Yohann Makaya werkt als medisch analist in het laboratorium  van UMC Utrecht. Zijn werk draagt direct bij aan het nemen van de  juiste medische beslissingen. 

De directe link

"Ik heb de studie ‘Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek’ (ing.) als achtergrond, wat een technische studie is. In het UMC Utrecht ben ik ‘analist speciële diagnostiek’ in het laboratorium ‘Speciële Klinische Chemie en Immunoserologie’. Ik ben vooral bezig met het uitvoeren van testen op alle mogelijke lichaamsvloeistoffen zoals bloed en urine", legt Yohann uit. "Wat dit werk intrigerend maakt, is de directe link tussen onze testresultaten en de mogelijkheid voor de artsen om een diagnose te stellen. Het is fijn om te weten dat mijn werk bijdraagt aan de juiste medische beslissingen. Dat is waar we het voor doen."

Veel afwisseling

"Daarnaast is het beheren van apparatuur een belangrijk onderdeel van mijn werk. Je bent ook verantwoordelijk voor het implementeren van nieuwe technologieën. En we hebben natuurlijk ook kwaliteitsprogramma’s, zoals de ISO-norm te onderhouden. Die afwisseling houdt het voor mij uitdagend", vertelt Yohann.

Waarom het UMC Utrecht? 

"Het grote onderscheid tussen een universitair medisch centrum en een algemeen ziekenhuis is de nadruk op ‘onderzoek en onderwijs’ naast de ‘zorg’", licht Yohann toe. "Ikzelf geef les aan geneeskundestudenten om hen voor te bereiden op hun coschappen. Het is een omgeving waar innovatie en kennisoverdracht hand in hand gaan."

Ik heb de ruimte

"Wat me verder aantrekt in dit werk is de vrijheid om mijn werkzaamheden zelf in te plannen. Ik weet een week van tevoren waar ik ben ingedeeld en dan kan ik zelf bepalen hoe ik mijn taken uitvoer. Ik krijg voldoende ruimte om verschillende verantwoordelijkheden te dragen, want ik ben ook lid van de Ondernemingsraad (OR) en de Onderwijs & Onderzoeksraad (O&O-raad)", voegt Yohann toe.

Het belang van diversiteit

"Met mijn eigen achtergrond, met een Congolese vader en een Franse moeder, is het vanzelfsprekend dat diversiteit belangrijk is. De geschiedenis laat zien dat plekken waar diversiteit wordt omarmd, tot bloei komen."
Yohann: "Met circa 12.000 medewerkers is het UMC Utrecht eigenlijk een micro-samenleving op zichzelf. Het streven naar een afspiegeling van de maatschappij binnen deze muren is een prachtige ambitie."

Contactinformatie

Will je meer weten over werken in het UMC Utrecht? Neem gerust contact op!

088-7558985Stuur een WhatsApp bericht

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert