Diana is klinisch psycholoog en zoekt in zowel haar werk als privé naar de balans: “We zijn als hulpverleners geneigd om vooral veel te geven, maar we hebben ook zelf kwetsbare stukken waar we goed voor moeten zorgen. Dat doe ik door te sporten en door dingen te doen waar ik als kind al veel plezier aan beleefde.” 

Impact maken  

“Van jongs af aan voelde ik al de roeping om psycholoog te worden. Met mijn werk als klinisch psycholoog bij het UMC Utrecht is dat me gelukt. Niet alleen bied ik ondersteuning aan mensen die door een zware tijd gaan, ik begeleid ook collega's in hun professionele ontwikkeling. Zo geef ik internationale scholing over zelfzorg en ben ik praktijkopleider”, vertelt Diana.  
Het UMC Utrecht trekt Diana vanwege de sterke focus op innovatie binnen de gezondheidszorg: “Ik heb eerder bij het UMC Utrecht gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een GGZ-instelling en had ik een periode mijn eigen praktijk. Toch merkte ik dat ik terug wilde naar een plek waar ik echt impact kan maken. In het UMC Utrecht voel ik dat mijn bijdrage er echt toe doet.”  

Sport en zelfzorg 

“Sport heeft een speciale plek in mijn leven als middel om zowel fysiek als mentaal in evenwicht te blijven. Mijn routine varieert van hardlopen tot yoga en krachttraining. Een combinatie die voor mij perfect is. Ik vind het belangrijk dat wij als hulpverleners ook naar ons eigen kwetsbare stuk kunnen kijken, zodat we gezond blijven en in balans”, licht Diana toe. “Het interessante is dat ik deze passie voor sport ook in allerlei vormen kan inzetten in mijn werk met patiënten. Soms doe ik bijvoorbeeld een yoga-oefening met ze om de rust terug te brengen.”  

Ruimte voor eigen ideeën  

Diana vertelt: “Wat mijn werk bijzonder maakt, is de ruimte voor persoonlijk initiatief en de mogelijkheid om verder te kijken dan traditionele behandelmethoden. Het UMC Utrecht stimuleert out-of-the-box denken. Mijn persoonlijke interesses, zoals sport, kan ik daardoor gebruiken in mijn therapeutische benaderingen. Dit ondersteunt ook mijn overtuiging dat een gezonde geest en een gezond lichaam hand in hand gaan.” 
“Sporten is goed voor je stofwisseling. De energie stroomt beter door je lichaam en een ontspannen lichaam helpt voor de balans”, gaat Diana verder. “En ik zie paralellen. Als je een marathon gaat lopen, leer je focussen op dat doel en werk je gericht aan een klein stukje. Dat principe zie ik ook in de traumatherapie die ik geef. Je zoomt in op een bepaald onderdeel en gaat daarmee aan de slag.”  

De plek om te zijn 

De beslissing om terug te keren naar het UMC Utrecht was een makkelijke: ”De mogelijkheid om weer samen te werken met mijn allereerste leidinggevende, een mentor en inspiratiebron, was een kans die ik niet kon laten liggen. Samenwerken met mensen die je waarden delen en je streven naar verbetering ondersteunen, maakt elke dag de moeite waard. Als je op zoek bent naar een plek waar je echt het verschil kunt maken, zowel voor je patiënten als voor jezelf, dan is het UMC Utrecht de plek om te zijn.”  

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert