Wil je als verpleegkundige graag ervaring opdoen op verschillende afdelingen en heb je graag controle over je eigen rooster? Heb je al eens aan de flexpool gedacht? In goed gezelschap van zo'n 60 allround verpleegkundigen vervul je diensten door heel het UMC Utrecht.

Aan de slag als flex verpleegkundige

De Werkwinkel heeft een pool van verpleegkundigen die op verschillende afdelingen in huis werken. Qua contract kijken we wat er bij je past, van 0-uren tot fulltime. Werken vanuit de flexpool is de manier om verschillende afdelingen te leren kennen en om zelf je rooster te bepalen. Iets voor jou? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over werken via de flexpool

Wat is de Werkwinkel?

Het interne uitzendbureau van het UMC Utrecht. De werkwinkel heeft drie pools met ruim 75​0 oproepkrachten, met bijna allemaal een medische achtergrond, verpleegkundigen en (medisch) studenten.

Welk contract krijg ik?

In overleg met jou bespreken we wat voor jou het meest ideale is. Dat kan een 0-uren-contract zijn of een contract voor een vast aantal uur. 

Hoe gaat het afspreken van diensten?

Dat gaat in overleg met de afdeling. Als je voor een aantal weken/maanden op een afdeling werkt dan spreek je dat direct met de afdeling af. Gaat het om korte diensten, dan schakel je met de collega’s van de Werkwinkel.

Kan ik vast op de afdeling van mijn voorkeur werken?

We houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen, maar als dat om een bepaalde reden niet gaan lukken, dan gaan we met je om tafel. Je kunt een top 3 vaststellen en dan houden we daar zeker rekening mee.

Op welke afdelingen kan ik werken?

Als flexpool-verpleegkundige kun je op verschillende plekken aan de slag want deze flexpool is UMC-breed. Natuurlijk de verpleegafdelingen, maar denk ook aan het medisch-regiecentrum, het dag-OK-centrum, de fertiliteitspoli, verloskunde en hartkatheterisatie. Samen met jou kijken we naar wat er mogelijk is. Niks is standaard, wij doen aan maatwerk. Dat geldt ook voor de scholing en de gezellige teamdag.

Hoe lang word ik op een afdeling geplaatst?

Dat is in afstemming met jou. Het ligt aan de ruimte op de afdeling en wat je zelf wil. Minimaal drie maanden heeft wel de voorkeur voor jou en de afdeling, omdat je dan goed ingewerkt kan worden.

Kan ik werken in de flexpool combineren met ander werk?

Ja dat kan omdat de basis flexibel is. We zien dat ook vaker bij bijvoorbeeld collega’s die in het onderwijs werken en graag ook nog in de directe patiëntenzorg willen blijven werken. 

Hoe ziet mijn inwerktraject eruit?

Dat verschilt per afdeling. Bij de ene afdeling krijg je een buddy, en op een andere afdeling is het heel druk en krijg je patiënten toegewezen. We denken mee en omdat we weten welke kennis en ervaring je hebt en waar je nog kunt leren, kunnen we daarin met je meedenken. We geven vooraf aan de afdeling door wie er komt en welke kennis en ervaring je hebt. Het vraagt van jou dat jij het durft aan te geven als iets niet duidelijk is. 

Heb ik veel ziekenhuiservaring nodig?

Je kan als starter al aan de slag, maar minimaal een stage in het ziekenhuis is wel belangrijk. Het UMC Utrecht is een groot academisch ziekenhuis en het is voor jezelf fijn als niet alles helemaal nieuw is. Dus om het voor jezelf een zo prettig mogelijke landing te zorgen, zouden wij wel ziekenhuiservaring aanraden.

 Hoe lang kan ik in de flexpool blijven werken?

Je bent helemaal vrij om je eigen pad te bepalen. We hebben collega’s die al 10 jaar in de flexpool werken. Je kunt bij veel verschillende afdelingen werken dus kunt blijven leren. 

Wat zijn de werktijden?

Een dagdienst: 7:30-16:00 uur (incl half uurtje pauze). De avonddienst start om 15:15-23:45 uur (incl pauze) en de nachtdienst om 23:15-7:45 (incl pauze). 

Waar kun je gaan werken?

Als flexpool-verpleegkundige kun je op verschillende plekken aan de slag want deze flexpool is UMC-breed. Natuurlijk de verpleegafdelingen, maar denk ook aan het medisch-regiecentrum, het dag-OK-centrum, de fertiliteitspoli, verloskunde en hartkatheterisatie. Samen met jou kijken we naar wat er mogelijk is. Niks is standaard, wij doen aan maatwerk. Dat geldt ook voor de scholing en de gezellige teamdag.

Heb je een vraag?

Bel met Sabine, Thea of Pauline, zij kunnen al jouw vragen beantwoorden. De Werkwinkel is geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

088 75 575 01

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert