Kinderverpleegkundigen in opleiding, hoe ervaren zij deze opleidingsplaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis? Daar ben je vast benieuwd naar als je nadenkt over de volgende stap in jouw loopbaan als verpleegkundige. Maaike, Elise en Maartje hebben de opleiding net achter de rug en vertellen je er meer over. Lees gauw verder!

Maartje, Maaike en Elise zijn tijdens de opleiding tot kinderverpleegkundige klasgenoten. Ondanks dat ze alle drie een andere verpleegkundige achtergrond hebben. Zo deed Elise hbo-v en daarna een traineeship in het UMC Utrecht en werkte Maartje eerst een aantal jaren op een andere afdeling in het UMC Utrecht. Elise: “De ambitie om met kinderen te werken ontstond tijdens mijn hbo-v. Bij zorg voor kinderen komt natuurlijk ook emotionele lading kijken. Ik vind het dan ook mooi om echt iets voor hen en hun naasten te kunnen betekenen.”

Jouw eigen leerproces

Maaike vertelt: “Tijdens de opleiding heeft iedereen zijn eigen leerproces. Bij de start van de opleiding ga je bijvoorbeeld met je begeleiders in gesprek over wat je wil leren en op welke verpleegkundige gebieden je ervaring hebt. Wil je daar in de kinderzorg in verder of wil je juist op andere gebieden ervaring opdoen? Vanuit de opleiding kijken ze echt naar wie je bent, wat je kan en wil kunnen en wat dan de beste route is.”

Ook Elise en Maartje ervaren dat als positief: “Je kiest bijvoorbeeld in overleg op welke afdelingen je stageloopt. Op die afdeling is iedereen erop gericht jou zo goed mogelijk te begeleiden. Natuurlijk moet je wel aan bepaalde eisen voldoen om het diploma te halen. De praktijkopdrachten en toetsen die iedereen maakt staan vast. Daaromheen kun je aangeven wat je eigen leerpunten zijn en waar je je voornamelijk op wil focussen.”

Het WKZ is uniek

“Dat het WKZ een eigen gebouw heeft zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Iedereen die hier werkt kiest er bewust voor om met kinderen te werken. Alle specialismen en afdelingen zijn daarop ingericht, onder één dak te vinden en daardoor dichtbij. Dat zorgt echt voor een gevoel van samen”, lichten de collega’s toe.

“Het is mooi dat we ouder en kind alle nodige zorg onder één dak kunnen bieden en dat krijg jij tijdens je opleiding te zien. De verschillende korte en lange stages die je loopt, geven je een goede indruk van de route die ouders en kinderen bewandelen.” Maartje voegt toe: “Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je als kinderverpleegkundige allemaal kan en welke doorgroeimogelijkheden er voor jou zijn, zoals de richting van ic- of neonatologie verpleegkundige.”

Leren uit de praktijk

In 14 maanden tijd maak je uitgebreid kennis met het vak kinderverpleegkunde. Enerzijds door de praktijkervaring die je opdoet en anderzijds door lessen van (gast)docenten die nog steeds in de praktijk werken. “Dat maakt het heel interessant en leuk. Je leert van de experts met up-to-date praktijkervaring in hun expertise. Denk aan een uroloog die lesgeeft over verschillende aandoeningen bij kinderen, een les van iemand uit de kinderthuiszorg en van verpleegkundigen over een stukje waar zij ervaring mee hebben. Soms krijg je zelfs les van collega’s van de afdeling waar jij werkt.”

Dit creëert een heel leuk werk- en leerklimaat, zijn Maaike, Maartje en Elise van mening: “Je doet het niet alleen, je leert en werkt met elkaar. Ook collega’s die niet in opleiding zijn staan open om te leren. Het leer- en werkklimaat is daardoor heel leerzaam en open. Iedereen heeft een andere achtergrond en brengt een stukje ervaring met zich mee, om uiteindelijk de beste zorg voor kinderen te bieden. Dat maakt de sfeer tijdens de opleiding in het Wilhelmina Kinderziekenhuis nog unieker!”

Benieuwd naar jou

Een ding is zeker: genoeg kansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als kinderverpleegkundige in het WKZ. Of je nu al jaren verpleegkundige bent of net een paar jaar in het vak komt kijken, jij bent welkom! Solliciteer naar een opleidingsplaats en maak uitgebreid kennis met het vak kinderverpleegkunde binnen het WKZ. Bekijk snel de vacatures voor meer informatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze recruiters. Wij zijn benieuwd naar jou!

Heb je vragen?

Neem contact met ons op! Onze recruiters vertellen je graag meer.

088 7556565Stuur een WhatsApp bericht

Meer over het kinderziekenhuis

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert