Als leerling IC-verpleegkundige ga je de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige volgen aan de UMC Utrecht Academie en werk je op het IC Centrum voor Volwassenen. Je wordt opgeleid en ingewerkt om zelfstandig de verpleegkundige zorg op een afdeling Intensive Care (IC) te plannen, uit te voeren en te evalueren.

De leer-werkperiode

Het leerwerktraject start jaarlijks in februari of september. In de eerste maand van het leerwerktraject maak je kennis met het UMC Utrecht en krijg je de kans een beeld te vormen van de werkzaamheden op het IC Centrum Volwassenen. In de tweede maand (april of oktober) start de opleiding op de UMC Utrecht Academie. Het UMC Utrecht betaalt de kosten ervan. De opleiding duurt achttien maanden.

De opleiding

Je volgt de opleiding tot IC-verpleegkundige waarbij je in de praktijk, onder begeleiding, in toenemende mate voor verschillende complexe patiëntencategorieën leert zorgen. Verspreid over de opleiding volg je meerdere dagen lessen, waarna je de geleerde theorie toepast in de praktijk van het IC Centrum van het UMC Utrecht. Afhankelijk van je vooropleiding kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstelling voor (delen) van de theorie en/of praktijk. Kijk voor meer informatie over het theoretische deel van de opleiding op deze pagina van de Intensive Care verpleegkundige opleiding.

Profiel

Je bent een ambitieuze verpleegkundige met het diploma Verpleegkunde (niveau 4 of 5) of een gespecialiseerd CCU- of SEH-verpleegkundige. Je beschikt over minimaal één jaar relevante werkervaring op een klinische afdeling in een academisch of algemeen ziekenhuis. Hier heb je eindverantwoordelijke diensten gewerkt en verpleegkundigen in opleiding begeleid. In je werk ben je nauwkeurig, stressbestendig, in staat om klinisch te redeneren en jouw eigen functioneren kritisch te beoordelen. Je werkt goed zelfstandig, maar je komt ook prima tot je recht in multidisciplinair verband. Verder ben je actief op zoek naar kennis en oplossingen en streef je naar het leveren van kwalitatief goed werk waarbij de belangen van de patiënt en zijn naasten altijd voorop staan.

Salaris

Het salaris voor deze 89-100%-functie wordt in overleg nader bepaald. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van de opleiding. Als je deze in goed vervolg verloopt, hebben wij de intentie om jou een baan te bieden in het IC Centrum Volwassenen in het UMC Utrecht.

Aanmelden

Het leerwerktraject start in februari of september. Via de vacature IC-verpleegkundige in opleiding op deze website kun je solliciteren voor het leerwerktraject. Als je solliciteert op de vacature en je door de selectieprocedure heen bent, word je uitgenodigd voor een meeloopdag. Na de meeloopdag vindt een sollicitatiegesprek plaats met een teamleider, IC-verpleegkundige en de opleider. Geschikt? Dan word je aangenomen en krijg je een arbeidsvoorwaardengesprek waarin het salaris wordt besproken en je ingeschreven wordt voor de opleiding.

Heb je een vraag?

Interesse en wil je een indruk krijgen van de afdeling? Loop dan een dag mee op het IC Centrum Volwassenen. Neem contact op voor de meeloopdag of voor meer informatie met Jacqueline Verschuur, opleider IC Centrum.

088 75 738 44 of 088 75 611 30

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail