Vicki Kurapka (links op de foto) startte 12,5 jaar geleden bij het UMC Utrecht. Na haar studie Orthopedagogiek werkte ze werkte als Assistent Purser bij de KLM en als testassistent bij psychologisch onderzoek voor onder andere (helikopter) piloten.
Toen door de crisis het minder goed ging met de luchtvaart en er voor haar functie geen ruimte meer was, ging ze op zoek naar een andere baan. Het UMC Utrecht kwam op haar pad na een tip van vriendin.

“Ik ben vacatures in de gaten gaan houden en stuitte op een interessante baan bij de afdeling Translational Neuroscience van de divisie Hersenen. In deze functie kwamen de wereld van onderzoek, waar ik al ervaring mee had, en het internationale karakter van de afdeling samen. Ik solliciteerde en de rest is geschiedenis: inmiddels werk ik er al jaren naar tevredenheid. Het is een hele interessante plek met veel ambitieuze collega’s uit alle delen van de wereld. Daarbij vind ik het inspirerend om in een onderzoeksafdeling van een ziekenhuis te werken. Ik word omringd door mensen die willen innoveren en anderen beter willen maken en daar krijg ik zelf ook energie van.

Ontzorgen als belangrijke missie

Als secretaresse moet je echt een mensgericht persoon zijn en voor een ander kunnen denken. Ik probeer samen met mijn twee collega’s zo proactief mogelijk te zijn en de drukke onderzoekers en afdelingsleiding te ontzorgen, al zorgt de waan van de dag er vaak voor dat mijn dag heel anders loopt dan gepland. Dat hoort erbij en maakt de baan afwisselend en eigenlijk nooit saai. We proberen nieuwe collega’s zo goed mogelijk de weg te wijzen in het grote UMC Utrecht en informatie voor ze te vertalen. We zijn het eerste aanspreekpunt en bieden een luisterend oor.

Meer verantwoordelijkheid

In de afgelopen 12,5 jaar is de functie van secretaresse wel veranderd. Vroeger kwam de hoogleraar naast me zitten om een stuk te dicteren, vandaag de dag zijn de verantwoordelijkheden een stuk groter. Wij doen veel voor de collega’s van onze afdelingen, denk aan organiseren van congressen, maar ook factuurbeheer, personeelszaken en het faciliteren van contracten. Ik werk 24 uur per week, afwisselend thuis en in het UMC Utrecht en dat is voor mij de perfecte balans. Drie dagen werken met een hele fijne groep collega’s en daarnaast voldoende vrije tijd. Wat kan ik me nog meer wensen?

Secretaressedag

En nog een heel leuk weetje tot slot. Mijn moeder introduceerde begin ’70 secretaresse dag in Nederland. Ze ging na een verhuizing vanuit Amerika naar Nederland aan de slag bij het Rotterdam Hiltonhotel en nam daarbij secretaresse dag mee. Dat sloeg aan in het internationale Rotterdam waar een wereldse sfeer hing. Zie hieronder twee krantenberichten uit die tijd. 

Ontvang direct nieuwe vacatures!

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail