In de 3-jarige mbo-opleiding Verpleegkunde combineer je werken en leren waardoor je als verpleegkundige al snel van grote betekenis bent voor alle patiënten van het UMC Utrecht.

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige is geen dag hetzelfde. Het ene moment voer je basistaken uit, zoals wassen, aankleden, bedden verschonen en eten uitdelen. Even later ben je betrokken bij complexere behandelingen van de patiënt, zoals wondverzorging, sonde inbrengen of stervensbegeleiding. Uiteraard hoef je dat allemaal niet meteen te kunnen. Wij leiden jou op. De opleiding start met een beroepsvoorbereidende periode (BVP) van acht maanden. Daarvan krijg je de eerste periode fulltime les op het ROC Midden-Nederland, zodat je goed wordt voorbereid op de start in de praktijk. De laatste tien weken van die periode loop je stage in het UMC Utrecht bij bijvoorbeeld de divisie Vrouw & Baby, Heelkundige Specialismen of Hart & Longen. Als je de BVP goed doorloopt, kom je voor 32 uur per week in dienst. Daarvan ga je één vaste dag per week naar school. Een mooi moment om ervaringen met je medestudenten uit te wisselen. De overige drie dagen werk je volgens een rooster op een verpleegafdeling. Tijdens je opleiding wissel je een aantal keer van afdeling en divisie. We doen ons best om je bij de divisie van jouw voorkeur te plaatsen. Gedurende je opleiding heb je een vaste studieloopbaanbegeleider van het ROC. Twee studenten mbo-verpleegkunde lichten verderop deze pagina toe waarom ze zo enthousiast zijn over hun opleiding en het werken in het UMC Utrecht.

Jouw profiel

Je hebt een havo- of mbo-diploma (niveau 4) behaald of gaat een van die diploma’s dit schooljaar halen. Ook als dit diploma niet richting de zorg is, ben je welkom te solliciteren. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, zodat je als toekomstig verpleegkundige voor de patiënt een belangenbehartiger kunt zijn.

Ons aanbod

In het UMC Utrecht staan zorg, onderzoek en onderwijs centraal. De plek waar je als verpleegkundige met verschillende patiëntencategorieën werkt die complexe zorg nodig hebben. Je werkt samen met een grote diversiteit aan collega’s, zoals artsen en fysiotherapeuten. Verder werk je mee aan wetenschappelijk onderzoek en kom je in aanraking met de nieuwste behandeltechnieken. Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je als mbo-verpleegkundige in alle zorg- en patiëntencategorieën op kwalificatieniveau 4 aan de slag. Ook kun jij je specialiseren tot bijvoorbeeld intensivecare- of neurologieverpleegkundige. Na afloop van de opleiding gaan we graag samen met jou op zoek naar een passende baan als verpleegkundige bij het UMC Utrecht.
In het eerste jaar ontvang je tijdens de beroepsvoorbereidende periode zakgeld (€ 450,-). Daarna krijg je salaris gebaseerd op de Cao universitair medische centra 2023;

leerjaar 1 na de beroepsvoorbereidende periode: € 1.951,-,

leerjaar 2: € 2.185,- en

leerjaar 3: € 2.377,-.

Voor leerlingen van 21 jaar en ouder wordt het salaris (na de beroepsvoorbereidende periode) aangevuld tot het minimumloon van € 2.380,- conform artikel 4.1.4 van de Cao umc. Deze brutosalarissen zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

Selectieproces

Als wij jouw sollicitatie hebben ontvangen en we denken dat je bij ons past, dan nodigen we je uit voor een e-assessment. Deze computertest test je intelligentieniveau en bepaalt in hoeverre jouw profiel overeenkomt met het gewenste profiel voor de opleiding. De test duurt ongeveer negentig minuten. Als je de test positief afrondt, nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Ten slotte is een referentiecheck en een check bij het IGZ-register onderdeel van de procedure.

Enthousiast?

De opleidingsplekken met startmomentseptember 2023 zijn reeds vervuld. De eerstvolgende opleiding start inseptember 2024. Vanaf november 2023 kun je hiervoor solliciteren.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Vragen kun je per mail stellen via [email protected].Anita van der Stigchel (P&O adviseur) of Marianne van Duinkerken (P&O medewerker) neemt dan telefonisch of via de mail contact met je op.       

Heb je een vraag?

Heb je nog vragen? Deze kun je per mail stellen via [email protected] Anita van der Stigchel (P&O adviseur) of Marianne van Duinkerken (P&O medewerker) neemt dan telefonisch of via de mail contact met je op.

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail