In het UMC Utrecht werken ruim 200 vrijwilligers. Onze vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan patiënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. We zijn altijd op zoek naar mensen met een gastvrije houding, een dienstverlenend karakter en goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Werk voor mensen die van mensen houden

Olga heeft een drukke baan en staat volop in het leven. Toch maakt ze op vrijdag graag tijd voor haar vrijwilligerswerk op de afdeling geriatrie: "Vandaag is het druk op de afdeling. Als eerste ga ik bij mevrouw B. langs, en die blijkt dolblij te zijn met mijn bezoek. Ze begint over vroeger te vertellen. Als kind stiekem achterop de wagen van de melkboer springen en mee naar huis rijden. Het zijn mooie verhalen over een andere tijd, maar vergis je niet: deze vrouw leeft niet alleen in het verleden. Ze vertelt me dat ze niets liever wil dan snel revalideren, zodat ze volgende maand in goede gezondheid haar 96e verjaardag kan vieren."

Aan de slag als vrijwilliger?

Heb je interesse in vrijwilligerswerk? Als vrijwilliger kun je op veel verschillende afdelingen in het ziekenhuis een bijdrage leveren. Van het entreegebied, de poliklinieken en het gastenverblijf tot het kinderziekenhuis of het intensive care centrum. Bureau Vrijwilligerszaken zoekt samen met jou naar de juiste activiteit. Daarna begin je met een introductieperiode op de afdeling. In de introductieperiode word je door collega-vrijwilligers ingewerkt. Zo maak je kennis met het werk van vrijwilliger. Elke vrijwilliger heeft een proeftijd. Aan het eind van deze periode vindt een evaluatiegesprek plaats.

Ontvang de nieuwste vacatures!