Maartje is IC-kinderverpleegkundige en Ventilation Practitioner. Zij houdt van haar werk omdat ze zichzelf kan blijven uitdagen. Zo heeft ze zich ingezet om het leerklimaat van studenten nog beter te maken.

"Waarom ik graag werk met kinderen? Een kind heeft de meest grote operatie gehad en dan krijg je de meest grote glimlach. Daar word ik heel erg blij van, als ik dan midden in de nacht die glimlach krijg. Ik merkte ook dat ik dichtbij de patiënt staan veel leuker vond. En echt die band opbouwen, dat dat goed bij mij past als persoon."

Doorgroeimogelijkheden

"Ik ben nu 18 jaar werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Ik sta de helft van de tijd als IC-verpleegkundige op de kinder-IC. En de andere twee dagen ben ik Ventilation Practitioner. Wat ik heel erg leuk vind, is dat er genoeg doorgroeimogelijkheden zijn. Als je iets signaleert van: oh, ik wil iets nieuws implementeren of iets loopt niet lekker, dat je daar dan mee aan de slag kunt. Dat maakt dat je niet het gevoel hebt dat je stilstaat."

Meer tijd voor begeleiding studenten

"En nu zijn we met een klein clubje gestart om het leerklimaat van de studenten anders te gaan invullen. Dan heb je één, twee of drie studenten met je meelopen. Zij hebben allemaal een eigen patiënt en jij hebt geen eigen patiënt. Dus jouw taak die dag is echt alleen die studenten begeleiden en zorgen dat die leermomenten er zijn. En dat het daarna staat en loopt. Ja, ik word er wel blij van. Ik ben er ook steeds meer achter dat ik dat heel erg leuk vind."

Kijk mee op de kinder-IC

Een bakkie doen met het UMC Utrecht

Ben je (bijna) afgestudeerd verpleegkundige en benieuwd naar jouw mogelijkheden in het UMC Utrecht? Meld je aan voor een (telefonisch) bakkie met een van onze recruiters.

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert