Het UMC Utrecht wil het verpleegkundig vak verder professionaliseren en toekomstbestendig maken. Met als doel het verpleegkundig vak aantrekkelijk te houden en te ontwikkelen, om de juiste kwaliteit patiëntenzorg te kunnen blijven verlenen.

Hoe doen we dat?

Sinds de start van het programma lopen er diverse projecten rond verschillende thema's. Zo is er een UMC breed traineeship, worden er academische werkplaatsen opgezet, draaide de pilot Gezond door de nacht, zijn er bijeenkomsten voor startende verpleegkundigen en krijgt het Innovatielab een plek in het UMC Utrecht.

Nadat het verandervoorstel in december 2022 door de RvB is goedgekeurd, werken wij vanaf 2023 vanuit het programma Toekomstbestendige Verpleegkunde (TBV) samen met de divisies aan het verpleegkundig team van de toekomst, zodat er tijd en ruimte is voor onderzoek, ontwikkeling, innovatie en onderwijs. Wij gaan gefaseerd aan de slag, divisie per divisie, waarbij uiteindelijke alle divisies met TBV aan de slag gaan.

Vier nieuwe functies

Binnen het UMC Utrecht starten we met vier nieuwe functies voor verpleegkundigen. Door het toevoegen van deze functies sluiten we niet alleen beter aan bij de zorg van morgen, maar breiden we ook de mogelijke loopbaanpaden uit voor verpleegkundigen in het UMC Utrecht. 

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang de meest actuele vacatures