Tommy Bunte werkt sinds 2009 in het UMC Utrecht en heeft al een behoorlijke carrière achter de rug. Hij begon zijn loopbaan als mbo-verpleegkundige en volgde daarna de opleiding tot hbo-verpleegkundige. Vervolgens behaalde hij zijn masterdiploma in gezondheidswetenschappen en rondde succesvol zijn opleiding voor physician assistant (PA) af.

Tommy werkt nu als PA bij de divisie hersenen, waar ook het ALS Centrum Nederland bij hoort.

“Ik heb een hele reis gemaakt. Binnen het UMC Utrecht krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Je moet niet achterover leunen en wachten tot de juiste gelegenheid zich aandient, maar actief laten weten wat je ambitie is en interessante kansen direct benutten. Ik vind het vakgebied neurologie erg interessant dus wilde ik daar in verder. Momenteel werk ik zowel op de polikliniek als de dagbehandeling waar ik veel verschillende groepen patiënten zie. Op de polikliniek behandel ik mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose) en PLS (primaire laterale sclerose). Sommige patiënten zie ik twee keer per jaar, waardoor ik een band met hen opbouw. Ze hebben mijn telefoonnummer en bellen mij als ze vragen hebben. Die continuïteit van een vaste contactpersoon is fijn en dat ervaren de patiënten ook.

Dat ik werk in een academisch ziekenhuis is voor mij een groot voordeel. Het ALS Centrum Nederland werkt intensief samen met verschillende partners op nationaal en internationaal niveau, en wordt gecoördineerd vanuit het UMC Utrecht. Ik werk mee aan verschillende medisch-wetenschappelijke studies en zit regelmatig met collega’s van over heel de wereld aan tafel. Zo werk ik momenteel mee aan een wereldwijd onderzoek waar wereldwijd slechts acht patiënten aan deelnemen waarvan een in Utrecht. Dat maakt me trots en natuurlijk hoop ik dat we wat kunnen betekenen voor die patiëntengroep.

Op de dagbehandeling begeleid ik patiënten met de spierziekte SMA. Ik voer het eerste opnamegesprek en dien medicatie toe via een ruggenprik. Aan het einde van de dag spreken we elkaar weer voor het ontslag. Ik leg uit aan mijn patiënten dat ik een deel van de taken van de arts overneem. Dat doe ik helemaal zelfstandig en niet onder supervisie van een neuroloog, al moet ik dat soms uitleggen aan nieuwe patiënten. Physician assistant is een relatief nieuw beroep is en daardoor bij veel mensen nog onbekend. Ik werk nauw samen met de neurologen, we zitten met de hele staf op dezelfde gang en ik voel me echt een onderdeel van het team.”

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail