Het UMC Utrecht biedt alle hoogcomplexe oncologische zorg onder één dak. Van diagnostiek tot palliatieve zorg. Als een voorloper op het gebied van oncologie spelen wij, en straks misschien ook jij, een belangrijke rol in de ontwikkeling van behandelingen.

Werken op de afdeling hematologie

Elke dag is uniek: van het begeleiden van een patiënt bij een CAR-T behandeling tot het ondersteunen van een jonge moeder met acute leukemie. Onze verpleegkundigen verrichten niet alleen veel verpleegtechnische handelingen, maar bieden ook psychosociale ondersteuning aan patiënten en hun families. Dit doen we met een toegewijd team waar we ervaringen delen en uitdagende casussen bespreken. Successen worden gevierd en ontspanning vinden we tijdens teamuitjes en vrijdagmiddagborrels. Bij de afdeling hematologie is er altijd ruimte voor groei en ontwikkeling, aangezien je voortdurend betrokken bent bij nieuwe behandelingen en studieverbanden. Onze collega's zijn nog lang niet uitgeleerd en nodigen jou uit om deel te nemen aan deze boeiende en dynamische wereld van (oncologische) hematologie.

Werken bij de chirurgische oncologie afdelingen

Minke en Rianne werken als oncologieverpleegkundigen op de Chirurgische Oncologie afdelingen van het UMC Utrecht. Op deze afdelingen liggen patiënten voor en na een operatie. Dit brengt niet alleen specialistische (wond)zorg met zich mee, maar ook de psychosociale zorg is op deze afdelingen erg belangrijk, zo maak jij het verschil voor de patiënt. Word jij onze nieuwe collega?

Medische Oncologie

Lees meer

De medische oncologie heeft een verpleegafdeling en een dagbehandeling waar patiënten zowel curatieve als palliatieve zorg krijgen. Behandelingen binnen dit specialisme zijn bijvoorbeeld chemotherapie, maar ook immuuntherapie en doelgerichte therapie. De verpleegafdeling telt ongeveer 18 bedden, waarvan er 2 worden gebruikt voor dagbehandeling. Het team bestaat uit ongeveer 30 verpleegkundigen. 

Hematologie

Lees meer

Als oncologieverpleegkundige op de verpleegafdeling hematologie houd jij je bezig met de complexe zorg voor mensen met bloedkanker en bloedziekten. Op deze afdeling worden patiënten vaak voor een lange tijd opgenomen en hierdoor speelt de psychosociale zorg een grote rol in je werk. Afhankelijk van de complexiteit draag je in jouw dienst zorg voor 1 tot 4 patiënten. De afdeling met ongeveer 31 bedden wordt draaiende gehouden door een team van 38 verpleegkundigen. Marieke beschrijft een dag als oncologieverpleegkundige bij de hematologie.

Flexpool

Lees meer

Als flexpool verpleegkundige werk je op twee of drie verschillende afdelingen binnen het Cancer Center, die jij zelf gekozen hebt. Dit is niet alleen voor jou een afwisselende baan, maar ook van grote meerwaarde voor de afdelingen! Doordat jij rouleert op verschillende afdelingen, neem je vanuit andere specialismen kennis mee naar de afdeling die jouw collega’s nog niet hadden. In deze flexpool geef je zelf je beschikbaarheid door op basis van je contracturen. 

Dagbehandeling

Lees meer

Binnen de oncologie hebben we een dagbehandeling van de medische oncologie en de hematologie. Beide afdelingen liggen naast elkaar, waardoor de verpleegkundigen veel met elkaar samenwerken en regelmatig patiënten van elkaar overnemen. Het fijne aan de dagbehandeling is dat de afdeling na 17.00 weer leeg is, waardoor niet alleen jij naar huis gaat maar ook de patiënt. Iedere dag begint weer met een schone lei. Marijke en Anne vertellen in dit verhaal over hun werk op de dagbehandeling en de onderlinge samenwerking. 

Hoofd-Hals Oncologie

Lees meer

Als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland behandelen we in het UMC Utrecht de hoofd-hals chirurgische oncologiepatiënt. Omdat operaties in het hoofd-hals gedeelte ingrijpend kunnen zijn voor de patiënt, speelt de psychosociale zorg een grote rol in jouw functie. Ook op het gebied van specialistische (wondzorg) ben je hier binnen no time een expert. De afdeling bestaat uit een klein team van ongeveer 20 verpleegkundigen. Lees het verhaal van Laura en Kick

Chirurgische Oncologie

Lees meer

Op de afdeling Chirurgische Oncologie komen patiënten met kanker vanaf de hals naar beneden. Dit maakt jouw dagen hier enorm veelzijdig, omdat de diversiteit aan patiënten groot is. Jij begeleidt de patiënt voor en na de operatie in het herstelproces. Omdat de operatie vaak complex zijn, krijg je te maken met complexe complicaties. Wondzorg is een groot onderdeel van je werkzaamheden. Iris en Minke vertellen graag waarom zij hier met plezier werken. 

Stralingsunit

Lees meer

Een bijzondere, kleine afdeling binnen de oncologie. Op deze afdeling zijn slechts 6 bedden voor patiënten die in het UMC Utrecht zijn voor een radioactieve bestraling. Dit gebeurt in studieverband en in geregistreerde behandelingen. Samen met 11 collega’s zorg je voor de vaak ADL-zelfstandige patiënten die voor 1 dag tot maximaal 6 dagen opgenomen zijn. Patiënten vanuit het hele land komen naar deze unieke afdeling en incidenteel wordt er op de afdeling een kind uit het Prinses Máxima Centrum opgenomen.

Gynaecologie

Lees meer

Op de afdeling Gynaecologie worden patiënten opgenomen voor gynaecologische, gynaecologische oncologische of vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook heeft de afdeling een aantal hematologie bedden, waardoor er een intensieve samenwerking is met de afdeling hematologie en jij jouw kennis kunt uitbreiden richting dit specialisme. Patiënten liggen op de afdelingen soms één of twee nachten, maar soms ook meerdere weken waardoor jouw baan extra afwisselend is.

Traineeship

Lees meer

Als startend verpleegkundige krijg je de kans om je tijdens het 1-jarige traineetraject te verdiepen in het specialisme oncologie. Omdat je op twee verschillende verpleegafdelingen van de divisie gaat werken (een heelkundige- en een interne oncologische afdeling) krijg je een volledig beeld van het werk waarmee een oncologieverpleegkundige te maken krijgt. Om je meer te verdiepen in de oncologische zorg, volg je in een groep van ongeveer vijf trainees vakinhoudelijke lessen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens intervisiebijeenkomsten.

Een warm en gedreven team

Onze drijfveer is mensen met kanker genezen en als dat niet meer mogelijk is tóch de kwaliteit van leven verbeteren. Daar zetten ongeveer 900 collega’s van divisie oncologie zich iedere dag opnieuw volledig voor in. Het team bestaat uit betrokken en gedreven collega’s, die graag wat extra’s doen voor de patiënten.

In het kort...

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert