Waarom heb je juist voor het UMC Utrecht gekozen en welke weg heb je bewandeld om te komen waar je nu bent? Laat je inspireren door de verhalen van onze medewerkers. Misschien kunnen we in de toekomst jouw verhaal hier ook delen want jouw verhaal maakt ons verhaal compleet.

Leonie werkt op de poli en in de flexpool

Leonie werkt al negen jaar als verpleegkundige. Na een periode in het buitenland kwam ze min of meer toevallig terecht op de poli oncologische gynaecologie. Ze vindt de combinatie van vaste uren op de poli en de flexibele inzet via de flexpool ideaal. "Het biedt het beste van twee werelden: stabiliteit waar nodig en variatie waar mogelijk.

WKZ

Dhenise is klinieksecretaresse bij afdeling Schildpad

In de rubriek 'De mens achter…' vertellen onze collega's over hun werk én wat zij daarnaast graag doen, zoals een hobby of andere baan. Dhenise heeft als klinieksecretaresse in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te maken patiënten, ouders en collega’s. Dat actieve vindt ze terug in haar grote hobby: autocross.

Monique volgt intern de BBL-opleiding Doktersassistent

"Het is een voordeel dat het UMC Utrecht een groot ziekenhuis is, waardoor je kunt rondsnuffelen bij de buren. Ik liep een ochtend mee op de wondpoli en heb klinische lessen meegedraaid.”

Laborant en analist

Yohann is medisch analist

Yohann Makaya werkt als medisch analist in het laboratorium van UMC Utrecht. Zijn werk draagt direct bij aan het nemen van de juiste medische beslissingen.

Verpleegkunde
Traineeship

Verpleegkundige Hedwig volgde het UMC-brede traineeship

“Het traineeship begon met een intensieve introductieweek, waarin we elkaar als trainees leerden kennen, e-learnings volgden en belangrijke trainingen doorliepen, onder andere over het gebruik van de infuuspomp."

WKZ

Geraldine Kemper blikt terug op '5 Days Inside’ in het WKZ

Het is een plek waar je - als ouder - nooit terecht wil komen: de Kinder Intensive Care. Presentatrice Geraldine Kemper kreeg de mogelijkheid om voor het programma 5 Days Inside van heel dichtbij mee te maken hoe het er hier aan toegaat.

Kinderverpleegkundige
WKZ

Een kijkje in de keuken van de Kinder-IC

Studenten van de Hogeschool Utrecht mochten een kijkje op de Kinder-IC nemen. Miranda Nobel en Colette van de Brug-De Groot, IC-kinderverpleegkundigen en praktijkopleiders, geven met enige regelmaat rondleidingen op de afdeling Pelikaan.

OK
WKZ

Demi werkt in het WKZ als operatieassistent

Demi werkt als operatieassistent in het Wilhelmina kinderziekenhuis. Daar is ze onder andere gespecialiseerd in het assisteren bij orthopedische operaties bij kinderen.

Artsen
OK

Moyo Kruyt opereert patiënten met scoliose

Prof. Dr. Moyo Kruyt is orthopedisch chirurg in het UMC Utrecht en opereert kinderen en volwassenen. Wat maakt zijn vak zo interessant?

Oncologie

Renske was trainee bij oncologie

Ze benadrukt het belang van begeleiding en ook van het zelf nemen van initiatief. "De kennis was er, maar qua ziekenhuiservaring liep ik door de coronaperiode achter. Het traineeship was voor mij de oplossing."

OK

Randy is operatieassistent in het WKZ

Je maakt soms wel situaties mee die heel dichtbij komen en je ziet ook veel emoties voorbijkomen.

OK

Audrey zorgt voor gestroomlijnde operaties

Van een liesbreukoperatie bij een baby tot een ingreep om een bloeding in de hersenen te stoppen bij een volwassene. Het werk van Audrey Wouters (23) is zeer afwisselend.

Dialyse

Helemaal jezelf: Rakshya is afdelingsassistent bij Dialyse

Je thuis voelen, ongeacht waar je vandaan komt, je leeftijd of seksuele voorkeur. Dat kan op onze afdeling Dialyse. Drie collega’s uit drie verschillende landen leggen uit hoe bijzonder deze werkplek voor ze is. Rakshya verhuisde vanuit Nepal naar Nederland en neemt je mee.

Verpleegkunde
WKZ
IC

Fija is IC-verpleegkundige bij afdeling Pelikaan

In de rubriek ‘de mens achter de zorgprofessional’ vertellen medewerkers over hun werk en andere passies. Wat doen zij zoal om weer op te laden na een enerverende dienst? Wat nemen ze vanuit hun privé mee naar het werk? En andersom: welke invloed heeft werken in de zorg op hun leven?

Inkoop

Anne Marie adviseert over duurzaam inkopen

"De zorg zit in een spagaat: we zijn er om patiënten gezond te houden en beter te maken en tegelijkertijd is de zorg een grote (milieu)vervuiler en uitstoter. Dat besef is inmiddels goed ingedaald en er wordt volop naar manieren gezocht om duurzamer te gaan handelen."

Inkoop

Edwin is inkoper in het UMC Utrecht

“Voor mij zijn leuke collega's en een prettige werksfeer essentiële factoren die bijdragen aan mijn plezier in het werk. Ik geniet ervan om projectmatig bezig te zijn met inkooptrajecten."

Verpleegkunde
Dialyse

Helemaal jezelf: dialyseverpleegkundige in opleiding Alicia

Je thuis voelen, ongeacht waar je vandaan komt, je leeftijd of seksuele voorkeur. Dat kan op onze afdeling Dialyse. Drie collega’s uit drie verschillende landen leggen uit hoe bijzonder deze werkplek voor ze is. "Ik zorg voor de Spaanstalige patiënten." Lees het verhaal van Alicia.

Staf
Paramedisch

Esther werkt als hoofd bij longziekten

Esther werkte in de hospitalitybranche en zakelijke dienstverlening. Het idee om in de zorg te werken trok haar echter al een lange tijd: "Ik bezocht regelmatig de vacaturesite van het UMC Utrecht vanwege mijn eigen ervaringen in andere ziekenhuizen en het verlangen om meer gastvrijheid en patiëntgerichtheid in de zorg te brengen."

Verpleegkunde
Psychiatrie

Nikki is verpleegkundige Psychiatrie

Hoe is het om als kersverse verpleegkundige bij het UMC Utrecht aan de slag te gaan? Nikki startte als verpleegkundige op de HIC-afdeling van de Psychiatrie: “Het mooie aan mijn werk is dat je in zeer korte tijd een vertrouwensband opbouwt met de cliënt.”

Verpleegkunde
Dialyse

Helemaal jezelf: Ierse Rosie is dialyseverpleegkundige

Je thuis voelen, ongeacht waar je vandaan komt, je leeftijd of seksuele voorkeur. Dat kan op de afdeling Dialyse van het UMC Utrecht. Collega’s zijn trots op deze afdeling, omdat je hier ‘helemaal jezelf kunt zijn’. Zo ook Rosie, die op haar 26e van Dublin naar Nederland verhuisde.

Laborant en analist
Staf

Kelly is kwaliteitsmedewerker en duurzaamheidscoördinator

Kelly veranderde intern van baan en heeft een mooie oproep: "Ga in de zorg werken, bij het UMC Utrecht natuurlijk! Je kan hier waardevol en zinvol werk doen.” Hoe maakte zij die switch? En wat maakt dat ze nu helemaal op haar plek zit?

Verpleegkunde
Traineeship

Ruben volgt het UMC-brede traineeship

Ruben startte als een van de eersten met het UMC-brede traineeship. Dit is een traject op maat waarin je als startend verpleegkundige in één jaar tijd werkervaring opdoet in het UMC Utrecht. Benieuwd naar zijn ervaring?

IC

Lianne werkt als ic verpleegkundige bij centrum voor thuisbeademing

Ze werkte op de IC en zag een interessante vacature 'ambulant verpleegkundige thuisbeademing' voorbijkomen. Na twee dagen meelopen wist ze genoeg; deze baan wilde ze!

Traineeship

Annemiek deed een traineeship in het UMC Utrecht

Annemiek is na de traineeship blijven werken op de afdeling MDL & Nefrologie (D2Oost). Maar hoe heeft zij het traineeship ervaren en wat houdt zo’n traineeship eigenlijk in?

Kinderverpleegkundige
WKZ

Bianca is kinderverpleegkundige op de dagbehandeling Kameleon

Wat neem je vanuit je privé mee naar het werk? En andersom: welke invloed heeft het werken in de zorg op jouw leven? In de rubriek ' de mens achter de zorgprofessional' vertelt deze keer kinderverpleegkundige Bianca haar verhaal.

Kinderverpleegkundige
WKZ

WKZ verpleegkundige Jacqueline afdeling Panda

In de rubriek ‘de mens achter de zorgprofessional’ vertellen medewerkers over hun werk en andere passies. Wat doen zij zoal om weer op te laden na een enerverende dienst? Wat nemen ze vanuit hun privé mee naar het werk? En andersom: welke invloed heeft werken in de zorg op hun leven?

Paramedisch

Werken als hartfunctielaborant

Werken in een academisch ziekenhuis betekent ook blijven innoveren. We werken met cardio mobile. Dit is een aanvulling op de holteranalyses, maar de cardio mobile kunnen voor een langere periode mee naar huis.

OK

Draaiende motor van de OK

Manon en Kosta werken op de Centrale Sterilisatie Afdeling van het UMC Utrecht. De CSA zorgt ervoor dat alle medische instrumenten in het ziekenhuis gesteriliseerd zijn zodat de artsen en verpleegkundigen met de juiste instrumentensets hun werk kunnen doen.

Verpleegkunde
Traineeship

Blog van Anne - leerling mbo-v

Voor Anne was het de beste vervolgstap die ze kon maken: starten als leerling verpleegkundige mbo-v in het UMC Utrecht. Waarom? Daar neemt ze je in haar blog in mee.

Verpleegkunde

Nick is interventiemedewerker

Daarom wil ik dat mijn kennis en ervaring goed zijn. En dat ik, als ik mijzelf in de spiegel aankijk, weet dat ik er alles aan heb gedaan om iemand te redden.

OK
Anesthesiemedewerker

Mark is anesthesiemedewerker

“De OK is een wereld apart midden in het ziekenhuis waar veel gebeurt. Te midden van deze drukte zorgen wij als anesthesist voor de narcose en vitale parameters van de patiënt."

Research

Van SEH-verpleegkundige naar werken in de research

Wat als je droombaan altijd is geweest om als verpleegkundige te werken op de SEH? Marlissa had die droom en hij kwam uit. Maar toen ontdekte ze dat de onregelmatigheid die bij zo'n baan hoort niet in te passen was in haar leven.

Dialyse

“Het mooie van dit beroep is de bijzondere combinatie van taken."

Mark werkt sinds een aantal maanden als dialyseverpleegkundige in het UMC Utrecht. Wat hij zo mooi en uitdagend vindt aan zijn baan? Daar neemt hij je in mee.

IC
Anesthesiemedewerker

Zorgverleners opgeleid tot reservist Defensie

Op bivak in Aruba, patrouille lopen en leren schieten. IC-verpleegkundige Matthijs en anesthesiemedewerker Yvonne verruilden acht weken lang hun werkplek in voor de Koninklijke Academie in Breda.

Radiologie

Inge werkt bij de kinderradiologie

Nog voordat Inge aan de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Eindhoven begon weet ze het al “Ik ga met kinderen werken”. De open sollicitatie naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) pakte positief uit.

Radiologie

Nathalie is radiodiagnostisch laborant angiografie

Toen Nathalie op jonge leeftijd haar arm brak, kwam zij voor het eerst in contact met de afdeling radiologie van het ziekenhuis. Het technische aspect in combinatie met het verlenen van zorg sprak haar erg aan.

Artsen

Esther is revalidatiearts

Esther is revalidatiearts in het UMC Utrecht en is op verschillende manieren betrokken bij de zorg voor patiënten met ALS. Zo coördineert ze onder andere een ALS-begeleidingsteam en werkt ze voor het ALS Centrum Nederland.

Radiologie

Charlotte is radiodiagnostisch laborant

Werken op de afdeling radiologie. Wat doe je eigenlijk precies? Een afdeling met een heleboel verschillende specialisaties en technieken! Charlotte Meijer vertelt meer over haar werk als radiodiagnostisch laborant met de specialisaties MRI en kinderradiologie. Totaal verschillend maar beide heel erg interessant!

Paramedisch

Corina en Rikkert werken bij het NVIC

Wat moet je doen als je gebeten wordt door een slang of als je kind per ongeluk schoonmaakmiddel heeft ingeslikt? Grote kans dat de arts waar je je meldt, contact opneemt met hét Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). Corina en Rikkert werken op deze unieke afdeling.

Verpleegkunde
Psychiatrie

Riëtte werkt op de HIC van de afdeling psychiatrie

Riëtte hoorde: "Wat jammer dat er niet op je voorhoofd staat dat je mensen helpt, dan kunnen anderen dat ook zien."

OK
Anesthesiemedewerker

Laura is anesthesiemedewerker

"Anesthesie is een specialisme dat heel technisch is, maar ook gecombineerd is met een groot zorgaspect. Je spreekt de patiënt, je stelt gerust en je zorgt voor een pijnvrije operatie."

Operatieassistent
OK

Audrey is operatieassistent

"Op een operatiekamer is geen dag hetzelfde, er kan altijd iemand worden binnengebracht die spoedzorg nodig heeft. Het ene moment is het rustig en zit je ontspannen te praten met je OK-collega's. Het volgende moment giert de adrenaline door je lijf tijdens een spoedingreep."

Facilitair

Team beveiliging beste leerbedrijf

Team beveiliging van het UMC Utrecht is uitgeroepen tot leerbedrijf van het ROC Midden Nederland in 2022. Bouwe Hofstee, teamleider operationele diensten: “Ik ben enorm trots op ons team en de zes praktijkbegeleiders die onze stagiaires klaarstomen voor de praktijk.”

Dialyse

“Recordaantal dialyseverpleegkundigen opleiden”

Lotte Duim is in grote mate verantwoordelijk voor hun opleiding. Zij pakt dit zó voortvarend aan, dat ze onlangs de titel Verpleegkundige van het Jaar kreeg in de categorie onderwijs.

IC
Hot floors

Matthijs is ic-verpleegkundige

Matthijs is IC-verpleegkundige en sinds kort reservist bij defensie. “Ik kan nu worden uitgezonden naar bijvoorbeeld een veldhospitaal, maar ga bij terugkomst weer aan de slag op de IC. Ik ben heel benieuwd naar de ervaring om in zo’n situatie te werken”.

Verpleegkunde
Oncologie

Marijke en Anne werken op de dagbehandeling

Op de dagbehandeling bij oncologie en hematologie krijgen Anne en Marijke te maken met complexe ziektebeelden en allerlei patiënten, persoonlijke verhalen en gesprekken.

Ondersteuner

Werken als doktersassistent

Eigenlijk voelde het vertrouwd toen ik voor het eerst als doktersassistente aan het werk ging. "Natuurlijk was het even wennen, maar dat was vooral omdat ik het voor de patiënt zo goed mogelijk wilde doen."

Dialyse

Julitta is dialyseverpleegkundige

"Dialyseren klinkt misschien makkelijk, maar er komt meer kennis en kunde bij kijken dan de meesten zich realiseren. Chronische patiënten die niet in een regulier dialysecentrum terecht kunnen, komen hier. "

Verpleegkundig specialist

Verpleegkundig specialist ggz is nu hoogleraar

Nynke Boonstra is de allereerste verpleegkundig specialist ggz die in Nederland tot hoogleraar is benoemd. Hoe heeft ze het pad van verpleegkundige naar hoogleraar ervaren? Wat zijn haar plannen?

Apotheek

Michiel en Igor werken als farmaceutisch medewerkers

Michiel en Igor werken als farmaceutisch medewerker in het UMC Utrecht. Als farmaceutisch medewerker zorg je voor de ontvangst en distributie van geneesmiddelen binnen het UMC Utrecht.

OK
Recovery

Recovery in het UMC Utrecht

Het is mooi om de patiënt zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen na een grote of minder grote operatie en om er te kunnen zijn voor de patiënt. Dit kan een warme deken betekenen bij kou, een ijsje, maar ook emotionele steun of een hand vasthouden.

IT

Werken in de IT - textmining

"Dat ik als IT'er op deze manier waarde kan toevoegen, aan in dit geval wetenschappelijk onderzoek, geeft mijn baan een extra dimensie."

Verpleegkunde
Oncologie

Oncologieverpleegkundige hoofd-hals chirurgie

Laura en Kick werken op de hoofd-hals chirurgische oncologie afdeling van het UMC Utrecht.

Verpleegkunde

Aan de slag zonder ziekenhuiservaring

Wat als je verpleegkundige bent en graag in een ziekenhuis wil werken? Op de chirurgische verpleegafdelingen van het UMC Utrecht is er nu een traineeprogramma, speciaal voor mbo- en hbo-verpleegkundigen zonder ziekenhuiservaring.

Flex
Schoonmaak

Je bijbaan in het UMC Utrecht

Sander Blaas (24) en Salsabil Al-khafaji (17) hebben allebei een bijbaan als schoonmaker in het UMC Utrecht.

WKZ

Van kraamverzorgster naar zorgassistent in het WKZ

Het was best even wennen. In de kraamzorg kwam ik bij mensen thuis, nu stond ik ineens in het ziekenhuis en zag ik veel te vroeg geboren baby’s met veel verschillende (soms hoogcomplexe) ziektebeelden.

Verpleegkunde

Daphne en Ruben over werken in de nacht

In het UMC Utrecht gaat de zorg 24 uur per dag door. Er zijn heel veel collega’s gedurende de nacht bezig om te zorgen dat alles door kan blijven gaan. We spreken Ruben Scheepens en Daphne van Effrink, twee verpleegkundigen, over het werken in de nacht.

Staf

Vicki is secretaresse bij de divisie hersenen

Vicki Kurapka startte 12,5 jaar geleden bij het UMC Utrecht. Na haar studie Orthopedagogiek werkte ze werkte als Assistent Purser bij de KLM en als testassistent bij psychologisch onderzoek voor onder andere (helikopter) piloten.

WKZ

Elise, Maaike en Maartje zijn kinderverpleegkundige in opleiding

Kinderverpleegkundigen in opleiding, hoe ervaren zij deze opleidingsplaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis? Daarover vertellen drie van onze collega's.

CCU

KIJK MEE! Bij de CCU

Ze kunnen bakken als de beste en weten als geen ander wat helpt tegen een gebroken hart. In dit team wil je toch gelijk aan de slag?

Verpleegkunde
Oncologie

In gesprek met (chirurgische) oncologie verpleegkundigen

Het is direct duidelijk dat Iris en Minke in de 1,5 jaar dat ze nu samenwerken een hechte band hebben opgebouwd. Het gaat hier om een gezellig en vrolijk team.

Heelkunde

KIJK MEE! Bij Heelkunde

Bij de afdeling heelkundige specialismen werken veel verpleegkundigen samen om de patiënt de best mogelijke zorg te geven. We maken kennis met de afdeling. Wilden ze altijd al verpleegkundige worden en konden ze vroeger tegen bloed? Bekijk deze video.

Verpleegkunde
Oncologie

Marieke is verpleegkundige hematologie-oncologie

‘Het klinkt zo lekker cliché, maar een gemiddelde werkdag valt bijna niet te beschrijven. Mijn werk is echt iedere dag anders.'

Artsen

Benut je mogelijkheden

Tommy is physician assistant (PA): "Leun niet achterover maar laat actief weten wat je ambitie is! Binnen het UMC Utrecht krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen."

OK

Wij vangen patiënten op na een operatie of ingreep

Inge is recovery verpleegkundige in het WKZ. Zij verleent post operatieve zorg bij kinderen van 0-18 jaar en obstetrie (zwangeren/sectio).

Operatieassistent
OK

Operatieassistent bij volwassenen én kinderen

Als operatieassistent draagt Audrey bij aan de voorbereidingen, uitvoeringen en nazorg bij een operatie. Afwisselend en uitdagend!

Paramedisch

Het UMC Utrecht innoveert met de hololens

Senior onderzoeker Karin Valkenet zet de HoloLens in om patiënten in beweging te houden tijdens hun opname in het ziekenhuis.

Apotheek

KIJK MEE! Bij de apotheek

Kijk mee op de afdelingen van de apotheek en maak kennis met een aantal van de collega's. Kom jij ook bij ons werken?

Research

Verpleegkundige en verplegingswetenschapper

Hildeline was in 2021 verpleegkundige van het jaar in de categorie onderzoek. Ze werkt als verpleegkundige bij interne geneeskunde en dermatologie.

Research

Verpleegkundige en onderzoeker

"Waar artsen soms willen doorbehandelen, ervaren verpleegkundigen dat dit niet altijd de beste keuze is voor de patiënt", vertelt Milou over haar onderzoek.

Research

Anja is research verpleegkundige

"Ik verzamel het bloed en gegevens van patiënten met epilepsie. Veel mensen denken dat ik direct patiëntencontact heb, maar het is vooral computerwerk."

WKZ

KIJK MEE! Op verpleegafdeling Panda

Achter iedere kinderverpleegkundige hoort een fijn team te staan. Dat zit op afdeling Panda van het Wilhelmina Kinderziekenhuis wel goed!

Financieel

Aan de slag als business controller

Als business controller lever je je bijdrage aan de uitdagingen en veranderingen in de zorg. Denk aan de vergrijzing, digitalisering en de hoge zorgkosten. Er is genoeg te doen!

CCU

Mieke is teamleider bij de CCU

Mieke: “Ik zie mensen met de meest uiteenlopende problematiek. Van ziek tot heel erg ziek, van kortdurende tot langdurige opnames en wij helpen ze door die moeilijke fases heen."

Dialyse

Dialyse verpleegkundige in opleiding

David vertelt: "Werken op de dialyse-afdeling is voor mij de ideale combinatie van wat ik in de thuiszorg interessant vond, langdurig contact met patiënten en de acute zorg."

WKZ

Jolien is verpleegkundige obstetrie

Het UMC Utrecht concentreert zich op de wat complexere bevallingen en zwangerschappen en daar assisteren wij bij. Denk aan vrouwen met hartproblemen die wij begeleiden.

WKZ
IC

Verpleegkundige op de IC neonatologie

In deze functie werk je met medische apparatuur, word je uitgedaagd op verpleegkundig vlak en heb je een belangrijke rol bij het begeleiden van ouders. Een bijzondere combinatie!

Laborant en analist

Bloedprikken bij kinderen is soms een uitdaging

Miranda is medewerker bloedafname: "Soms is een kind heel bang voor bloedprikken. Als het dan toch lukt op een patiëntvriendelijke manier, geeft mij dat een goed gevoel."

Verpleegkunde

Verpleegkundige medium care

Op de afdeling waar Monica werkt nemen ze mensen met spoed op. Ze richten zich dan vooral op monitoren, ondersteunen en stabiliseren van de vitale functies.

CCU

Millad is CCU verpleegkundige

"Inmiddels werk ik zes jaar op de CCU, naar volle tevredenheid in een gezellig, klein en bevlogen team. Samen halen we alles uit de kast om de patiënt te helpen en dat geeft een extra drive."

Verpleegkundig specialist

Etienne is verpleegkundig specialist reumatologie

Etienne begon als verpleegkundige, maakte de overstap naar reumaverpleegkundige en groeide door naar verpleegkundig specialist (VS) reumatologie en immunologie.

Verpleegkunde

De technische kant van cardiologie

"Als interventieverpleegkundige sta je naast de cardioloog en assisteer je tijdens behandelingen. De combinatie van techniek en zorg trekt mij enorm."

Laborant en analist

Gülçin is vakspecialist chemie

Gülçin werkt al een hele poos bij het centraal diagnostisch laboratorium (CDL) van UMC Utrecht en heeft al veel gedaan binnen de divisie laboratorium, apotheek en biomedische genetica.

P&O

Innoveren bij P&O

Mayko houdt zich onder andere bezig met zelfroosteren en flexibel roosteren. Hij begeleidt afdelingen bij de overgang naar deze nieuwe vorm van personeelsplanning.

Artsen

Werken bij het 3D lab van het UMC Utrecht

Koen is arts en coördinator van het 3D lab in het UMC Utrecht. Na het behalen van de artsenbul is hij zich gaan verdiepen in 3D technologie binnen de medische zorg.

IT

Emmy is bioinformaticus

Bioinformatica is een relatief nieuw vakgebied. Je combineert biologie, informatica, wiskunde en statistiek om biologische gegevens te analyseren en te interpreteren.

Techniek

Werken als medisch technicus

Als medisch technicus is Mick verantwoordelijk voor de medische apparatuur en moet hij soms naar de afdelingen toe om storingen te verhelpen.

Facilitair

Aan de slag als gastvrouw in het UMC Utrecht

Marlies werkte in de hospitality. Tot ze door COVID-19 haar baan kwijtraakte. "Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Zeker als ik bezoekers of patiënten echt kan verder helpen."

Operatieassistent
OK

Kijk mee! Bij onze operatieassistenten

Weet jij welke radiozender aanstaat tijdens een operatie? En of een operatieassistent thee of koffie drinkt? KIJK MEE en leer ons wat beter kennen.

Verpleegkundig specialist

Verpleegkundig specialist mammacare

Als verpleegkundige specialist mammacare ben jij het vaste aanspreekpunt voor jouw patiënten en een volwaardige gesprekspartner voor de medisch specialisten.

Verpleegkunde

Verpleegkundige bij interne geneeskunde

Drie jaar nadat Kirsten startte bij interne geneeskunde en dermatologie, stond COVID-19 op de stoep. "Inmiddels zien we COVID-19 op onze afdeling als een blijvende infectieziekte."

Leonie werkt op de poli en in de flexpool

Leonie werkt al negen jaar als verpleegkundige. Na een periode in het buitenland kwam ze min of meer toevallig terecht op de poli oncologische gynaecologie. Ze vindt de combinatie van vaste uren op de poli en de flexibele inzet via de flexpool ideaal. "Het biedt het beste van twee werelden: stabiliteit waar nodig en variatie waar mogelijk.

WKZ

Dhenise is klinieksecretaresse bij afdeling Schildpad

In de rubriek 'De mens achter…' vertellen onze collega's over hun werk én wat zij daarnaast graag doen, zoals een hobby of andere baan. Dhenise heeft als klinieksecretaresse in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te maken patiënten, ouders en collega’s. Dat actieve vindt ze terug in haar grote hobby: autocross.

Monique volgt intern de BBL-opleiding Doktersassistent

"Het is een voordeel dat het UMC Utrecht een groot ziekenhuis is, waardoor je kunt rondsnuffelen bij de buren. Ik liep een ochtend mee op de wondpoli en heb klinische lessen meegedraaid.”

Laborant en analist

Yohann is medisch analist

Yohann Makaya werkt als medisch analist in het laboratorium van UMC Utrecht. Zijn werk draagt direct bij aan het nemen van de juiste medische beslissingen.

Verpleegkunde
Traineeship

Verpleegkundige Hedwig volgde het UMC-brede traineeship

“Het traineeship begon met een intensieve introductieweek, waarin we elkaar als trainees leerden kennen, e-learnings volgden en belangrijke trainingen doorliepen, onder andere over het gebruik van de infuuspomp."

WKZ

Geraldine Kemper blikt terug op '5 Days Inside’ in het WKZ

Het is een plek waar je - als ouder - nooit terecht wil komen: de Kinder Intensive Care. Presentatrice Geraldine Kemper kreeg de mogelijkheid om voor het programma 5 Days Inside van heel dichtbij mee te maken hoe het er hier aan toegaat.

Kinderverpleegkundige
WKZ

Een kijkje in de keuken van de Kinder-IC

Studenten van de Hogeschool Utrecht mochten een kijkje op de Kinder-IC nemen. Miranda Nobel en Colette van de Brug-De Groot, IC-kinderverpleegkundigen en praktijkopleiders, geven met enige regelmaat rondleidingen op de afdeling Pelikaan.

OK
WKZ

Demi werkt in het WKZ als operatieassistent

Demi werkt als operatieassistent in het Wilhelmina kinderziekenhuis. Daar is ze onder andere gespecialiseerd in het assisteren bij orthopedische operaties bij kinderen.

Artsen
OK

Moyo Kruyt opereert patiënten met scoliose

Prof. Dr. Moyo Kruyt is orthopedisch chirurg in het UMC Utrecht en opereert kinderen en volwassenen. Wat maakt zijn vak zo interessant?

Oncologie

Renske was trainee bij oncologie

Ze benadrukt het belang van begeleiding en ook van het zelf nemen van initiatief. "De kennis was er, maar qua ziekenhuiservaring liep ik door de coronaperiode achter. Het traineeship was voor mij de oplossing."

OK

Randy is operatieassistent in het WKZ

Je maakt soms wel situaties mee die heel dichtbij komen en je ziet ook veel emoties voorbijkomen.

OK

Audrey zorgt voor gestroomlijnde operaties

Van een liesbreukoperatie bij een baby tot een ingreep om een bloeding in de hersenen te stoppen bij een volwassene. Het werk van Audrey Wouters (23) is zeer afwisselend.

Dialyse

Helemaal jezelf: Rakshya is afdelingsassistent bij Dialyse

Je thuis voelen, ongeacht waar je vandaan komt, je leeftijd of seksuele voorkeur. Dat kan op onze afdeling Dialyse. Drie collega’s uit drie verschillende landen leggen uit hoe bijzonder deze werkplek voor ze is. Rakshya verhuisde vanuit Nepal naar Nederland en neemt je mee.

Verpleegkunde
WKZ
IC

Fija is IC-verpleegkundige bij afdeling Pelikaan

In de rubriek ‘de mens achter de zorgprofessional’ vertellen medewerkers over hun werk en andere passies. Wat doen zij zoal om weer op te laden na een enerverende dienst? Wat nemen ze vanuit hun privé mee naar het werk? En andersom: welke invloed heeft werken in de zorg op hun leven?

Inkoop

Anne Marie adviseert over duurzaam inkopen

"De zorg zit in een spagaat: we zijn er om patiënten gezond te houden en beter te maken en tegelijkertijd is de zorg een grote (milieu)vervuiler en uitstoter. Dat besef is inmiddels goed ingedaald en er wordt volop naar manieren gezocht om duurzamer te gaan handelen."

Inkoop

Edwin is inkoper in het UMC Utrecht

“Voor mij zijn leuke collega's en een prettige werksfeer essentiële factoren die bijdragen aan mijn plezier in het werk. Ik geniet ervan om projectmatig bezig te zijn met inkooptrajecten."

Verpleegkunde
Dialyse

Helemaal jezelf: dialyseverpleegkundige in opleiding Alicia

Je thuis voelen, ongeacht waar je vandaan komt, je leeftijd of seksuele voorkeur. Dat kan op onze afdeling Dialyse. Drie collega’s uit drie verschillende landen leggen uit hoe bijzonder deze werkplek voor ze is. "Ik zorg voor de Spaanstalige patiënten." Lees het verhaal van Alicia.

Staf
Paramedisch

Esther werkt als hoofd bij longziekten

Esther werkte in de hospitalitybranche en zakelijke dienstverlening. Het idee om in de zorg te werken trok haar echter al een lange tijd: "Ik bezocht regelmatig de vacaturesite van het UMC Utrecht vanwege mijn eigen ervaringen in andere ziekenhuizen en het verlangen om meer gastvrijheid en patiëntgerichtheid in de zorg te brengen."

Verpleegkunde
Psychiatrie

Nikki is verpleegkundige Psychiatrie

Hoe is het om als kersverse verpleegkundige bij het UMC Utrecht aan de slag te gaan? Nikki startte als verpleegkundige op de HIC-afdeling van de Psychiatrie: “Het mooie aan mijn werk is dat je in zeer korte tijd een vertrouwensband opbouwt met de cliënt.”

Verpleegkunde
Dialyse

Helemaal jezelf: Ierse Rosie is dialyseverpleegkundige

Je thuis voelen, ongeacht waar je vandaan komt, je leeftijd of seksuele voorkeur. Dat kan op de afdeling Dialyse van het UMC Utrecht. Collega’s zijn trots op deze afdeling, omdat je hier ‘helemaal jezelf kunt zijn’. Zo ook Rosie, die op haar 26e van Dublin naar Nederland verhuisde.

Laborant en analist
Staf

Kelly is kwaliteitsmedewerker en duurzaamheidscoördinator

Kelly veranderde intern van baan en heeft een mooie oproep: "Ga in de zorg werken, bij het UMC Utrecht natuurlijk! Je kan hier waardevol en zinvol werk doen.” Hoe maakte zij die switch? En wat maakt dat ze nu helemaal op haar plek zit?

Verpleegkunde
Traineeship

Ruben volgt het UMC-brede traineeship

Ruben startte als een van de eersten met het UMC-brede traineeship. Dit is een traject op maat waarin je als startend verpleegkundige in één jaar tijd werkervaring opdoet in het UMC Utrecht. Benieuwd naar zijn ervaring?

IC

Lianne werkt als ic verpleegkundige bij centrum voor thuisbeademing

Ze werkte op de IC en zag een interessante vacature 'ambulant verpleegkundige thuisbeademing' voorbijkomen. Na twee dagen meelopen wist ze genoeg; deze baan wilde ze!

Traineeship

Annemiek deed een traineeship in het UMC Utrecht

Annemiek is na de traineeship blijven werken op de afdeling MDL & Nefrologie (D2Oost). Maar hoe heeft zij het traineeship ervaren en wat houdt zo’n traineeship eigenlijk in?

Kinderverpleegkundige
WKZ

Bianca is kinderverpleegkundige op de dagbehandeling Kameleon

Wat neem je vanuit je privé mee naar het werk? En andersom: welke invloed heeft het werken in de zorg op jouw leven? In de rubriek ' de mens achter de zorgprofessional' vertelt deze keer kinderverpleegkundige Bianca haar verhaal.

Kinderverpleegkundige
WKZ

WKZ verpleegkundige Jacqueline afdeling Panda

In de rubriek ‘de mens achter de zorgprofessional’ vertellen medewerkers over hun werk en andere passies. Wat doen zij zoal om weer op te laden na een enerverende dienst? Wat nemen ze vanuit hun privé mee naar het werk? En andersom: welke invloed heeft werken in de zorg op hun leven?

Paramedisch

Werken als hartfunctielaborant

Werken in een academisch ziekenhuis betekent ook blijven innoveren. We werken met cardio mobile. Dit is een aanvulling op de holteranalyses, maar de cardio mobile kunnen voor een langere periode mee naar huis.

OK

Draaiende motor van de OK

Manon en Kosta werken op de Centrale Sterilisatie Afdeling van het UMC Utrecht. De CSA zorgt ervoor dat alle medische instrumenten in het ziekenhuis gesteriliseerd zijn zodat de artsen en verpleegkundigen met de juiste instrumentensets hun werk kunnen doen.

Verpleegkunde
Traineeship

Blog van Anne - leerling mbo-v

Voor Anne was het de beste vervolgstap die ze kon maken: starten als leerling verpleegkundige mbo-v in het UMC Utrecht. Waarom? Daar neemt ze je in haar blog in mee.

Verpleegkunde

Nick is interventiemedewerker

Daarom wil ik dat mijn kennis en ervaring goed zijn. En dat ik, als ik mijzelf in de spiegel aankijk, weet dat ik er alles aan heb gedaan om iemand te redden.

OK
Anesthesiemedewerker

Mark is anesthesiemedewerker

“De OK is een wereld apart midden in het ziekenhuis waar veel gebeurt. Te midden van deze drukte zorgen wij als anesthesist voor de narcose en vitale parameters van de patiënt."

Research

Van SEH-verpleegkundige naar werken in de research

Wat als je droombaan altijd is geweest om als verpleegkundige te werken op de SEH? Marlissa had die droom en hij kwam uit. Maar toen ontdekte ze dat de onregelmatigheid die bij zo'n baan hoort niet in te passen was in haar leven.

Dialyse

“Het mooie van dit beroep is de bijzondere combinatie van taken."

Mark werkt sinds een aantal maanden als dialyseverpleegkundige in het UMC Utrecht. Wat hij zo mooi en uitdagend vindt aan zijn baan? Daar neemt hij je in mee.

IC
Anesthesiemedewerker

Zorgverleners opgeleid tot reservist Defensie

Op bivak in Aruba, patrouille lopen en leren schieten. IC-verpleegkundige Matthijs en anesthesiemedewerker Yvonne verruilden acht weken lang hun werkplek in voor de Koninklijke Academie in Breda.

Radiologie

Inge werkt bij de kinderradiologie

Nog voordat Inge aan de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Eindhoven begon weet ze het al “Ik ga met kinderen werken”. De open sollicitatie naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) pakte positief uit.

Radiologie

Nathalie is radiodiagnostisch laborant angiografie

Toen Nathalie op jonge leeftijd haar arm brak, kwam zij voor het eerst in contact met de afdeling radiologie van het ziekenhuis. Het technische aspect in combinatie met het verlenen van zorg sprak haar erg aan.

Artsen

Esther is revalidatiearts

Esther is revalidatiearts in het UMC Utrecht en is op verschillende manieren betrokken bij de zorg voor patiënten met ALS. Zo coördineert ze onder andere een ALS-begeleidingsteam en werkt ze voor het ALS Centrum Nederland.

Radiologie

Charlotte is radiodiagnostisch laborant

Werken op de afdeling radiologie. Wat doe je eigenlijk precies? Een afdeling met een heleboel verschillende specialisaties en technieken! Charlotte Meijer vertelt meer over haar werk als radiodiagnostisch laborant met de specialisaties MRI en kinderradiologie. Totaal verschillend maar beide heel erg interessant!

Paramedisch

Corina en Rikkert werken bij het NVIC

Wat moet je doen als je gebeten wordt door een slang of als je kind per ongeluk schoonmaakmiddel heeft ingeslikt? Grote kans dat de arts waar je je meldt, contact opneemt met hét Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). Corina en Rikkert werken op deze unieke afdeling.

Verpleegkunde
Psychiatrie

Riëtte werkt op de HIC van de afdeling psychiatrie

Riëtte hoorde: "Wat jammer dat er niet op je voorhoofd staat dat je mensen helpt, dan kunnen anderen dat ook zien."

OK
Anesthesiemedewerker

Laura is anesthesiemedewerker

"Anesthesie is een specialisme dat heel technisch is, maar ook gecombineerd is met een groot zorgaspect. Je spreekt de patiënt, je stelt gerust en je zorgt voor een pijnvrije operatie."

Operatieassistent
OK

Audrey is operatieassistent

"Op een operatiekamer is geen dag hetzelfde, er kan altijd iemand worden binnengebracht die spoedzorg nodig heeft. Het ene moment is het rustig en zit je ontspannen te praten met je OK-collega's. Het volgende moment giert de adrenaline door je lijf tijdens een spoedingreep."

Facilitair

Team beveiliging beste leerbedrijf

Team beveiliging van het UMC Utrecht is uitgeroepen tot leerbedrijf van het ROC Midden Nederland in 2022. Bouwe Hofstee, teamleider operationele diensten: “Ik ben enorm trots op ons team en de zes praktijkbegeleiders die onze stagiaires klaarstomen voor de praktijk.”

Dialyse

“Recordaantal dialyseverpleegkundigen opleiden”

Lotte Duim is in grote mate verantwoordelijk voor hun opleiding. Zij pakt dit zó voortvarend aan, dat ze onlangs de titel Verpleegkundige van het Jaar kreeg in de categorie onderwijs.

IC
Hot floors

Matthijs is ic-verpleegkundige

Matthijs is IC-verpleegkundige en sinds kort reservist bij defensie. “Ik kan nu worden uitgezonden naar bijvoorbeeld een veldhospitaal, maar ga bij terugkomst weer aan de slag op de IC. Ik ben heel benieuwd naar de ervaring om in zo’n situatie te werken”.

Verpleegkunde
Oncologie

Marijke en Anne werken op de dagbehandeling

Op de dagbehandeling bij oncologie en hematologie krijgen Anne en Marijke te maken met complexe ziektebeelden en allerlei patiënten, persoonlijke verhalen en gesprekken.

Ondersteuner

Werken als doktersassistent

Eigenlijk voelde het vertrouwd toen ik voor het eerst als doktersassistente aan het werk ging. "Natuurlijk was het even wennen, maar dat was vooral omdat ik het voor de patiënt zo goed mogelijk wilde doen."

Dialyse

Julitta is dialyseverpleegkundige

"Dialyseren klinkt misschien makkelijk, maar er komt meer kennis en kunde bij kijken dan de meesten zich realiseren. Chronische patiënten die niet in een regulier dialysecentrum terecht kunnen, komen hier. "

Verpleegkundig specialist

Verpleegkundig specialist ggz is nu hoogleraar

Nynke Boonstra is de allereerste verpleegkundig specialist ggz die in Nederland tot hoogleraar is benoemd. Hoe heeft ze het pad van verpleegkundige naar hoogleraar ervaren? Wat zijn haar plannen?

Apotheek

Michiel en Igor werken als farmaceutisch medewerkers

Michiel en Igor werken als farmaceutisch medewerker in het UMC Utrecht. Als farmaceutisch medewerker zorg je voor de ontvangst en distributie van geneesmiddelen binnen het UMC Utrecht.

OK
Recovery

Recovery in het UMC Utrecht

Het is mooi om de patiënt zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen na een grote of minder grote operatie en om er te kunnen zijn voor de patiënt. Dit kan een warme deken betekenen bij kou, een ijsje, maar ook emotionele steun of een hand vasthouden.

IT

Werken in de IT - textmining

"Dat ik als IT'er op deze manier waarde kan toevoegen, aan in dit geval wetenschappelijk onderzoek, geeft mijn baan een extra dimensie."

Verpleegkunde
Oncologie

Oncologieverpleegkundige hoofd-hals chirurgie

Laura en Kick werken op de hoofd-hals chirurgische oncologie afdeling van het UMC Utrecht.

Verpleegkunde

Aan de slag zonder ziekenhuiservaring

Wat als je verpleegkundige bent en graag in een ziekenhuis wil werken? Op de chirurgische verpleegafdelingen van het UMC Utrecht is er nu een traineeprogramma, speciaal voor mbo- en hbo-verpleegkundigen zonder ziekenhuiservaring.

Flex
Schoonmaak

Je bijbaan in het UMC Utrecht

Sander Blaas (24) en Salsabil Al-khafaji (17) hebben allebei een bijbaan als schoonmaker in het UMC Utrecht.

WKZ

Van kraamverzorgster naar zorgassistent in het WKZ

Het was best even wennen. In de kraamzorg kwam ik bij mensen thuis, nu stond ik ineens in het ziekenhuis en zag ik veel te vroeg geboren baby’s met veel verschillende (soms hoogcomplexe) ziektebeelden.

Verpleegkunde

Daphne en Ruben over werken in de nacht

In het UMC Utrecht gaat de zorg 24 uur per dag door. Er zijn heel veel collega’s gedurende de nacht bezig om te zorgen dat alles door kan blijven gaan. We spreken Ruben Scheepens en Daphne van Effrink, twee verpleegkundigen, over het werken in de nacht.

Staf

Vicki is secretaresse bij de divisie hersenen

Vicki Kurapka startte 12,5 jaar geleden bij het UMC Utrecht. Na haar studie Orthopedagogiek werkte ze werkte als Assistent Purser bij de KLM en als testassistent bij psychologisch onderzoek voor onder andere (helikopter) piloten.

WKZ

Elise, Maaike en Maartje zijn kinderverpleegkundige in opleiding

Kinderverpleegkundigen in opleiding, hoe ervaren zij deze opleidingsplaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis? Daarover vertellen drie van onze collega's.

CCU

KIJK MEE! Bij de CCU

Ze kunnen bakken als de beste en weten als geen ander wat helpt tegen een gebroken hart. In dit team wil je toch gelijk aan de slag?

Verpleegkunde
Oncologie

In gesprek met (chirurgische) oncologie verpleegkundigen

Het is direct duidelijk dat Iris en Minke in de 1,5 jaar dat ze nu samenwerken een hechte band hebben opgebouwd. Het gaat hier om een gezellig en vrolijk team.

Heelkunde

KIJK MEE! Bij Heelkunde

Bij de afdeling heelkundige specialismen werken veel verpleegkundigen samen om de patiënt de best mogelijke zorg te geven. We maken kennis met de afdeling. Wilden ze altijd al verpleegkundige worden en konden ze vroeger tegen bloed? Bekijk deze video.

Verpleegkunde
Oncologie

Marieke is verpleegkundige hematologie-oncologie

‘Het klinkt zo lekker cliché, maar een gemiddelde werkdag valt bijna niet te beschrijven. Mijn werk is echt iedere dag anders.'

Artsen

Benut je mogelijkheden

Tommy is physician assistant (PA): "Leun niet achterover maar laat actief weten wat je ambitie is! Binnen het UMC Utrecht krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen."

OK

Wij vangen patiënten op na een operatie of ingreep

Inge is recovery verpleegkundige in het WKZ. Zij verleent post operatieve zorg bij kinderen van 0-18 jaar en obstetrie (zwangeren/sectio).

Operatieassistent
OK

Operatieassistent bij volwassenen én kinderen

Als operatieassistent draagt Audrey bij aan de voorbereidingen, uitvoeringen en nazorg bij een operatie. Afwisselend en uitdagend!

Paramedisch

Het UMC Utrecht innoveert met de hololens

Senior onderzoeker Karin Valkenet zet de HoloLens in om patiënten in beweging te houden tijdens hun opname in het ziekenhuis.

Apotheek

KIJK MEE! Bij de apotheek

Kijk mee op de afdelingen van de apotheek en maak kennis met een aantal van de collega's. Kom jij ook bij ons werken?

Research

Verpleegkundige en verplegingswetenschapper

Hildeline was in 2021 verpleegkundige van het jaar in de categorie onderzoek. Ze werkt als verpleegkundige bij interne geneeskunde en dermatologie.

Research

Verpleegkundige en onderzoeker

"Waar artsen soms willen doorbehandelen, ervaren verpleegkundigen dat dit niet altijd de beste keuze is voor de patiënt", vertelt Milou over haar onderzoek.

Research

Anja is research verpleegkundige

"Ik verzamel het bloed en gegevens van patiënten met epilepsie. Veel mensen denken dat ik direct patiëntencontact heb, maar het is vooral computerwerk."

WKZ

KIJK MEE! Op verpleegafdeling Panda

Achter iedere kinderverpleegkundige hoort een fijn team te staan. Dat zit op afdeling Panda van het Wilhelmina Kinderziekenhuis wel goed!

Financieel

Aan de slag als business controller

Als business controller lever je je bijdrage aan de uitdagingen en veranderingen in de zorg. Denk aan de vergrijzing, digitalisering en de hoge zorgkosten. Er is genoeg te doen!

CCU

Mieke is teamleider bij de CCU

Mieke: “Ik zie mensen met de meest uiteenlopende problematiek. Van ziek tot heel erg ziek, van kortdurende tot langdurige opnames en wij helpen ze door die moeilijke fases heen."

Dialyse

Dialyse verpleegkundige in opleiding

David vertelt: "Werken op de dialyse-afdeling is voor mij de ideale combinatie van wat ik in de thuiszorg interessant vond, langdurig contact met patiënten en de acute zorg."

WKZ

Jolien is verpleegkundige obstetrie

Het UMC Utrecht concentreert zich op de wat complexere bevallingen en zwangerschappen en daar assisteren wij bij. Denk aan vrouwen met hartproblemen die wij begeleiden.

WKZ
IC

Verpleegkundige op de IC neonatologie

In deze functie werk je met medische apparatuur, word je uitgedaagd op verpleegkundig vlak en heb je een belangrijke rol bij het begeleiden van ouders. Een bijzondere combinatie!

Laborant en analist

Bloedprikken bij kinderen is soms een uitdaging

Miranda is medewerker bloedafname: "Soms is een kind heel bang voor bloedprikken. Als het dan toch lukt op een patiëntvriendelijke manier, geeft mij dat een goed gevoel."

Verpleegkunde

Verpleegkundige medium care

Op de afdeling waar Monica werkt nemen ze mensen met spoed op. Ze richten zich dan vooral op monitoren, ondersteunen en stabiliseren van de vitale functies.

CCU

Millad is CCU verpleegkundige

"Inmiddels werk ik zes jaar op de CCU, naar volle tevredenheid in een gezellig, klein en bevlogen team. Samen halen we alles uit de kast om de patiënt te helpen en dat geeft een extra drive."

Verpleegkundig specialist

Etienne is verpleegkundig specialist reumatologie

Etienne begon als verpleegkundige, maakte de overstap naar reumaverpleegkundige en groeide door naar verpleegkundig specialist (VS) reumatologie en immunologie.

Verpleegkunde

De technische kant van cardiologie

"Als interventieverpleegkundige sta je naast de cardioloog en assisteer je tijdens behandelingen. De combinatie van techniek en zorg trekt mij enorm."

Laborant en analist

Gülçin is vakspecialist chemie

Gülçin werkt al een hele poos bij het centraal diagnostisch laboratorium (CDL) van UMC Utrecht en heeft al veel gedaan binnen de divisie laboratorium, apotheek en biomedische genetica.

P&O

Innoveren bij P&O

Mayko houdt zich onder andere bezig met zelfroosteren en flexibel roosteren. Hij begeleidt afdelingen bij de overgang naar deze nieuwe vorm van personeelsplanning.

Artsen

Werken bij het 3D lab van het UMC Utrecht

Koen is arts en coördinator van het 3D lab in het UMC Utrecht. Na het behalen van de artsenbul is hij zich gaan verdiepen in 3D technologie binnen de medische zorg.

IT

Emmy is bioinformaticus

Bioinformatica is een relatief nieuw vakgebied. Je combineert biologie, informatica, wiskunde en statistiek om biologische gegevens te analyseren en te interpreteren.

Techniek

Werken als medisch technicus

Als medisch technicus is Mick verantwoordelijk voor de medische apparatuur en moet hij soms naar de afdelingen toe om storingen te verhelpen.

Facilitair

Aan de slag als gastvrouw in het UMC Utrecht

Marlies werkte in de hospitality. Tot ze door COVID-19 haar baan kwijtraakte. "Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Zeker als ik bezoekers of patiënten echt kan verder helpen."

Operatieassistent
OK

Kijk mee! Bij onze operatieassistenten

Weet jij welke radiozender aanstaat tijdens een operatie? En of een operatieassistent thee of koffie drinkt? KIJK MEE en leer ons wat beter kennen.

Verpleegkundig specialist

Verpleegkundig specialist mammacare

Als verpleegkundige specialist mammacare ben jij het vaste aanspreekpunt voor jouw patiënten en een volwaardige gesprekspartner voor de medisch specialisten.

Verpleegkunde

Verpleegkundige bij interne geneeskunde

Drie jaar nadat Kirsten startte bij interne geneeskunde en dermatologie, stond COVID-19 op de stoep. "Inmiddels zien we COVID-19 op onze afdeling als een blijvende infectieziekte."

Ontvang direct nieuwe interessante vacatures