Het werken op de de CCU-afdeling biedt veel opties tot verdieping, zowel in de Cardiologie als in apparatuur. Maar er zijn veel meer pluspunten. "We hebben echt een heel fijn, knus, open en relaxt team", aldus CCU-verpleegkundige Millad

Toen Millad klaar was met de vwo, deed hij de versnelde hbo-v-opleiding. "Tijdens mijn opleiding ben ik overgestapt op de duale variant, dan ben je drie dagen per week aan de slag op een afdeling en ga je anderhalve dag per week naar school. Je doet meteen veel praktijkervaring op en dat vind ik een ideale mix. Daar komt nog bij dat je meteen een salaris ontvangt in plaats van een stagevergoeding." 

Millad was eigenlijk van begin af aan geïnteresseerd in cardiologie. "Mijn laatste stage heb ik dan ook op de cardiologie gedaan. Daar raakte ik geïnteresseerd in de CCU (Coronary Care Unit). Ik heb daar gesolliciteerd en een opleiding gevolgd. Inmiddels werk ik al zes jaar op de CCU naar volle tevredenheid in een gezellig klein en bevlogen team. Dit is écht mijn ding. Ik kan veel meer de diepte in, de zorg is acuter, ingewikkelder en technischer. Wij behandelen patiënten met ernstig hartfalen die in andere ziekenhuizen niet meer geholpen kunnen worden." Samen met zijn  team haalt Millad alles uit de kast om de patiënt te helpen en dat geeft hem als CCU-verpleegkundige, naar eigen zeggen, een extra drive. "Daarbij werk je met de nieuwste technieken en de meest moderne apparatuur. Dat spreekt mij enorm aan in dit werk."

"Je kunt hier alles uit je vak halen en wordt daarin ook gehoord door de artsen met wie we samenwerken", gaat Millad verder. "Groot verschil met werken op een verpleegafdeling is dat je als CCU-verpleegkundige veel meer meedenkt met de cardiologen en ook veel voorwerk kan en mag doen. We werken als team samen en de artsen weten welke kennis wij in huis hebben. Wij weten hoe we moeten observeren en kunnen al voordat het misgaat aan de bel trekken. Daardoor hebben we weinig reanimaties." Dat misverstand wil hij dan ook gelijk uit de wereld helpen. "We doen helemaal niet zo heel veel reanimaties, en eigenlijk is dat maar een zeer klein onderdeel van ons werk. We zitten er bovenop en onze observaties zijn scherp, vaak grijpen we ervoor al in."