensen een chronische ontstekingsziekte van de darm (IBD), zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. De slijmlaag, die als het ware de bekleding van de cellen in de darmwand vormt, beschermt de darmwand tegen contact met giftige stoffen en bacteriën. In IBD-patiënten en patiënten met darmkanker is deze slijmlaag vaak dunner en meer doorlaatbaar. Hierdoor wordt de darmwand minder goed beschermd en kan er ontsteking ontstaan. In het huidige project onderzoeken we hoe galzouten en darmbacteriën de slijmlaag beïnvloeden. Door dit mechanisme te doorgronden worden nieuwe therapieën voor IBD en darmkanker mogelijk. Dit is belangrijk omdat de huidige IBD-medicijnen voor ernstige bijwerkingen hebben en lang niet bij iedereen werken. In eerdere studies hebben we een mogelijk nieuwe biomarker gevonden voor slijmlaagkwaliteit. In het huidige project gaan we valideren of we met deze marker in de ontlasting voorspellingen kunnen doen over de kwaliteit van de slijmlaag in patiënten en gezonde vrijwilligers. Zo’n ontlastingtest zou er voor kunnen zorgen dat er minder inwendig darmonderzoek nodig is. Dit zou de kwaliteit van leven van de patienten sterk kunnen verbeteren. Technieken waar we in dit project mee zullen gaan werken zijn onder andere; (immuun) histochemie, spectrofotometrie, virale transfecties, CRISPR/Cas9, permeabiliteitsassays en confocale microscopie.

Profile

Voor deze functie is minimaal een HLO opleiding in de moleculaire biologie of aanverwant vereist.

The maximum salary for this position (89-100%) is € 2.980,00 gross per month based on full-time employment (work week 36 hours). This job is based on a temporary position for 1 jaar, mogelijke verlenging met 1 jaar.

More information

If you have any questions about this vacancy, please contact Mrs.Dr. Ir. N. IJssennagger, Post-doc onderzoeker, phone 088 7550545. Email n.ijssennagger@umcutrecht.nl.

Acquisition based on this jobopening is not appreciated.

No suitable vacancies?