"Het UMC Utrecht is geen standaard ziekenhuis. Ons werk is best wel bijzonder. Wij operatieassistenten assisteren bij operaties in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). En op zo'n OK maak je indrukwekkende zaken mee." Randy vertelt over zijn werk als operatieassistent in het WKZ.

"Als operatieassistent zijn wij er onder andere verantwoordelijk voor dat alle middelen en materialen die bij de patiënt gebruikt worden tijdens de operatie weer terugkomen en dat alle middelen en materialen die ook daadwerkelijk nodig zijn beschikbaar en paraat zijn."

"Uiteindelijk is het hoofddoel om met de operateur en onze andere collega’s de meest optimale patiëntenzorg te bewerkstelligen. Het UMC Utrecht is heel innovatief. We werken altijd met de nieuwste ontwikkelingen. Samenwerken doen we met veel mensen in het ziekenhuis: anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en heel veel verschillende soorten artsen. Eigenlijk alle specialisten die je kan bedenken, dat maakt het zo afwisselend", legt Randy uit.

Hybride OK's

"In het UMC Utrecht en het WKZ hebben ook diverse hybride OK's. In zo’n OK kun je op een moderne manier de nieuwe interventies en onderzoeken combineren op de operatiekamer. Op de operatiekamers van het WKZ opereren we ook alle patiëntjes van het Prinses Máxima Centrum en dat is het oncologisch centrum van Nederland."

Randy: "Elke dag werken op andere specialismen, ander soorten ingrepen. Ook unieke ingrepen. Want het WKZ is een van de weinige kinderziekenhuizen en dat zijn geen gestandaardiseerde operaties, dus het is altijd creatief denken en omgaan met de situatie die zich op dat moment voordoet."

Terugvallen op het team

"Je maakt soms wel situaties mee die heel dichtbij komen en je ziet ook veel emoties voorbijkomen. Wij kunnen als team terecht bij je collega's. We kennen elkaar door en door, we vangen elkaar op. We kunnen eigenlijk alles bij elkaar kwijt, ook ingrijpende gebeurtenissen. In mijn ogen hoort een team zo te zijn."

Loop gewoon een keertje mee

Tot slot voegt Randy toe: "Heb jij een hart voor de zorg? Ben je praktisch? Hou je van techniek? Wil je het verschil maken op een afdeling en wil je werken in een gezellig team met academisch hoog zorg? Ja, dan denk ik dat je maar op één plek moet zijn."

Meelopen op de OK?

Ben jij operatieassistent en zou je een keer willen meelopen op de OK van het UMC Utrecht en/of het Wilhelmina Kinderziekenhuis? We maken het graag voor jou mogelijk. Laat hieronder jouw contactgegevens achter en we nemen contact met je op om de meeloopdag in te plannen. Tot snel!

Contactinformatie

Will je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het UMC Utrecht? Neem gerust contact op!

088-7558985Stuur een WhatsApp bericht

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert