Als Laborant Klinische Neurofysiologie (KNF) onderzoek je hoe hersenen, spieren en zenuwen werken. Dankzij KNF zijn er baanbrekende operaties uitgevoerd bij patiënten met bijvoorbeeld epilepsie.


Wat doe je tijdens de opleiding?

Het is een afwisselende baan: je doet onderzoek bij zowel kinderen als volwassenen en werkt samen met andere disciplines. Het is nog niet bekend wanneer er weer een opleiding start. 

Als Laborant Klinische Neurofysiologie (KNF) onderzoek je hoe hersenen, spieren en zenuwen werken. Dankzij KNF zijn er baanbrekende operaties uitgevoerd bij patiënten met bijvoorbeeld epilepsie. Het is een afwisselende baan: je doet onderzoek bij zowel kinderen als volwassenen en werkt samen met andere disciplines. Op de opleiding leer je hoe je onderzoek doet met geavanceerde elektronische apparatuur. De onderzoeksuitslagen worden gebruikt door de arts met het stellen van een diagnose. Voorbeelden van KNF-onderzoek zijn: • EEG • EMG • Evoked Potential • vaatonderzoek. Je doet het onderzoek op je eigen afdeling, maar ook daarbuiten. Je komt bijvoorbeeld op de Intensive Care, de operatiekamer of de Intensive Epilepsy Monotoring Unit (IEMU). Je zorgt ervoor dat de onderzoeken goed verlopen en houdt de administratie bij. Verder werk je ook mee aan wetenschappelijk onderzoek.

De opleiding

Het is een driejarige hbo-opleiding. Het theoretisch gedeelte volg je bij de LOI Hogeschool in Leiderdorp. Voor een opleidingsplaats moet je solliciteren naar de functie van leerling-laborant KNF bij het UMC Utrecht. De studiegids kun je aanvragen via www.loi.nl.

Vooropleidingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je minimaal havo nodig, of een mbo-diploma niveau 4 Gezondheidszorg of Techniek. Daarnaast heb je een onderzoekende geest en affiniteit met wis-, natuur-, en scheikunde.

Duur opleiding

De opleiding duurt drie jaar.

Salaris/vergoeding

In het eerste jaar van de opleiding verdien je minimaal € 1.870,- bruto per maand. Na je diploma verdien je maximaal € 3.712,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

Start opleiding

Als er meer bekend is over wanneer je weer kan solliciteren, lees je hier dat hier.

Meer informatie

De recruiters van het MC Utrecht via
Contactpersoon: Nizare Henriquez (unithoofd KNF-afdeling)
Telefoonnummer: 088-7573289

LOI Hogeschool
www.loi.nl
071 - 545 1800

Maak kennis met de afdeling

Heb je een vraag?

Interesse en wil je een indruk krijgen van de afdeling? Loop dan een dag mee op het IC Centrum Volwassenen. Neem contact op voor de meeloopdag of voor meer informatie met Jacqueline Verschuur, opleider IC Centrum.

088 75 738 44 of 088 75 611 30

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail