Bij het UMC Utrecht speel je als analist een grote rol in de snelle maar vaak complexe diagnostiek en behandeling van onze patiënten. Ook draag je bij aan toonaangevend internationaal onderzoek. Met een passie voor techniek ben je bij ons aan het juiste adres, want je werkt met de meest geavanceerde apparatuur.

Als analist kun je alle kanten op

Geen eerstelijns patiëntenzorg en tóch heel direct bijdragen aan onze hoogwaardige zorg. Dat kenmerkt werken in het laboratorium. De divisie laboratoria, apotheek en biomedische genetica (DLAB) speelt een rol op de achtergrond van het zorgproces, maar wél een cruciale. Het werk is breed. Naast bijna alle specifieke vormen van diagnostiek houd je je bezig met onderzoek en ben je betrokken bij onderwijs en specifieke opleidingen. Voor de allerbeste behandeling raadplegen  medici uit het UMC Utrecht en externe (internationale) aanvragers jouw advies veelvuldig. 


De eerste werkdag van...

Specieel analist Reinier vertelt over zijn eerste werkdag. Ontdek hoe het is om te werken als analist of laborant bij UMC Utrecht en luister de podcast!

Kijk mee op het centraal diagnostisch lab (CDL)

In het UMC Utrecht werken veel analisten. Zij vormen een heel belangrijk onderdeel van een ziekenhuis omdat zij in hun lab werken aan het snel boven tafel krijgen van een uitslag voor de patiënt. We maken graag kennis met deze fantastische groep collega's. Met welk gerecht zou jij deze afdeling vergelijken? En hoe zorgen ze voor een momentje rust op een drukke werkdag?

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert