"Verpleegkundige worden was voor mij een duidelijke keuze; ik heb nooit iets anders gewild", vertelt Leonie. Als kind speelde ze al met spuitjes en verbandjes, gefascineerd door alles wat met zorg te maken had. “En ik was fan van ziekenhuisseries.”

Vrijheid om eigen rooster te bepalen

Leonie werkt al negen jaar als verpleegkundige. Na een periode in het buitenland kwam ze min of meer toevallig terecht op de poli oncologische gynaecologie. "Ik rolde in deze baan na terugkomst en het paste verrassend goed bij wat ik zocht", legt ze uit. Op de poli begeleidt ze vrouwen met eierstok- en baarmoederhalskanker. "Van het horen van de diagnose tot 6 weken na de laatste behandeling." Omdat deze baan maximaal 20 uur besloeg en Leonie graag fulltime wilde werken, vulde ze haar uren aan door daarnaast via de Werkwinkel in de flexpool te werken. "Op de poli heb ik vaste uren, maar in de flexpool geniet ik van de afwisseling en de vrijheid om mijn eigen rooster in te vullen", vertelt ze. “Ik heb 4,5 dag per week over om 2 diensten in te plannen.”

Werken in de flexpool

Werken in de flexpool biedt verschillende mogelijkheden. Zo kun je voor een aantal maanden vast op een afdeling werken, bijvoorbeeld ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Of je gaat werken in het Ad Hoc team waarbij 3 maanden van te voren het rooster met je wordt afgestemd, maar waarbij je pas op de dag zelf hoort op welke afdeling je werkt. Leonie is enthousiast: “Ze zijn altijd blij dat je komt omdat door jouw extra inzet de verpleegkundigen op de afdeling geholpen zijn.” 

Durven vragen te stellen

Leonie benadrukt dat werken in de flexpool niet alleen afwisseling biedt, maar ook een beroep doet op haar zelfstandigheid en aanpassingsvermogen. "Je moet bereid zijn om vragen te stellen, vooral omdat je steeds op nieuwe afdelingen werkt waar je niet altijd bekend bent met alle procedures en gebruiken." Dit is een belangrijk aspect van flexwerk: zelfs ervaren verpleegkundigen kunnen niet alles weten. Gelukkig ben ik nog geen verpleegkundige tegengekomen die dat vervelend vindt. En ik ben heel duidelijk over wat ik wel en niet kan waardoor we de taken meteen goed kunnen verdelen.”

Beste van twee werelden

Leonie vindt de combinatie van vaste uren op de poli en de flexibele inzet via de flexpool ideaal. "Het biedt het beste van twee werelden: stabiliteit waar nodig en variatie waar mogelijk. Op de poli zie ik patiënten gedurende lange periode en is administratie ook een belangrijk onderdeel van mijn werk, terwijl aan het bed de nadruk meer ligt op de technische handelingen bij heel veel verschillende specialismen. Ik kan het iedereen aanraden.”

Contactinformatie

Will je meer weten over werken in het UMC Utrecht? Neem gerust contact op!

088-7558985Stuur een WhatsApp bericht

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert