In het UMC Utrecht zijn verschillende paramedici actief. Denk aan laboranten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen en diëtisten. Ruimte voor ontwikkeling en professionalisering van het eigen paramedisch vakgebied vind je hier volop. Het academische karakter van het UMC Utrecht, de wisselwerking tussen zorg, onderzoek en onderwijs, de grote diversiteit in specialismen en onze aanhoudende ambitie tot vernieuwing en verbetering zorgen daarvoor.

Laboranten zien alles

Laboranten zijn onmisbaar voor het UMC Utrecht en het Wilhelmina kinderziekenhuis.  Je brengt een lichaamsdeel, een orgaan, bloedvaten en/of het skelet in beeld door middel van röntgenstraling (o.a. CT), radiogolven (MRI) en geluidsgolven (echo). Of je houdt je bezig met bestralingsbehandeling van (voornamelijk) oncologische patiënten.
En dan is er ook nog functieonderzoek aan hersenen, hart of longen. 

Als fysiotherapeut aan de slag in het WKZ

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie. Een kinderfysiotherapeut heeft kennis van de groei en ontwikkeling van kinderen in verschillende (leeftijds-)fasen, specifiek van de motorische ontwikkeling. Als kinderen of ouders/verzorgers van kinderen (dreigende) gezondheidsproblemen signaleren, die het bewegen beïnvloeden, kunnen zij zich wenden tot een kinderfysiotherapeut.

Laboranten zien alles

Radiodiagnostisch laboranten brengen in opdracht van een arts een lichaamsdeel, een orgaan, bloedvaten en/of het skelet in beeld door middel van röntgenstraling (o.a. CT), radiogolven (MRI) en geluidsgolven (echo). Radiotherapeutisch laboranten houden zich bezig met bestralingsbehandeling van (voornamelijk) oncologische patiënten. Als hartfunctielaborant maak je ECG's, neem je inspanningstesten af en verricht je 24-uurs bloeddrukregistraties voor klinische en poliklinische patiënten. 

En als laborant klinische neurofysiologie (KNF) voer je functieonderzoeken uit in zowel het UMC Utrecht als het WKZ en het Prinses Máxima Centrum. Als longfunctieanalist verricht je longfunctieonderzoeken zoals adem- en hoestkrachtmetingen, LCI en zweettesten. Dit doe je voor de locatie UMC Utrecht of het WKZ. Als longfunctieanalist in het WKZ werk je ook voor de patiëntjes van het Maxima

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85Stuur een WhatsApp bericht

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert