Wat doe je als Leerling Anesthesiemedewerker?
Om de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt te kunnen assisteren, moet je als anesthesiemedewerker goed weten wat de behandeling (zowel anesthesiologisch als chirurgisch) inhoudt en welke complicaties daarbij eventueel kunnen optreden. Je draagt zorg voor alle anesthesiologische apparatuur en als anesthesiemedewerker ben je mede verantwoordelijk voor het anesthesiologisch zorgproces, het bewaken van de vitale lichaamsfuncties tijdens de operatie en het begeleiden van de patiënt. Aangezien geen patiënt hetzelfde is, is iedere operatie anders. Dat maakt het beroep zo uitdagend en afwisselend.
De opleiding tot anesthesiemedewerker is een in-service opleiding. In de Beroepsvoorbereidende Periode (BVP) start je met het eerste theoretische gedeelte van de opleiding, dit wordt verzorgd door de UMC Utrecht Academie. In een groep met leerlingen afkomstig uit verschillende ziekenhuizen volg je de opleiding. Na deze periode worden theorie en praktijk gedurende ongeveer 2,5 jaar gecombineerd. Het leren in de praktijk gebeurt vooral door middel van stages op de operatiekamerlocaties: het klinisch operatiecentrum, het operatiecentrum voor planbare zorg en het operatiecentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Hieruit bestaat je opleiding
Als je de opleiding hebt afgerond, ben je in staat te assisteren en zorg te verlenen in dit medisch-assisterend beroep. Lees meer over de opleiding.
Vooropleidingseisen
Je kunt goed zelfstandig werken en je durft initiatieven te nemen. Je bent enthousiast om de opleiding tot anesthesiemedewerker te volgen. Het is gewenst dat je op 1 maart 2021 (of eerder) een mbo- of hbo-opleiding verpleegkunde hebt voltooid. Daarnaast is het vereist dat je kennis hebt van natuurkunde en scheikunde op minimaal vmbo-t-niveau. Bij sollicitatie dien je aan te geven wat jouw motivatie is om deze opleiding te volgen. Ook is een cijferlijst gewenst.
Vacatures
Bekijk de actuele vacatures hier.