Als hartfunctielaborant voer je zelfstandig onderzoeken uit bij patiënten. Je kunt solliciteren op deze functie zodra er een vacature is. Houd hiervoor de website in de gaten of meld je aan voor onze jobmail​. Doorgaans is er ongeveer eens in de twee jaar een vacature.


Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag op de hartfunctieafdeling van het UMC Utrecht, waar we onderzoek naar het hart verrichten. Je volgt de hbo-opleiding bij de LOI en doet in opdracht van een cardioloog zelfstandig onderzoek naar het menselijk hart. In het voorwerktraject en het eerste jaar leer je in eerste instantie vooral hartfilmpjes (ECG's) maken; later neem je ook inspanningstesten af. Daarnaast verricht je bijbehorende administratieve taken zodat je onderzoeken netjes en volledig kunt afhandelen. Tijdens het tweede leerjaar bepalen we in overleg de uitstroomrichting voor het derde jaar, zoals echocardiografie, holteranalyse of cardiotechnicus.

Hoe word ik hartfunctielaborant?

Om hartfunctielaborant te worden, solliciteer je eerst op de vacature van leerling-hartfunctielaborant. Als je bent aangenomen, schrijf je je in als student bij LOI Hogeschool. .

Je achtergrond

Je hebt minimaal een havo-diploma afgerond met het profiel Natuur en Gezondheid. Je bent een echte teamspeler, maar presteert ook zelfstandig uitstekend en gaat op een patiëntvriendelijke manier met mensen om. Omdat je met geavanceerde apparatuur werkt, is het belangrijk dat je interesse hebt in techniek. Verder laat jij je niet van de wijs brengen door stressvolle situaties en blijf je gefocust.

Duur opleiding

De opleiding tot algemeen hartfunctielaborant duurt twee jaar. In het derde leerjaar kun je jezelf specialiseren in holteranalyse, echocardiografie of cardio-device.

Salaris/vergoeding

Tijdens de opleiding ontvang je salaris conform salarisschaal 5 van de collectieve arbeidsovereenkomst Universitair Medische Centra (cao UMC). In de periode dat je voorwerkt en kennis maakt met de afdeling bedraagt het salaris € 1.989,-- bruto per maand. In het eerste jaar van de opleiding bedraagt het salaris € 2.072,-- bruto per maand en in het tweede jaar van de opleiding € 2.195,--- bruto per maand. De genoemde bedragen zijn op basis van een 36-urige werkweek en conform de salarisschalen van de Cao umc per 1 augustus 2020. Het salaris wordt aangevuld met een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Salaris na diplomering

Als gediplomeerd Hartfunctielaborant zal je in salarisschaal 6 geplaatst worden. Bij een fulltime aanstelling van 36 uur per week zal het salaris maximaal € 2.979,-- bruto per maand bedragen. Afhankelijk van de specialisatie die je in het derde jaar gaat volgen kan dit bedrag oplopen tot maximaal € 3.712,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De genoemde bedragen zijn conform de salarisschalen van de Cao umc per 1 augustus 2020 en conform een fulltime aanstelling.

Start opleiding

In verband met het weinige aantal vacatures zal niet elk jaar een individueel opleidingstraject gestart worden. Houd onze vacatures goed in de gaten of schrijf je in voor onze Jobmail. Alléén als er een vacature open staat, kan er gesolliciteerd worden op deze opleidingsplaats.

Heb je een vraag?

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Mail of bel Ilse van Eijndthoven (afdelingshoofd hartfunctie en poli cardiologie) en ze vertelt je heel graag meer.

088 75 536 53

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail