Michiel en Igor werken als farmaceutisch medewerker in het UMC Utrecht. Als farmaceutisch medewerker zorg je voor de ontvangst en distributie van geneesmiddelen binnen het UMC Utrecht. Je werkt op verschillende afdelingen waaronder de IC en ziet zo het hele ziekenhuis.
Michiel: ”Ik werk nu 1,5 jaar bij het UMC Utrecht. Na een studie media- en entertainmentmanagement ben ik tijdelijk in een kiosk op het Centraal Station gaan werken en daar doorgegroeid. Door Corona gingen veel van de kiosken dicht en ben ik me gaan oriënteren. Eigenlijk had ik al een tijd het idee om iets in de zorg te doen en nadat ik van een vriend de tip kreeg om naar de vacature voor farmaceutisch medewerker te kijken, heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen.”
Igor heeft een heel ander verhaal: “Ik werk al 18 jaar in het UMC. Op mijn 17e kwam ik binnen op de beddencentrale, als oproepkracht. Mijn moeder werkte daar al en door haar kwam ik op het idee. Ongeveer 5,5 jaar geleden zag ik de vacature voor farmaceutisch medewerker bij de apotheek en toe heb ik de overstap gemaakt. Ik vind het vakgebied zo interessant dat ik farmakunde ben gaan studeren. Ik wil meer weten over de farmaceutische zorg.”

Wat doe je zoal op een dag?

“Wij zorgen er met ons team voor dat er altijd voldoende medicatie voorradig is in het ziekenhuis en op de afdelingen. Er zijn meerdere werkplekken zoals opiaten, verzamelen, infuusmagazijn, ic apotheek en scannen op de afdelingen. Wij nemen de orders aan, verzamelen de medicatie en geven deze uit op verschillende afdelingen. Wij werken op de 0-laag van het ziekenhuis en hebben op de 6e verdieping onze eigen apotheek op de IC. Igor: “het ligt er aan op welke afdeling ik sta, maar als ik op de IC werk dan haal ik soms wel 18.000 of 20.000 stappen. Ik sport terwijl ik werk.”

Werken in de zorg geeft een goed gevoel

Michiel: “Het geeft mij een goed gevoel dat ik zo een bijdrage lever aan de zorg. Op de achtergrond maak je veel mee van het reilen en zeilen in een academisch ziekenhuis en als je op de IC staat, breng je de medicatie naar de patiënt.”

Igor: ”Ik heb meegewerkt aan het bouwen van een nood-IC toen COVID-19 zich aandiende. We hebben daar met elkaar veel werk aan gehad, maar het is gelukt. Het was een heel bijzondere tijd. Als je niet bekend bent met ons vak, dan denk je er misschien niet aan dat deze baan ook een mogelijkheid is. Ik denk dat we meer mensen moeten vertellen hoe interessant dit werk is. Je hebt geen medische kennis nodig en je leert binnen korte tijd veel over het UMC Utrecht en alle afdelingen. Daarom helpt het als je enthousiast bent, graag wil leren en als je goed bent in letten op details zodat alles klopt. Ook flexibiliteit is handig want in zo’n grote organisatie gaan dingen nog wel eens anders dan gepland.

Interesse?

Er zijn regelmatig vacatures. Voel je vrij om te reageren en met ons in gesprek te komen. 

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail