Om de zorg in het UMC Utrecht 24 uur per dag op rolletjes te laten verlopen, hebben we niet alleen zorgprofessionals nodig. Draag bijvoorbeeld bij op het gebied van communicatie, strategie of in een management functie. Ontdek wat jij kan betekenen!

Draag bij vanuit jouw expertise

Werken in het UMC Utrecht betekent werken op het snijvlak van onderzoek, onderwijs, zorg en techniek. In deze academische setting krijgen we te maken met veel verschillende vraagstukken. Welke strategische keuzes maken we? Hoe waarborgen we de privacy van onze patiënten en medewerkers? Hoe spelen we in op digitalisering? Samen creëren we de gezondheidszorg zorg van morgen. Vernieuw met ons mee!

Kerncompetenties

Als leidinggevende binnen het UMC Utrecht vervul je een cruciale rol in het realiseren van onze strategische ambities. Jij en je team vertalen deze visie naar de dagelijkse praktijk. Je fungeert als een inspirator en gids voor verandering en innovatie, waarbij je het vertrouwen van je team weet te winnen en hen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Om deze uitdaging succesvol aan te gaan, is het essentieel dat je beschikt over de volgende vijf kerncompetenties.

1. Mensgericht leiderschap:

Jouw team bestaat uit mensen met unieke talenten en behoeften. Door mensgericht leiderschap toe te passen, herken en waardeer je de individuele kwaliteiten van elk teamlid. 

2. Resultaatgericht leiderschap:

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het UMC Utrecht. Met een focus op efficiëntie en effectiviteit, motiveer je je team om samen te werken naar gemeenschappelijke doelstellingen en successen te behalen.

3. Patiënt- en klantgerichtheid:

In ons streven naar excellente zorg staat de patiënt en de klant altijd centraal. Je stimuleert een cultuur van dienstverlening en zet je in voor het continu verbeteren van de patiëntervaring en klanttevredenheid. Door oprechte aandacht te hebben voor hun welzijn, creëer je een positieve impact op de samenleving die we bedienen.

4. Vernieuwend denken en handelen:

Het UMC Utrecht streeft naar vooruitgang en innovatie in de gezondheidszorg. Als leidinggevende moedig je vernieuwend denken en handelen aan in je team. Je stimuleert het nemen van initiatieven en het zoeken naar creatieve oplossingen voor complexe uitdagingen. Door een cultuur van voortdurende verbetering te bevorderen, blijft het UMC Utrecht vooroplopen in medische ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek.

5. Samenwerken:

Als leidinggevende bouw je bruggen tussen teams, bevorder je een cultuur van samenwerking en werk je aan het versterken van de samenwerking tussen verschillende expertisegebieden. Door het stimuleren van een inclusieve en respectvolle werkomgeving, waarin iedereen wordt aangemoedigd om bij te dragen aan het grotere geheel, bouw je aan een krachtige en hechte organisatie.

Met deze vijf kerncompetenties als leidraad, ben jij als toekomstige leidinggevende in staat om het UMC Utrecht te leiden naar een veelbelovende toekomst. Jouw rol is van onschatbare waarde bij het realiseren van onze missie om hoogwaardige zorg te bieden, grensverleggend onderzoek te verrichten en het medisch onderwijs te vernieuwen. 

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert