"We hebben een heel fijn, knus, open en relaxt team en het werk biedt veel opties tot verdieping, zowel in de cardiologie als in de apparatuur", vertelt CCU verpleegkundige Millad
"Na mijn vwo heb ik de versnelde hbo-v-opleiding gedaan. Tijdens mijn opleiding ben ik overgestapt op de duale variant, dan ben je drie dagen per week aan de slag op een afdeling en ga je anderhalve dag per week naar de hogeschool. Je doet meteen veel praktijkervaring op en dat vind ik een ideale mix. Daar komt nog bij dat je meteen een salaris ontvangt in plaats van een stagevergoeding.

Ik was eigenlijk van begin af aan al geïnteresseerd in cardiologie en mijn laatste stage heb ik dan ook op de cardiologie gedaan. Daar raakte ik geïnteresseerd in de CCU (Coronary Care Unit). Ik heb daar gesolliciteerd en een opleiding gevolgd. Inmiddels werk ik al zes jaar op de CCU naar volle tevredenheid in een gezellig klein en bevlogen team. Dit is echt mijn ding. Ik kan veel meer de diepte in, de zorg is acuter, ingewikkelder en technischer. Wij behandelen patiënten met ernstig hartfalen die in andere ziekenhuizen niet meer geholpen kunnen worden. Met ons team halen we alles uit de kast om de patiënt te helpen en dat geeft je als CCU-verpleegkundige een extra drive. Daarbij werk je met de nieuwste technieken en de meest moderne apparatuur.

Je kunt hier alles uit je vak halen en wordt daarin ook gehoord door de artsen met wie we samenwerken. Groot verschil met werken op een verpleegafdeling is dat ik als CCU-verpleegkundige veel meer meedenk met de cardiologen en ook veel voorwerk kan en mag doen. We werken als team samen en de artsen weten welke kennis wij in huis hebben. Wij weten hoe we moeten observeren en kunnen al voordat het misgaat aan de bel trekken. Daardoor hebben we weinig reanimaties. Een groot misverstand is vaak dat wij heel veel reanimaties doen, maar eigenlijk is dat maar een heel klein onderdeel van ons werk. We zitten er bovenop en onze observaties zijn scherp, vaak grijpen we ervoor al in.