Hieronder vind je de traineeships die het UMC Utrecht aanbiedt. Hiervoor staan regelmatig vacatures open. Hou dus de vacatures in de gaten en maak een job alert aan. Die vind je onderaan deze pagina.

UMC Utrecht brede traineeship

In één jaar de benodigde werkervaring opdoen voor een specialisatie van jouw interesse? Dat kan sinds kort bij het UMC Utrecht. Geef je carrière een flinke boost en volg het 1-jarig traject. 

Het UMC Utrecht biedt hiermee een unieke kans om in korte tijd op twee verschillende afdelingen te werken die passen bij jouw ambities en een goede aanloop zijn om uiteindelijk op jouw droomplek te komen. Ben je er uiteindelijk van overtuigd dat de specialisatie echt iets voor jou is? Dan werken we samen toe naar een passende vervolgstap.

Naast werkervaring opdoen op twee verschillende afdelingen neem je deel aan intervisiebijeenkomsten, samen met je medetrainees. Dit is een mooi moment om ervaringen te delen en elkaar advies te geven. Verder heb je individuele gesprekken met je mentor en stel je samen een persoonlijk ontwikkelplan op. Ook organiseren we alvast een stage op de afdeling waar je uiteindelijk zou willen werken, zodat je het specialisme goed leert kennen. Van verpleegkundigen op de afdeling leer je hoe je vakinhoudelijk handelt. Zo ontwikkel jij je tot dé verpleegkundige die zelfstandig in het ziekenhuis werkt en bereid je je voor op een mooie carrière in het UMC Utrecht.

Psychiatrie

Als net afgestudeerde verpleegkundige krijg je de kans om je tijdens het eenjarige traineeship werkervaring op te doen in het specialisme psychiatrie. Omdat je op twee verschillende verpleegafdelingen van de afdeling psychiatrie komt te werken krijg je de diversiteit van de psychiatrie te zien. Om je te verdiepen in de psychiatrische zorg volg je diverse scholingsbijeenkomsten en e-learning modules. Tevens werk je aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens (begeleide) intervisie en ontvang je werkbegeleiding op de verpleegafdeling waar je werkt.

Samen met jou kijken we bij welke doelgroep binnen de afdeling jouw kennis en kwaliteiten het beste tot z’n recht komen, maatwerk dus. Zo krijg je de mogelijkheid kennis & ervaring te op te doen. Als verpleegkundig trainee krijg je een intern onderwijsprogramma aangeboden en heb je maandelijks intervisie. Onder andere de volgende onderwerpen komen tijdens het onderwijsprogramma aan bod: Centrale algemene introductie, afdelingsspecifieke introductie op de verpleegafdelingen, agressiehantering, suïcidepreventie, werken op de HIC, werken met de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling, wet- en regelgeving en diverse e-learningmodules.

Interne geneeskunde en dermatologie

Eindelijk heb je hem: je diploma (bijna) op zak, klaar voor een mooie toekomst als verpleegkundige! Maar misschien heb je net niet de ziekenhuiservaring die je zou willen of je bent er nog niet over uit wat het beste bij jou past. In dit trainee ontwikkeltraject helpen wij jou op weg met een vliegende start zodat jij als zorgprofessional in 1 jaar vaardigheden en competenties leert die je nodig hebt als young professional. Denk hierbij aan het interprofessioneel samenwerken, het leren coördineren van het totale zorgproces en het inzetten van jouw verpleegkundig leiderschap.

We kijken niet alleen naar vakinhoudelijke ontwikkeling maar juist ook naar jouw persoonlijke ontwikkeling als verpleegkundige. Je doet ziekenhuiservaring op en ontmoet mede-trainees van binnen en buiten de divisie. Dat allemaal in een academische omgeving, waar je in aanraking komt met complexe zorg en meewerkt aan onderzoek. In één jaar tijd verdiep jij je in de verschillende specialismen van de divisie interne geneeskunde en dermatologie. Omdat je op twee verschillende verpleegafdelingen werkt, krijg je een goed beeld van het traject dat de patiënt binnen het UMC Utrecht kan doorlopen, van polikliniek en dagbehandeling tot kliniek en functieafdelingen. Je volgt verschillende trainingen en krijg je tijd ingepland voor intervisiebijeenkomsten met je collega-trainees. Een mooi moment om ervaringen te delen en elkaar advies te geven. Verder heb je individuele coachingsgesprekken met je buddy en stel je samen een persoonlijk ontwikkelplan op waar jij het komende jaar aan wil werken. Van verpleegkundigen op de afdeling leer je hoe je vakinhoudelijk handelt. Met het oog op de toekomst maakt dit traject je klaar voor de functie van regieverpleegkundige. Na dit trainee ontwikkeltraject van een jaar kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt sowieso als interne kandidaat met een jaar ziekenhuiservaring solliciteren op diverse functies binnen het UMC Utrecht en omdat je al bij het UMC Utrecht werkt, krijg je voorrang op externe kandidaten.

Oncologie – hematologie

Als startend verpleegkundige krijg je de kans om je tijdens het 1-jarige traineetraject te verdiepen in het specialisme oncologie. Omdat je op twee verschillende verpleegafdelingen van de divisie gaat werken (een heelkundige- en een interne oncologische afdeling) krijg je een volledig beeld van het werk waarmee een oncologieverpleegkundige te maken krijgt. Je houdt je bezig met planning, uitvoering, coördinatie en evaluatie van het zorgproces. Om je meer te verdiepen in de oncologische zorg, volg je in een groep van ongeveer vijf trainees vakinhoudelijke lessen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens intervisiebijeenkomsten. Een mooi moment om ervaringen uit te wisselen met je collega-trainees.

Oncologie

Als startend verpleegkundige krijg je de kans om je tijdens het 1-jarige traineetraject te verdiepen in het specialisme oncologie. Omdat je op twee verschillende verpleegafdelingen van de divisie gaat werken (een heelkundige- en een interne oncologische afdeling) krijg je een volledig beeld van het werk waarmee een oncologieverpleegkundige te maken krijgt. Je houdt je bezig met planning, uitvoering, coördinatie en evaluatie van het zorgproces. Om je meer te verdiepen in de oncologische zorg, volg je in een groep van ongeveer vijf trainees vakinhoudelijke lessen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens intervisiebijeenkomsten. Een mooi moment om ervaringen uit te wisselen met je collega-trainees.

Heelkundig specialismen

Bij de divisie heelkundige specialismen krijg je de kans om twee afdelingen te leren kennen en krijg jij de begeleiding die je nodig hebt. In dit traineeprogramma helpen wij jou op weg om een vliegende start te maken. In een jaar tijd ontwikkel jij je als zorgprofessional waarbij je alle vaardigheden leert om een deskundige verpleegkundige te worden. Je doet ziekenhuiservaring op, leert klinisch redeneren en ontmoet mede-trainees. In deze academische omgeving kom je in aanraking met complexe zorg en werk je mee aan onderzoek. In dit jaar leer je twee van de drie afdelingen kennen binnen de divisie. Omdat je op twee verschillende verpleegafdelingen werkt krijg je een goed beeld van de diverse patiëntengroepen die wij behandelen. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere plekken binnen de divisie een dag mee te lopen, bijvoorbeeld op de polikliniek.

De divisie heelkundige specialismen ontvangt patiënten vlak voor of na een operatie. Ondanks dat er veel geprotocolleerde zorg wordt gegeven, blijf jij altijd alert. Onze patiënten hebben bijna altijd een tweede ziektebeeld. Dit zorgt ervoor dat door onderliggend lijden een relatief simpele ingreep complex wordt. Geen patiënt is hetzelfde. Daardoor is er deskundige zorg nodig van de verpleegkundige. Totaal hebben we negen specialismen bij de divisie heelkundige specialismen, deze zijn verdeeld over drie afdelingen. Op een van de afdelingen worden patiënten van 5 specialismen behandeld; KNO, plastische chirurgie, kaakchirurgie, urologie en oogheelkunde. Hier worden patiënten behandeld aan benigne aandoeningen en een kleine groep wordt geopereerd aan gevolgen van een maligne aandoening. De turnover van patiënten is hier erg hoog waardoor er een heel dynamische en actiegerichte houding wordt gevraagd. Op een andere afdeling worden traumatologie en orthopedie patiënten behandeld. Bij de traumatologie sta je klaar voor patiënten die acute zorg nodig hebben na een ongeval.

IC

In het traineetraject IC-verpleegkundige ga jij jezelf ontwikkelen om hoogcomplexe zorg te kunnen leveren aan alle patiëntcategorieën op onze intensive care. Afhankelijk van je werkervaring kan jouw persoonlijk scholingsprogramma bestaan uit scholing/ontwikkeling in: (neuro)- traumatologie, cardiothoracale chirurgie en ECLS. Je volgt onderwijs aan de UMC Utrecht Academie en verzorgt de specifieke patiëntcategorieën onder begeleiding. Na je traineeship stopt het leren en ontwikkelen natuurlijk niet. Op onze IC vinden we het belangrijk dat je blijft doorgroeien. Je kunt (bij)scholingsprogramma's volgen om op de hoogte te blijven van de voortdurende verpleegkundige, technische en medische ontwikkelingen. Naast je werk op de intensive care (IC) kun je ook deel uitmaken van verschillende werkgroepen, waaronder ons mobiele intensive care unit-team (MICU).

Cardiologie

Maak kennis met de wereld van cardiologie! Tijdens dit 1-jarige traineeship krijg je als (startend) verpleegkundige de unieke kans ervaring op te doen op een plek waar jij echt het verschil maakt! Je gaat werken bij cardiologie en alles leren over de cardiologische patiënt. 

Als verpleegkundige cardiologie werk je met patiënten met uiteenlopende cardiologische diagnostiek. Geen dag is hetzelfde bij ons op de afdeling. Het ene moment houd je je bezig met opnames en ontslagen, wat soms best hectisch kan zijn. Het volgende moment heb je meer tijd om stil te staan bij emotionele gebeurtenissen rond cardiologische aandoeningen en behandelingen. Je wordt zeker niet in het diepe gegooid. Van verpleegkundigen op de afdeling leer je het vak en aan hen kan je ook al je vragen stellen. Met je vaste begeleider heb je tussentijdse gesprekken en we organiseren intervisiebijeenkomsten voor jou en andere trainees. Je krijgt bij ons alle ruimte om te leren.

Fijn om tijdens je traineeship in een intervisiegroep ervaringen te kunnen delen. Verder heb je individuele gesprekken met je mentor en stel je samen een persoonlijk ontwikkelplan op.

Doorleren op de werkplek

Wat als je verpleegkundige bent en graag in een ziekenhuis wil werken. Met de krapte op de arbeidsmarkt, staan ze om je te springen. Toch? In de praktijk blijkt het best lastig. Tijdens een traineeship doe je in korte tijd veel ervaring op en omdat je  met meerdere collega's tegelijk start, heb je altijd iemand naast je om ervaringen mee uit te wisselen. Een win-win!

Je vindt de traineeships direct hieronder. Staat er momenteel geen interessante vacature voor je open? Meld je dan aan voor een jobalert, deze vind je helemaal onderaan de pagina.

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert