Bij het UMC Utrecht leren en vernieuwen we continu. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste stagiaires, die met een frisse blik bij ons willen meelopen of afstuderen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Of hoe het is om bij ons stage te lopen?

Maak hier kennis met een deel van onze stagiaires en hun ervaringen.

In ons ziekenhuis hebben we veel verschillende soorten functies. Daarbij hebben we ook veel verschillende mogelijkheden om stage te lopen. Hiernaast kan je de ervaringen van een deel van onze stagiaires horen.

Veelgestelde vragen over stages

Mijn gezochte stage staat er hierboven niet tussen, wat nu?

Als er geen geschikte stagevacature online staat voor jouw opleiding, dan kunnen we je helaas niet aan een stageplek helpen. Hopelijk vind je snel een leuke, leerzame stageplek bij een andere organisatie!

Welk opleidingsniveau moet ik hebben om stage te kunnen lopen bij het UMC Utrecht?

In het UMC Utrecht hebben we veel verschillende soorten functies van verschillende opleidingen en ook verschillende opleidingsniveaus. Wij hebben dan ook voor zowel mbo-, hbo-, als wo-studenten stagemogelijkheden. 

Kan ik als mbo-/hbo-verpleegkundige student stage lopen bij het UMC Utrecht?

Als UMC Utrecht hebben we een samenwerking met de opleiding hbo-v van de Hogeschool Utrecht en mbo-v van ROC Midden-Nederland (locatie Utrecht). Alleen voor de mbo-v en hbo-v studenten van die opleidingen is het mogelijk om bij ons een stage te lopen. Dit komt door de afstemming van de theorie en de praktijk. 

Als je student bent aan een andere onderwijsinstelling, hebben we helaas geen mogelijkheden. Je kan bij jouw opleiding informeren of zij samenwerken met ziekenhuizen in de buurt voor een stage mbo-v of hbo-v.

Wanneer komt er een stagevacature vrij?

Dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van de afdeling. Een afdeling maakt een stagevacature aan wanneer ze ruimte hebben om een stagiair te begeleiden binnen het team. Dit valt niet altijd samen met een specifieke periode in het collegejaar. We zijn bezig met het aanmaken van een jobalert specifiek voor stages. Dan kan je direct op de hoogte zijn bij nieuwe stages.

Wat is een jobalert?

Een jobalert is een automatische e-mail die je ontvangt nadat je je ervoor hebt ingeschreven via deze link. Vink onder 'Kies optie(s) voor Vakgebied' stages aan en meld je aan. Dan brengen we je meteen op de hoogte als er nieuwe stagemogelijkheden zijn.

Op deze manier mis je geen enkele stagevacature en ben je als eerste op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden. 

Kan ik ook als middelbare scholier een maatschappelijke stage bij jullie lopen?

Vanwege de administratieve verwerking en de privacy van onze patiënten bieden we vanuit werken@umcutrecht geen mogelijkheden voor kortdurende stages (< 2 weken). 

Met wie kan ik contact opnemen voor inhoudelijke stagevragen?

Als je vragen hebt over de invulling van een specifieke stagevacature, dan kan je het beste contact opnemen met de contactpersoon die onderaan de stagevacature weergegeven staat. 

Heb je vragen over stages in het algemeen bij het UMC Utrecht? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of Whatsapp ons via: 06 15 17 74 23.

Naar wie kan ik mijn stagesollicitatie versturen?

Wanneer er een stagevacature open staat, dan kan je bij interesse direct solliciteren op deze stagevacature. Op de pagina vind je dan een blauwe knop met ‘Solliciteer direct’. 

Als er geen geschikte stagevacature open staat voor jouw opleiding, dan kunnen we je helaas niet op dat moment aan een stage helpen. Hopelijk vind je dan snel een andere leuke, leerzame stageplek! 

Wanneer ontvang ik een reactie op mijn sollicitatie?

Na je sollicitatie ontvang je een bevestigingsmail (kan eventueel ook in de spam komen). Dit betekent dat je sollicitatie goed is binnengekomen in ons systeem. 

De vacaturehouder neemt vervolgens je sollicitatie door en maakt op basis van alle sollicitaties een selectie. De vacaturehouder probeert je binnen 2 weken na het sluiten van de vacature een update van je sollicitatie te geven (tenzij anders in de vacaturetekst staat vermeld). 

Niet-zorg stages

Marlieke liep stage bij directie P&O. "Het UMC Utrecht is een mooie, grote organisatie met veel inspirerende medewerkers. Tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel gezien, geleerd en me verwonderd (in de positieve zin). Ik was veel in contact met collega’s, waar ik erg van genoot. Ze zijn gezellig en altijd in voor een praatje. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke groei, wat ervoor heeft gezorgd dat ik een enorm leerzame stage heb gehad bij het UMC Utrecht."

Wil je ook stage lopen in het UMC Utrecht? Houd de vacatures bovenaan deze pagina in de gaten of maak een jobalert aan. 

Stages en opleidingsplekken


Stages bij psychiatrie

Er zijn diverse mogelijkheden om een wetenschappelijke stage te lopen op de afdeling psychiatrie. Op www.umcutrecht.nl vind je een overzicht van actuele stagemogelijkheden bij de lopende onderzoeken en wie je daarvoor kunt benaderen.

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Heb je al bij de 'veelgestelde vragen' op deze pagina gekeken en staat jouw gezochte antwoord er niet tussen? Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Whatsapp ons via: 06 15 17 74 23.

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert