De afdeling Radiologie is verantwoordelijk voor alle radiodiagnostiek in het UMC Utrecht, inclusief het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ook verzorgen wij met ons team de radiologische onderzoeken in het Prinses Máxima Centrum. In een specialistisch team werk je mee aan complexe diagnostiek en behandelingen van patiënten die vaak alleen in een academische setting zorg kunnen krijgen.

Werken als radiodiagnostisch laborant

Als radiodiagnostisch laborant in het UMC Utrecht begeleid je de patiënten en zorg je, samen met je collega’s, voor het goed verlopen van de diagnostiek of therapie. Hier komen patiëntenzorg, techniek en wetenschap samen en kun je continu leren en jezelf verbeteren.

Gespecialiseerd of niet, we kijken graag met je naar de mogelijkheden. De afdeling Radiologie heeft een goede sfeer waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën en ook buiten de werktijd doen we regelmatig iets gezelligs met elkaar.

We willen vooroplopen en de zorg in Nederland verder brengen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we jou nodig.

Loop mee op de afdeling Radiologie

Ben jij (bijna) radiodiagnostisch laborant en nieuwsgierig naar de afdeling Radiologie van het UMC Utrecht? We komen graag met je in contact en organiseren met veel plezier een meeloopdag voor jou! Laat hieronder jouw contactgegevens achter en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gerrit werkt als radiodiagnostisch laborant op een heel bijzonder plek. Sinds december 2022 is de MRI OK in het Wilhelmina Kinderziekenhuis geopend. Gerrit is verantwoordelijk voor het veilig uitvoeren van de MRI en voor het waarborgen van de kwaliteit van de beelden. Het samenwerken met het OK-personeel brengt een nieuwe dynamiek met zich mee voor de laboranten van de unit MRI.

Gerrit werkt op de MRI OK

Gerrit werkt als radiodiagnostisch laborant op een heel bijzonder plek. Sinds december 2022 is de MRI OK in het Wilhelmina Kinderziekenhuis geopend. Gerrit is verantwoordelijk voor het veilig uitvoeren van de MRI en voor het waarborgen van de kwaliteit van de beelden. Het samenwerken met het OK-personeel brengt een nieuwe dynamiek met zich mee voor de laboranten van de unit MRI.

CT

Lees meer

De unit CT kenmerkt zich door een groep enthousiaste collega’s die samenwerken op een dynamische afdeling met de nieuwste apparatuur. We hebben op dit moment 5 CT scanners staan, waarvan drie zogenoemde spectrale CT-scanners van Philips (een IQon en 2x CT7500), een 64sl Philips CT scanners (locatie AZU) en een Dual Source Siemens CT scanner in het WKZ. Verder wordt komende zomer ook een CT-scanner op de spoedeisende hulp geplaatst, om sneller een scan te vervaardigen van de acute patiënten.

Echografie

Lees meer

Als echografist in het UMC Utrecht en Prinses Máxima Centrum (PMC) verricht je verschillende onderzoeken zoals algemene echografie, duplexonderzoeken, kinderechografie en musculoskeletale echografie. De kans om op deze manier in deze ziekenhuizen te werken is uniek en zeer uitdagend. Nog meer uitdaging kan je vinden in het opleiden van studenten, nieuwe medewerkers en het begeleiden van arts-assistenten. Ook is het mogelijk om de functie te combineren met de mammografie en/of vaatlab. Of om als geschoolde echografist in een later stadium zelf cytologische puncties uit te voeren. Je werkt met allerlei patiënten. Van kind en ouder tot de ouderenzorg. Kortom: werken als echografist bij het UMC Utrecht en PMC is dynamisch en ook nog in een gezellig team.

Angiografie

Lees meer

De interventieradiologie in het UMC Utrecht is een zeer levendige afdeling. Een unieke plek, één van de afdelingen in Nederland waar de interventieradiologie echt in zijn volle breedte wordt uitgeoefend. Van neuro-interventies, oncologische leverbehandelingen (radioembolisatie/ablaties) tot puncties en drainplaatsingen. Onze laboranten maken echt het verschil, voor ons en voor de patiënt. We beschikken over twee angiokamers voorzien van een monoplane Allura en een biplane Allura, beide van Philips. Als je sociaal en betrokken bent en vooral van aanpakken houdt, is ons team wat voor jou en misschien staan wij dan binnenkort wel naast elkaar aan tafel.

MRI

Lees meer

Op de unit MRI werken we met een enthousiast team samen aan een groot scala van interessante, complexe en uitzonderlijke casuïstiek verspreid over drie locaties. Als MRI-laborant in het UMC Utrecht en Prinses Máxima Centrum verricht je zelfstandig alle vormen van MRI onderzoeken. De kans om op deze manier in deze ziekenhuizen te werken is uniek en zeer uitdagend! Hierdoor is het mogelijk om je te ontwikkelen binnen je specialisme. We werken binnen de MRI unit met vijf 1.5 Tesla Philips systemen, waarvan 1 MR-HIFU platform; zes 3.0 Tesla Philips systemen, waarvan een in aanbouw zijnde intra-operatieve MRI scanner t.b.v. neuro-oncologische interventies en één 7.0 Tesla Philips researchsysteem. Het klinische werkveld bestaat uit: alle vormen van imaging body, MSK, Cardio, IC/narcose en MRI geleide biopten (UMCU); neonatologie en kindercardio (WKZ) en kinderoncologie (PMC). Onze nieuwste innovaties zijn MRI geleide laserablaties en de ontwikkeling van de ioMRI locatie WKZ. 

Kinderradiologie

Lees meer

Het team bestaat uit een diverse groep collega’s die eveneens werkzaam zijn op andere units, zoals de CT, MRI, echografie of nucleaire geneeskunde. Het is een gezellig, jong en enthousiast team die zich inzet om de best mogelijke zorg te geven aan de jonge patiënten. Hierbij is er laagdrempelig en goed contact met de kinderradiologen, die altijd klaar staan voor vragen en overleg. Als kinderradiologie-laborant verricht je röntgenonderzoeken en diverse doorlichtonderzoeken bij kinderen, zowel op de verpleegafdelingen als op de neonatologie. Deze onderzoeken worden niet alleen in het WKZ gedaan, maar ook op de locatie PMC, kinderoncologie. Hierbij werk je samen met verschillende specialismen, zoals de kinderchirurgie, logopedie en orthopedie. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om je als laborant verder in te zetten in het werkveld, zoals key-user van een modaliteit of werkbegeleider van studenten. Het werk als kinderradiologie-laborant is uitdagend, veelzijdig en elke dag een feestje.

Nucleaire Geneeskunde

Lees meer

De nucleaire diagnostiek en therapieën worden uitgevoerd op twee locaties: het UMC Utrecht en het naastgelegen Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Op beide locaties houd je je bezig met het uitvoeren van diagnostiek en therapie-gerelateerde handelingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee PET-CT scanners, waarvan één digitaal systeem en drie SPECT-CT scanners. De afdeling beschikt over een volledig ingerichte radionuclidenapotheek, hier voeren de MNW’ers de dagelijkse bereidingen van radiofarmaca uit. Er zijn vergevorderde plannen voor de uitbreiding/nieuwbouw van zowel de diagnostiek afdeling als de radionuclidenapotheek. Je maakt deel uit van een betrokken, dynamisch en ambitieus team en werkt samen met collega MNW’ers (17), Nucleair geneeskundigen, arts-assistenten, administratief medewerkers, klinisch fysici, technici en onderzoekers. Er is veel contact met de medewerkers van de verschillende units van de afdeling radiologie. We werken daarnaast nauw samen met disciplines van andere afdelingen zoals de radiotherapie, de anesthesie en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85Stuur een WhatsApp bericht

Ontvang direct nieuwe interessante vacatures