Yannick is developer bij de IT-afdeling van het UMC Utrecht. Vanuit een niet-zorg functie zet hij zich in om patiënten de beste zorg bieden. Samen met verpleegkundige Loes werkte hij aan het Ziekenhuispaspoort: een app waarin een kind wensen rondom medische handelingen kenbaar kan maken.

Yannick is 25 jaar en hij werkt bij ons als front-end developer. En dat doet hij voor een goed doel: "Samen met mijn collega's zorg ik ervoor dat de zorg van morgen op digitaal vlak een stuk beter wordt. De eindgebruiker is heel divers. Dat kan de patiënt zijn, maar natuurlijk ook de zorgverlener, verpleegkundige of mijn naaste collega's. We hebben ook al tools gemaakt waar we zelf gebruik van maken om efficiënter of effectiever te kunnen werken. Wij zijn er dus voor de hele organisatie."

Binnen korte tijd leveren we een app op

"Een voorbeeld is het Ziekenhuispaspoort. Een app die kinderen helpt zich voor te bereiden op hun behandeling in het ziekenhuis. Wij hebben deze tool binnen een paar weken gebouwd."

"Ik denk dat de app verpleegkundigen tijd scheelt, omdat ze inzicht krijgen in de voorkeuren van de patient en zich zo nog beter kunnen voorbereiden. Het helpt ook mee aan een prettige behandeling. Dat een kind meer handvatten heeft van, ja wat wil ik nou eigenlijk en hoe wil ik dat dan? Wij bouwen zo'n app en vervolgens zie je dat 'ie ook gebruikt wordt. Dat is mooi om te zien."

Voor de verpleegkundige en de patiënt

Kinderverpleegkundige Loes werkte vanuit haar expertise en ervaring uit de praktijk mee aan de ontwikkeling van het Ziekenhuispaspoort: "In de app kunnen ouders laten weten wat de wensen van het kind zijn en welke afleiding werkt. Ik weet nu bijvoorbeeld vooraf of een kind gebruik wil maken van een speciale toverzalf bij het plaatsen van een infuus, of het zijn knuffel dichtbij wil hebben, of juist zijn moeder. Ik weet van tevoren al wat de wensen zijn van het kind. Je ziet gewoon dat kinderen rustiger zijn gedurende de hele opname."

Yannick vult aan: "Het bijzondere werk gebeurt in het ziekenhuis in de patiëntenzorg. Maar dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren op digitaal vlak, vind ik heel mooi."

Vernieuw mee bij Staf & Ondersteuning

Om de zorg in het UMC Utreht 24 uur per dag op rolletjes te laten lopen, hebben we niet alleen zorgprofessionals nodig. Mede door jouw inzet kunnen we patiënten de beste zorg bieden. Benieuwd wat jij kan betekenen?

Contactinformatie

Will je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het UMC Utrecht? Neem gerust contact op!

088-7558985

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert