Kelly werkt nu 1,5 jaar bij het UMC Utrecht. Om precies te zijn in het Wilhelmina kinderziekenhuis, afdeling neonatologie. Ze werkte daarvoor in de kraamzorg, maar was op zoek naar een baan met meer uitdaging.
Een collega wees haar op een vacature bij het WKZ: “Ik heb gesolliciteerd en eerlijk gezegd verwachtte ik helemaal niet dat ik uitgenodigd zou worden maar het liep gelukkig anders. Ik mocht op gesprek komen en werd aangenomen.

Van thuissituatie naar ziekenhuis

Het was best even wennen. In de kraamzorg kwam ik bij mensen thuis en nu stond ik ineens in het ziekenhuis en zag ik veel te vroeg geboren baby’s en kreeg ik te maken met verschillende ziektebeelden. Het was even schakelen, maar nu zit ik er echt lekker in. Ik vind het fijn dat ik me nooit hoef te vervelen en ook geen voorspelbare dag heb. Soms ren ik de benen onder mijn lijf vandaan, maar dat past ook bij mij. Ik ben sowieso geen stilzitter, geef mij maar een drukke dienst.

Afdeling voelt als een warm bad

Dat ik me zo op mijn plek voel, daar heeft het team ook bij geholpen want het voelde direct als een warm bad. Er is geen onderscheid, of je nou neonatoloog, verpleegkundige of zorgassistent bent. We brengen allemaal onze eigen kennis en ervaring mee en zo wordt dat ook gezien. Mijn collega’s weten me nu echt wel te vinden hoor, voor allerlei verschillende werkzaamheden. Ik heb veel ervaring met moeders helpen met het op gang krijgen van de borstvoeding vanuit mijn tijd in de kraamzorg. En ik kom soms met oplossingen waar mijn collega’s niet aan zouden denken. Zo was er ooit een moeder die net helemaal geïnstalleerd was met haar kind op haar borst (buidelen zoals wij dat noemen) en toen ineens voelde dat ze moest plassen. Dat is best een gedoe, ook voor de moeder, want de baby moet weer terug in de couveuse en de net bevallen moeder moet helemaal naar de wc lopen. Ik ben snel een po gaan halen zodat de moeder gewoon met haar baby kon blijven liggen. Dat praktische ben ik gewend vanuit de kraamzorg en zo leer je ook van elkaar.

Doorgroeien bij het UMC Utrecht

Momenteel voel ik me als een vis in het water en er is nog veel te ontdekken. Eigenlijk is er altijd wat te leren en dat wordt ook gestimuleerd binnen onze afdeling. Ik vind het fijn dat er ook naar mijn ontwikkeling wordt gekeken, ze houden echt in de gaten of ik niet uit mijn functie groei. Misschien wil ik nog de opleiding verpleegkundige gaan doen, als de tijd daarvoor rijp is. Ik denk niet dat ik me snel zal vervelen, er komen elke keer nieuwe dingen bij. “

Ontvang direct nieuwe vacatures!

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail