Werken bij UMC Utrecht
menu

​Project zelfroosteren en flexibel roosteren

 ​
Mayko Louer, projectleider directie personeel en organisatie bij het UMC Utrecht, houdt zich bezig met zelfroosteren en flexibel roosteren. Hij begeleidt zorgafdelingen bij een succesvolle overgang naar deze nieuwe vorm van personeelsplanning. Want na een succesvolle eerste pilot, gaat het als een olievlek door heel het ziekenhuis. Het UMC Utrecht heeft er zelfs een PlanMen WFM Award mee gewonnen. De jury prees de prachtige resultaten die reeds zijn behaald met het project flexibel roosteren en de cruciale rol die de ambassadeurs erbij spelen.

Wat betekent zelfroosteren?​
Mayko: “Het doel van zelfroosteren en flexibel roosteren is het effectiever en efficiënter inzetten van medewerkers, met aandacht voor hun belangen en uiteraard die van de patiënt. Zelf- en flexibel roosteren sluit goed aan bij de behoefte van medewerkers aan  flexibilisering van werktijden en geeft een afdeling de mogelijkheid om meer invloed te hebben op de teamplanning. Samen met een groep afgevaardigden van een afdeling ga ik om tafel om tot nieuwe inzichten te komen. Dat begint bij het in kaart brengen van piekbelastings- en dalmomenten, specifieke taken op weekdagen, enzovoort,"

“We geven collega's uit het werkveld of verpleegkundigen meer inzicht in te behalen winst. Denk aan variatie in dienstkeuzes en dienstduur waardoor werk-privé balans beter te regelen is, werkdrukvermindering door een betere personele bezetting en meer gezonde roosters. Een praktisch voorbeeld is de 10-uurs-dienst voor collega's met een langere reistijd. Die hoeven zo minder heen en weer en reizen buiten de files. Een ander succes is dat waar een afname van de weekendbezetting gerealiseerd kan worden, medewerkers minder weekenddiensten hoeven te draaien. De vrijgekomen uren worden ingezet op piekbelastingsmomenten elders in de week."  

Positief effect op afdeling Papegaai
Kinderverpleegkundige Leonie Beishuizen is als roosteraar van afdeling Papegaai van het Wilhelmina Kinderziekenhuis betrokken bij het zelfroosteren en flexibel roosteren. “Op onze afdeling werken collega's die wat werktijd betreft rekening moeten houden met bijvoorbeeld hun gezin of een langere reistijd. Daarnaast is er iedere morgen om negen uur een piek op onze afdeling, omdat kinderen wakker worden, moeten worden gewassen en de fles willen. En er is dan ook een dagstart met het team. Een oplossing was om een aantal medewerkers later te laten beginnen dan 7.30 uur, of eerder te laten stoppen. Zo zijn zij geholpen en kunnen wij de werkdruk toch optimaal verdelen. Dankzij het flexibel roosteren kunnen we de continuïteit van de zorg waarborgen." Iedere afdeling heeft weer andere wensen en een andere zorgvraag, zelfroosteren en flexibel roosteren is dus maatwerk.

Maatwerk
Mayko: “Er gaat wel even overheen voor we zo'n flexibel rooster kunnen invoeren, want de belangen van zowel de patiënt, de medewerker als de organisatie spelen een rol. Na een goede analyse met de afdeling, moet het roostervoorstel langs de OR om goedgekeurd te worden. Dat gaat niet over een nacht ijs. Maar het is de tijd meer dan waard als ik zie dat we mooie resultaten bereiken door goed te luisteren naar de wensen van de medewerkers. En als we daarmee de patiënt helpen door op piekmomenten meer handen aan het bed te realiseren, dan is dat precies waarom we dit doen." 


Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website toont video’s van o.a. YouTube. Dergelijke partijen plaatsen cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt kunt u dat hier aangeven. U kunt dan geen video’s op deze website zien. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees meer over het cookiebeleid.