Teus is anesthesioloog en onderzoeker bij de afdeling anesthesiologie in het UMC Utrecht. Daarnaast werkt hij als Chief Science Information Officer bij onze IT-afdeling. Vanuit verschillende invalshoeken werkt hij aan innovaties die de zorg voor patiënten verbeteren.

Hoe kan technologie ons helpen voorspellen welke behandeling het meest effect heeft? Dat is geen simpel vraagstuk. Teus Kappen houdt zich hier onder andere mee bezig. Dat hij dit onderwerp zowel als arts, onderzoeker als IT-specialist bekijkt, biedt een grote meerwaarde. 

"Deze combinatie van banen daagt me uit om heel nadrukkelijk te kijken naar hoe je een beslissing in de zorg kunt verbeteren. Dat vind ik interessant. Ik vind het leuk om een vraagstuk van alle kanten te bekijken."

Bouwsteentjes voor de juiste patiëntenreis

"Hoe ik vaak mijn wens tot digitalisering uitleg, is dat de zorg geen fabriek is. Een patiënt is geen product. Je weet wel waar je heen wilt, maar niet precies hoe je daar komt. Om dat goed te kunnen doen heb je dus niet één grote fabrieksband die je moet ontwerpen. Nee, je hebt allemaal een kleine LEGO steentjes nodig die zo'n zorgverlener makkelijk flexibel achter elkaar kan zetten, zodat je de juiste patiëntenreis krijgt om de gezondheid te verbeteren."

"Je kunt zorgverleners op allerlei manieren hartstikke goed helpen en het is super uitdagend om daar iets voor te bedenken. Als arts weet je heel goed wat de variatie is die je voor je kiezen krijgt en hoe je daar dus patiënten doorheen loodst."

Het beste van beide werelden

"Als onderzoeker weet je goed hoe je een beslissing moet onderzoeken en wat zo'n beslissing precies betekent. En als IT'er weet je hoe je die beslissing moet automatiseren en digitaliseren. Ik hoop in deze combinatie de zorg kwalitatief beter en efficiënter te kunnen maken. Hoe je de mens en de machine beter samen laat werken, zodat je het beste van twee werelden hebt om samen tot een goede beslissing te komen."

Innovaties in het UMC Utrecht

IT, Research en Zorg. Bekijk de vacatures!

Research

Onderzoek vormt een belangrijke basis van waaruit we de patiënt verder kunnen helpen. Daar hebben we jou bij nodig!

IT

Bij IT werk je aan innovaties die de zorg van morgen verbeteren. Je werkt dichtbij de zorgverlener en patiënt en ziet snel resultaat van je inzet.

Patiëntzorg

We hebben jou als (toekomstig) zorgprofessional nodig om te blijven vernieuwen. In het UMC Utrecht bieden we jou allerlei mogelijkheden.

IT, Research en Zorg. Bekijk de vacatures!

Meld je aan voor de jobalert