Als recoveryverpleegkundige werk je nauw samen met verschillende specialismen. Jij bent verantwoordelijk voor de pre- en postoperatieve zorg op de recoveryafdeling, waarbij je de vitale functies bewaakt en ondersteunt. Daarnaast voer je verpleegkundige interventies uit bij complicaties na de operatie.

Altijd blijven leren

  • Op de recovery vinden regelmatig klinische lessen plaats over diverse onderwerpen.
  • Er is jaarlijks een locatie dag waar er ruimte is voor zowel scholing als een teamactiviteit.
  • Er vindt jaarlijks ALS training plaats. Diverse keren per jaar kan je een BLS training volgen.
  • Als net gediplomeerde recovery verpleegkundige volg je de topklinische recovery module, om je de zorg voor de (complexe) academische patiënt eigen te maken.
  • Je volgt jaarlijks diverse E-learning.

Doorgroeimogelijkheden

  • De acute pijnservice (APS). Je gaat langs de verpleegafdelingen bij patiënten die recent geopereerd zijn en specifieke pijnstilling krijgen. Je stelt volgens protocol het beleid bij en bespreekt dit met de AIOS anesthesie. Hier volg je een aparte opleiding voor.
  • Senior verpleegkundigen. Deze hebben allemaal hun eigen aandachtsgebied (bijvoorbeeld scholing, kwaliteitszorg).
  • Praktijkopleider. Je bent verantwoordelijk voor studenten en werkbegeleiders op de afdeling. Hier volg je een aparte opleiding voor.
  • Rouleer tussen het AZU en het WKZ. Op deze manier verbreed je je kennis en kunde.
  • Je kan deelnemen aan een SVP (samen voor de patiënt) werkgroep. Hiermee zet je je in voor zowel de tevredenheid van de patiënt als van de werknemers binnen het OK complex.

Werken op de recovery
van het WKZ

Werken op de Drome(n)daris van het WKZ is bijzonder en afwisselend. Patiënten van 0 tot 18 jaar oud én de obstetrie komen hier op de recovery. De begeleiding van de ouders valt ook onder jouw verantwoordelijkheid. Je krijgt te maken met verschillende specialismen, zoals cardiochirurgie, algemene chirurgie, urologie, orthopedie, kinderoncologische chirurgie en neurochirurgie. 

Om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen, kun je bij ons bijvoorbeeld de APS (acute pijn service) opleiding doen, maar ook het werken in zowel het WKZ als in het UMC Utrecht behoort tot de mogelijkheden. 

Ben jij recoveryverpleegkundige of overweeg je de opleiding en twijfel je of het WKZ wat voor jou is? Neem contact met ons op en loop een dagdeel mee om kennis te maken met de recovery van het WKZ.

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert