In de 3-jarige hbo-opleiding Verpleegkunde combineer je werken en leren waardoor je als verpleegkundige al snel van grote betekenis bent voor alle patiënten van het UMC Utrecht.

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige is geen dag hetzelfde. Het ene moment voer je basistaken uit, zoals wassen, aankleden en bedden verschonen. Even later ben je betrokken bij complexere behandelingen van de patiënt, zoals wondverzorging, sonde inbrengen of stervensbegeleiding. Omdat je op hbo-niveau werkt, neem je de regie en geef je advies over kwaliteit van zorg, dat je onderbouwt met evidence-based practice (EBP). Als jou bepaalde zaken opvallen signaleer je niet alleen, maar kom je ook met een verbetervoorstel, bijvoorbeeld op het gebied van valpreventie. Uiteraard hoef je dat niet meteen te kunnen. Wij leiden jou op.

De eerste tien weken volg je één (lange) dag per week colleges op de Hogeschool Utrecht (HU). Reken deze periode, naast deze schooldag, op een studiebelasting van 20 uur per week. Vervolgens pas je de opgedane kennis toe in een stage van tien weken bij het UMC Utrecht. Als je deze eerste twintig weken goed doorloopt, kom je voor 36 uur per week in dienst. Tijdens de opleiding loop je op verschillende afdelingen en divisies stage en volg je één dag per week les. Een mooi moment om ervaringen met je medestudenten uit te wisselen. Voorbeelden van divisies zijn het Cancer Center, Hersenen en Kinderen. We doen ons best om je bij de divisie van jouw voorkeur te plaatsen. Je zult in elk geval één stage lopen op een afdeling binnen de Psychiatrie. Twee studenten hbo-verpleegkunde lichten verderop deze pagina toe waarom ze zo enthousiast zijn over hun opleiding en het werken in het UMC Utrecht.

Jouw profiel

Je hebt een hbo- of wo-diploma behaald of gaat een van die diploma's dit schooljaar behalen. Ook als dit diploma niet richting de zorg is, ben je welkom om te solliciteren. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, zodat je als toekomstig verpleegkundige voor de patiënt een belangenbehartiger kunt zijn. Maar jij kunt ook je eigen grenzen aangeven, waarbij je voor jezelf durft op te komen als bijvoorbeeld collega’s iets van je vragen waar jij je nog niet bekwaam in voelt. Reflecteren op je eigen handelen is van groot belang.

Ons aanbod

In het UMC Utrecht staan zorg, onderzoek en onderwijs centraal. De plek waar je als verpleegkundige met verschillende patiëntencategorieën werkt die complexe zorg nodig hebben. Je werkt samen met een grote diversiteit aan collega’s, zoals artsen en fysiotherapeuten. Verder werk je mee aan wetenschappelijk onderzoek en kom je in aanraking met de nieuwste behandeltechnieken. Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je als hbo-verpleegkundige in alle zorg- en patiëntencategorieën op kwalificatieniveau 6 aan de slag. Ook kun jij je specialiseren tot bijvoorbeeld intensivecare- of neurologieverpleegkundige. Na afloop van de opleiding gaan we graag samen met jou op zoek naar een passende baan als verpleegkundige bij het UMC Utrecht.

Het wettelijk collegegeld en de verplichte boeken betalen wij. Heb je al eerder een hbo- of wo-diploma behaald op het gebied van gezondheidszorg of onderwijs, dan betaal je zelf het instellingscollegegeld en krijg je het wettelijke collegegeld vergoed.

In de eerste twintig weken ontvang je tijdens de theoretische periode zakgeld (€ 450,-). Daarna krijg je salaris gebaseerd op de Cao universitair medische centra 2023;

leerjaar 1 na theoretische periode: € 1.951,-,

leerjaar 2: € 2.185,- en

leerjaar 3: € 2.377,-.

Voor leerlingen van 21 jaar en ouder wordt het salaris (na de theoretische periode) aangevuld tot het minimumloon van € 2.380,- conform artikel 4.1.4 van de Cao umc. Deze brutosalarissen zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

Selectieproces

Als wij jouw sollicitatie hebben ontvangen en we denken dat je bij ons past, dan nodigen we je uit voor een e-assessment. Deze computertest test je intelligentieniveau en bepaalt in hoeverre jouw profiel overeenkomt met het gewenste profiel voor de opleiding. De test duurt ongeveer negentig minuten. Als je de test positief afrondt, nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Ten slotte is een referentiecheck en een check bij het IGZ-register onderdeel van de procedure.

Enthousiast?

De opleidingsplekken met startmoment september 2023 zijn reeds vervuld. De eerstvolgende opleiding start in september 2024. Vanaf november 2023 kun je hiervoor solliciteren.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen?  Vragen kun je per mail stellen via [email protected]. Anita van der Stigchel (P&O adviseur) of Marianne van Duinkerken (P&O medewerker) neemt dan telefonisch of via de mail contact met je op.

Heb je een vraag?

We organiseren ter informatie enkele digitale vragenuurtjes. Dit zijn vragenuurtjes waarbij Anita van der Stigchel (P&O adviseur) jou, samen met een student die momenteel de opleiding volgt, de gelegenheid bieden aanvullende vragen te stellen. Het eerstvolgende vragenuurtje zal in november 2023 plaats vinden. Vragen kun je tevens per mail stellen via [email protected]. Anita van der Stigchel (P&O adviseur) of Marianne van Duinkerken (P&O medewerker) neemt dan telefonisch of via de mail contact met je op.

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail