Kim is senior verpleegkundige bij de divisie Interne Geneeskunde en dermatologie en daarnaast is ze onderzoeker. Voor haar een ideale combi.

Kim werkt drie dagen als senior verpleegkundige in de zorg en daarnaast werkt ze twee dagen als junior onderzoeker in het UMC Utrecht. "Op een dag dat ik in de zorg sta werk ik met  patiënten en als junior onderzoeker ben ik meer bezig met het interviewen van verpleegkundigen, doe ik observaties in de zorg en werk ik teksten en resultaten uit. Dat maakt mijn werk leuk, die afwisseling."

De perfecte combinatie

"Het is een mooie combinatie, omdat hetgeen ik in de praktijk zie, weer kan gebruiken als junior-onderzoeker. En wat ik als junior-onderzoeker ophaal aan resultaten, kan ik ook weer in de praktijk toepassen."

Toekomstbestendige verpleegkunde

"Ik hou me bezig met toekomstbestendige verpleegkunde. Dit is een project hier binnen het UMC Utrecht. Het UMC Utrecht wil het verpleegkundig vak verder professionaliseren en toekomstbestendig maken. Met als doel het verpleegkundig vak aantrekkelijk te houden en te ontwikkelen, om de juiste kwaliteit patiëntenzorg te kunnen blijven verlenen.

Ik ben teamlid binnen een spoor. Binnen dit spoor houden we ons bezig met onderzoek en innovatie. Eigenlijk is het doel dat we vanuit de praktijk kritisch kijken naar de zorg. En continu bezig zijn met de vraag: doen we de juiste dingen en doen we die dingen goed?"

Over toekomstbestendige verpleegkunde

Het UMC Utrecht wil het verpleegkundig vak verder professionaliseren en toekomstbestendig maken. Zodat het aantrekkelijk blijft om als verpleegkundige te werken en verpleegkundigen met plezier naar hun werk gaan. We willen de verpleegkundige zorg zo inrichten dat deze in lijn is met de (toekomstige) complexe zorgvraag.

In deze video gaan voorzitter raad van bestuur Margriet Schneider en hoogleraar verplegingswetenschap Lisette Schoonhoven in gesprek met twee verpleegkundigen uit het UMC Utrecht.

Bakkie doen met het UMC Utrecht?

Ben je (bijna) afgestudeerd verpleegkundige en benieuwd naar jouw mogelijkheden in het UMC Utrecht? Meld je aan voor een (telefonisch) bakkie met een van onze recruiters.

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert