Volg je op dit moment de opleiding hbo Verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht (HU), maar wil je je opgedane kennis toepassen in het ziekenhuis? Kom dan de laatste 1,5 jaar van je opleiding volgen bij het UMC Utrecht.


Wat ga je doen?

In deze opleiding combineer je leren en werken. Je krijgt een aanstelling bij het UMC Utrecht voor 36 uur per week. Daarvan volg je één vaste dag per week colleges op de HU. De overige 28 uur werk je volgens het rooster op een verpleegafdeling. Tijdens de 1,5-jarige opleiding wissel je een keer van divisie. Voorbeelden van divisies zijn het Cancer Center, Hersenen en Kinderen. We doen ons best om je bij de divisie van jouw voorkeur te plaatsen.

Een student hbo-verpleegkunde licht verderop deze pagina toe waarom ze zo enthousiast is over haar opleiding en het werken in het UMC Utrecht.

Jouw profiel

Je volgt de hbo-opleiding Verpleegkunde aan de HU in voltijd of deeltijd. De eerste 1,5 jaar (bij de versnelde opleiding) of 2,5 jaar (bij de reguliere opleiding) heb je volledig afgerond zonder negatief studieadvies. Dat betekent dat je de propedeuse en de stages praktijkleren 1 en 2 hebt behaald en over minimaal 120 studiepunten beschikt (dus 60 studiepunten, naast de propedeuse). Je staat stevig in je schoenen, zodat je als verpleegkundige voor de patiënt een belangenbehartiger kunt zijn. Maar jij kunt ook je eigen grenzen aangeven, waarbij je voor jezelf durft op te komen als bijvoorbeeld collega’s iets van je vragen waar jij je nog niet bekwaam in voelt. Reflecteren op je eigen handelen is van groot belang.

Ons aanbod

In het UMC Utrecht staan zorg, onderzoek en onderwijs centraal. De plek waar je als verpleegkundige met verschillende patiëntencategorieën werkt die complexe zorg nodig hebben. Je werkt samen met een grote diversiteit aan collega’s, zoals artsen en fysiotherapeuten. Verder werk je mee aan wetenschappelijk onderzoek en kom je in aanraking met de nieuwste behandeltechnieken. Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je als hbo-verpleegkundige in alle zorg- en patiëntencategorieën op kwalificatieniveau 6 aan de slag. Ook kun jij je specialiseren tot bijvoorbeeld intensivecare- of neurologieverpleegkundige. Na afloop van de opleiding gaan we graag samen met jou op zoek naar een passende baan als verpleegkundige bij het UMC Utrecht.

Het wettelijk collegegeld en de verplichte boeken betalen wij. Heb je al eerder een hbo- of wo-diploma behaald op het gebied van gezondheidszorg of onderwijs, dan betaal je zelf het instellingscollegegeld en krijg je het wettelijke collegegeld vergoed.

In het eerste half jaar ontvang je een salaris van € 2.185,- bruto per maand, het laatste jaar € 2.377,- bruto per maand (volgens de Cao universitair medische centra 2023). Voor leerlingen van 21 jaar en ouder wordt het salaris aangevuld tot het minimumloon van € 2.380,- conform artikel 4.1.4 van de Cao umc. Deze salarissen zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

Selectieproces

Als wij jouw sollicitatie hebben ontvangen en we denken dat je bij ons past, dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Als laatste is een referentiecheck en een check bij het IGZ-register onderdeel van de procedure.

Enthousiast?

De eerstvolgende opleiding start 1 februari 2025. Vanaf 10 november 2023 (ná de informatiebijeenkomst van de HU op 9 november) kun je hiervoor solliciteren. Je kan je cv, motivatiebrief en je tot nu toe behaalde studiepunten sturen naar: [email protected]. Graag ontvangen we je tot nu toe behaalde studiepunten via het studievoortgangsoverzicht uit Osiris in PDF, zowel propedeuse als hoofdfase. 

Heb je een vraag?

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Mail ons, dan nemen Anita van der Stigchel (P&O adviseur) of Marianne van Duinkerken (P&O medewerker) contact met je op.

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail