"Ik houd van actie, zowel achter de balie als achter het stuur"
Dhenise begon negen jaar geleden als stagiaire in het WKZ. Nu is ze een volleerde klinieksecretaresse op de afdeling Schildpad in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Ze heeft te maken met patiënten, ouders en collega’s, en dat maakt haar werk afwisselend en leuk. Dat actieve vindt ze ook terug in haar grote hobby: autocross.  
"Ik houd van actie, zowel achter de balie als achter het stuur"
Dhenise begon negen jaar geleden als stagiaire in het WKZ. Nu is ze een volleerde klinieksecretaresse op de afdeling Schildpad in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Ze heeft te maken met patiënten, ouders en collega’s, en dat maakt haar werk afwisselend en leuk. Dat actieve vindt ze ook terug in haar grote hobby: autocross.  
“Ik begon in het WKZ als stagiaire op de poli Maatschappelijk werk en Psychologie. Toen dacht ik al: ik móet in dit ziekenhuis blijven! Zo leuk vond ik het hier. Tijdens mijn stage ging ik daarom intern op zoek naar een baan. Dat is inmiddels negen jaar geleden, ik was nog maar achttien. Het maatschappelijke aspect van mijn werk geeft mij voldoening. Als secretaresse op een verpleegafdeling heb ik te maken met collega's in verschillende functies: verpleegkundigen, artsen, teamleiders en collega-secretaresses. Werken op de afdeling is heel afwisselend. Op de poli werk je op afspraak.” 

Balie- en kantoordagen

“Omdat ik midden op de afdeling zit, maak ik vaak met iedereen een praatje. Het is hier altijd gezellig. Iedereen weet privé dingen van elkaar en het gaat vaak ook over koetjes en kalfjes. We doen buiten het werk samen gezellige activiteiten zoals etentjes of uitjes met onze kinderen erbij. Gezelligheid en betrouwbaarheid vind ik belangrijk bij collega’s. Een echt teamgevoel. En ik vind het fijn als collega’s oprecht geïnteresseerd in je zijn.” 
“Wat het werk verder leuk maakt, is dat elke dag anders is. Je hebt werkzaamheden die je achter de balie doet en daarnaast heb je een kantoordag. Die afwisseling vind ik leuk.   Op de kantoordag zijn de taken verdeeld over mij en twee andere secretaresses”, licht Denise toe. “Zo ben ik onder andere verantwoordelijk voor het teamoverleg. Maar ik hou me bijvoorbeeld ook bezig met de studenten die hier komen werken. Dan maak ik alles voor ze gereed: postvakjes, pasjes, dat soort dingen.” 
"Baliewerk vind ik het leukste. Vooral als je kinderen en hun ouders kan helpen. Al is het maar om een stukje mee te lopen naar de recovery. Achter de balie controleer ik verder patiëntengegevens, verzorg ik de andere afdelingsadministratie en beantwoord ik de telefoon. Ik ben aanspreekpunt voor ouders en patiënten, maar ook voor verpleegkundigen, kinderartsen en teamleiders met wie ik nauw samenwerk”, vertelt Denise. 

Scholingsdagen voor secretaresses 

“Ik vind het een uitdaging om het einde werkdag alles voor elkaar te hebben, terwijl de telefoon continue is gegaan en duizend dingen tegelijk spelen. Maar er zijn ook rustige dagen, waarop je tijd hebt om te kletsen met collega’s. Ik organiseer daarnaast ook scholingsdagen voor alle klinieksecretaresses in het WKZ. Een groot deel van de scholingsdag bestaat uit teambuilding, en verder kunnen deelnemers workshops volgen. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld aandacht voor agressie aan de telefoon, en hoe je je dan moet verweren.”
“Al tien jaar ga ik mee met mijn man naar autocrossen. De laatste jaren doe ik zelf mee. Ik heb een eigen auto, lekker roze; een erfstuk van een overleden vriend van ons. Ik ben niet zo fanatiek als mijn man, en ben iedere keer weer zenuwachtig als ik achter het stuur kruip. Dat komt ook omdat ik het hooguit vijf keer per jaar doe. Iedere keer denk ik: waarom doe ik dit ook alweer? Maar na een paar ritjes vind ik het weer helemaal leuk. Ik doe vaak mee aan de Ladies cross. Laatst werd ik vijfde van de achttien deelnemers. Je gaat niet hard, maar je moet wel goed geconcentreerd zijn om bij te sturen.”  

Autocross is vooral heel gezellig

“Ook in het autocross gebeuren veel dingen tegelijk, de reuring. Ik ben niet iemand die achterover zit; ik houd van actie en niet van het voorspelbare. In het werk en privé, dus. De autocross is vooral erg gezellig. Na de cross gaan we gezellig barbecueën en een drankje doen met elkaar. Dat vind ik misschien wel het leukste. Die gezelligheid zie ik ook graag terug in mijn werk. Als ik een weekend naar de cross ben geweest, voel ik me daarna helemaal opgeladen. Alsof ik een week vakantie heb gehad; daarna kan ik er ook op het werk weer helemaal tegenaan.”

Contactinformatie

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het UMC Utrecht? Neem gerust contact op!

088-7558985Stuur een WhatsApp bericht

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert