Als anesthesiemedewerker tref je bij het UMC Utrecht het volle spectrum van specialismen aan. Jij doet je werk op de operatiekamer, maar ook in behandelkamers en onderzoeksruimten van het WKZ, het UMC OK-complex en het Prinses Máxima Centrum. Onderzoek en innovatie vinden wij net zo belangrijk als samenwerken en het contact met de patiënt en de behandelaar.

Jouw ontwikkeling staat voorop

In ons team staan ieders kwaliteiten, vaardigheden en voorkeuren centraal. Zo kun je naast de directe patiëntenzorg ook dagcoördinator zijn, deelnemen aan onderzoek of kwaliteitsverbetering van de afdeling en maak je deel uit van het reanimatieteam. 

Wil jij vaardig worden als vascular access specialist (VAS), werken in een combinatiefuncties als POS-screener of doorgroeien naar sedatie praktijk specialist (SPS)? Dan ligt hier jouw kans. Maak jouw ambities kenbaar want binnen het UMC Utrecht zijn nog veel meer ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

Werken op de MRI OK

In december 2022 is de MRI OK in het Wilhelmina Kinderziekenhuis geopend. Hoe is het om als anesthesiemedewerker te werken op deze unieke OK waar je te maken krijgt met andere apparatuur, materialen en monitoren?

Jannie deelt haar ervaringen over werken op deze bijzondere OK.

Anesthesiemedewerker in het WKZ

Als Anesthesiemedewerker in het WKZ krijg je te maken met de patiëntencategorie 0 tot en met 18 jaar en de obstetrie. Je bent werkzaam zowel op de operatiekamer als op de buitengebieden, te denken valt aan de MRI, Angio en Radiotherapie. Op het OK-complex heb je te maken met veel verschillende specialismen, bijvoorbeeld cardiochirurgie, algemene chirurgie, urologie, neurochirurgie, orthopedie en oncologische chirurgie. 

Naast je werkzaamheden als Anesthesiemedewerker zijn goede communicatieve vaardigheden van belang in het WKZ, je hebt niet alleen met het kind te maken, maar ook met ouders. Er zijn bij ons tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo kun je bij ons de opleidingen volgen voor de POS (preoperatieve screening), SPS (sedatie Praktijk Specialist) en de VAS (Vasculair Access Specialist).

Anesthesiemedewerker in opleiding

Het UMC Utrecht zoekt regelmatig verpleegkundigen die de czo-opleiding tot anesthesiemedewerker willen volgen, binnen een academische setting. Voor deze opleiding heb je een mbo-4 of hbo-verpleegkundige diploma nodig en kennis van natuur- en scheikunde op minimaal vmbo-t niveau. De opleiding start bij ons twee keer per jaar, in april en september. 

Op dit moment staat onze vacature online! Klik op onderstaande button om meer te lezen en te solliciteren. 

Reservist bij Defensie

Zoek jij afwisseling of een extra uitdaging in je werk als anesthesiemedewerker? Het UMC Utrecht is een relatieziekenhuis met Defensie. 

Als reservist van Defensie word je opgeleid tot tweede luitenant en kun je worden ingezet op missies van Defensie. 

Yvonne en Matthijs waren de eerste twee collega’s van het UMC Utrecht die deze speciale reservistenopleiding in Breda hebben afgerond. Benieuwd waarom zij reservist wilden worden? Hun verhaal lees je hier.

De eerste werkdag van...

Anesthesiemedewerker Laura vertelt over haar eerste werkdag. Ontdek hoe het is om te werken op de OK bij UMC Utrecht en luister de podcast.

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert