Je thuis voelen, ongeacht waar je vandaan komt, je leeftijd of seksuele voorkeur. Dat kan op de afdeling Dialyse van het UMC Utrecht. Collega’s zijn trots op deze afdeling, omdat je hier ‘helemaal jezelf kunt zijn’.

Van Ierland naar Nederland

Op haar 26e verhuisde verpleegkundige Rosie Mc Garrigle samen met haar vriend vanuit Dublin naar Nederland. In Dublin werkte Rosie in het St. James Hospital waar ze haar eerste ziekenhuiservaring als verpleegkundige opdeed. Lange werkdagen van 13 uur zijn daar de standaard. Haar vriend kreeg een aanbod om in Nederland te komen werken, dus verhuisde het Ierse stel naar Nederland.

Start bij UMC Utrecht

Ze werd aangenomen als dialyseverpleegkundige in opleiding en vond het in het begin erg spannend. "Druk ik mezelf wel goed uit? Ik ging van fulltime verpleegkundige met het specialisme Infectieziekte in Ierland naar een functie waarbij ik ook student ben, in een ander land." De BIG-registratie heeft Rosie zelf geregeld. Dat verliep bij haar zeer ingewikkeld. "Ik haalde mijn examen Nederlands, en we dachten allemaal dat het daarna snel rond zou zijn, maar ik moest steeds opnieuw formulieren aanleveren. Uiteindelijk is het goedgekomen."

Steun van collega's

Dankzij de steun van collega’s en patiënten lukte het haar om over die onzekerheid heen te komen, en heeft Rosie het nu erg naar haar zin. "In Nederland zijn verpleegkundigen meer betrokken bij de patiëntzorg dan in Ierland. Hier praten we meer met elkaar op de afdeling en worden er meer mogelijkheden geboden."

Groene taart op St. Patrick's Day

In Ierland zijn ze volgens Rosie goed in smalltalk; makkelijk en laagdrempelig een praatje maken met iedereen. Dit neemt Rosie als positieve culturele achtergrond mee naar de afdeling waardoor haar band met patiënten verbetert.

Op de dialyseafdeling worden, naast acute patiënten, chronische patiënten een paar keer per week behandeld met hemodialyse. Je ziet elkaar dus vaak en lang. "Op St. Patrick’s Day, een Ierse feestdag, nam ik groene taart mee. Dat is mooi van deze afdeling, er is alle ruimte om een stukje van mijn cultuur mee te nemen naar het werk." 

Interesse?

Wil jij je ook thuis voelen op het werk en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Op de dialyseafdeling zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Op onze dialysepagina vind je alle openstaande vacatures, verhalen van collega’s en de contactgegevens van unithoofd Marieke Deckers die graag met jouw de mogelijkheden bespreekt.

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert