Als je bij het UMC Utrecht werkt, dan geldt de Collectieve arbeidsovereenkomst universitair medische centra (Cao umc). Je ontvangt een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Ook heb je recht op een toelage bij werken op onregelmatige tijden.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden

De Cao

Medewerkers van het UMC Utrecht vallen onder de Cao van de universitair medische centra (Cao umc). Er zijn een aantal regelingen waarbij je extra arbeidsvoorwaarden kan kiezen in ruil voor bruto salaris.

Bereken je netto salaris

Hoeveel uren een fulltime contract telt, ligt aan je functie. Veel collega's werken 36 uur, maar met arts-assistenten en academisch medisch specialisten zijn andere afspraken gemaakt.

Verlof en feestdagen

Je hebt recht op 9% betaalde vakantie. Dit is exclusief de feestdagen. Dat zijn er, afhankelijk of ze in het weekend vallen, tussen de 5 en 9 per jaar. Twee van de feestdagen mag je inzetten op een dag naar keuze.

Tegemoetkoming reiskosten

Met de cao à la carte regeling woon-werkverkeer kan je via een bruto-netto ruil een hogere reiskostenvergoeding krijgen van 12 tot 14 cent, afhankelijk van je belastingtarief.

Ouderschapsverlof

Krijg jij of je partner een kind? Dan heb je recht op maximaal 26 weken ouderschapsverlof: 9 weken betaald en 17 weken onbetaald verlof. Het UMC Utrecht betaalt tijdens het betaald ouderschapsverlof 70% van je salaris.

Opleiding en ontwikkeling

In het portaal LEV voor Loopbaanontwikkeling en Vitaliteit vind je (online) cursussen, trainingen, (zelfinzicht) tests en een e-coach waar je vragen aan kunt stellen over je loopbaan, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Ook hebben we een UMC Utrecht Academie.

Uitstapjes en sporten met korting

De Personeelsvereniging van het UMC Utrecht organiseert van alles, zoals uitstapjes en aantrekkelijke kortingen. Nieuwe medewerkers zijn automatisch lid. Ook kun je met korting sporten en via UMC!UIT ontvang je een ruim aanbod aan activiteiten, denk aan theatervoorstellingen met korting.

UMC zorgverzekering

De UMC Zorgverzekering is een verzekering voor alle medewerkers van de acht umc's in Nederland. Iedereen mag zich hier verzekeren; voor medewerkers van een umc en hun gezinsleden geldt een extra voordelig tarief.

Kinderdagverblijf van het UMC Utrecht

Het kinderdagverblijf is gevestigd in een verbouwde boerderij aan de Hoofddijk, op een paar honderd meter afstand van locatie AZU en WKZ van het UMC Utrecht. De openingstijden zijn van 7.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds.

Deze collega's gingen je voor