Bij de divisie heelkundige specialismen krijg je de kans om twee afdelingen te leren kennen en krijg jij de begeleiding die je nodig hebt.
Bij de divisie heelkundige specialismen krijg je de kans om twee afdelingen te leren kennen en krijg jij de begeleiding die je nodig hebt.

Met welke type patiënten werk je?

De divisie heelkundige specialismen ontvangt patiënten vlak voor of na een operatie. Ondanks dat er veel geprotocolleerde zorg wordt gegeven, blijf jij altijd alert. Onze patiënten hebben bijna altijd een tweede ziektebeeld. Dit zorgt ervoor dat door onderliggend lijden een relatief simpele ingreep complex wordt. Geen patiënt is hetzelfde. Daardoor is er deskundige zorg nodig van de verpleegkundige. Totaal hebben we negen specialismen bij de divisie heelkundige specialismen, deze zijn verdeeld over drie afdelingen. Op een van de afdelingen worden patiënten van 5 specialismen behandeld; KNO, plastische chirurgie, kaakchirurgie, urologie en oogheelkunde. Hier worden patiënten behandeld aan benigne aandoeningen en een kleine groep wordt geopereerd aan gevolgen van een maligne aandoening. De turnover van patiënten is hier erg hoog waardoor er een heel dynamische en actiegerichte houding wordt gevraagd. Op een andere afdeling worden traumatologie en orthopedie patiënten behandeld. Bij de traumatologie sta je klaar voor patiënten die acute zorg nodig hebben na een ongeval. De derde afdeling heeft als specialisme vaatchirurgie en algemene chirurgie. 

Zo ziet het traineeship eruit

In een jaar tijd ontwikkel jij je als zorgprofessional waarbij je alle vaardigheden leert om een deskundige verpleegkundige te worden. Je doet ziekenhuiservaring op, leert klinisch redeneren en ontmoet mede-trainees. In deze academische omgeving kom je in aanraking met complexe zorg en werk je mee aan onderzoek. In dit jaar leer je twee van de drie afdelingen kennen binnen de divisie. Omdat je op twee verschillende verpleegafdelingen werkt krijg je een goed beeld van de diverse patiëntengroepen die wij behandelen. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere plekken binnen de divisie een dag mee te lopen, bijvoorbeeld op de polikliniek.

Wat heb je nodig?

Tijdens dit traineeship zul je veel nieuwe dingen leren en het is daarom belangrijk dat je ook leergierig bent en open staat om veel dingen van je collega’s te leren. Daarnaast is het belangrijk dat je een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit bezit vanwege de specifieke patiëntengroep en dynamiek op de afdelingen.

Startdatum

Dit traineeship start in mei. 

Na het traineeship

 Na jouw traineeship kijken we natuurlijk graag samen met jou naar de mogelijke vervolgstappen binnen het UMC Utrecht.

Aantal plekken

Per lichting is er ruimte voor 6 verpleegkundigen.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de eerstvolgende opleiding en waar kan ik solliciteren?

De eerstvolgende opleiding start in september 2024. Je kunt solliciteren via deze vacature. We werven totdat de groep vol zit.

Welke ervaring of vooropleiding heb ik nodig om te kunnen solliciteren?

Je hebt een havo- of mbo-diploma (niveau 4) behaald of gaat een van die diploma’s dit schooljaar halen. Ook als dit diploma niet richting de zorg is, ben je welkom te solliciteren. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, zodat je als toekomstig verpleegkundige voor de patiënt een belangenbehartiger kunt zijn.

Kan ik solliciteren naar de opleiding mbo-v BBL in het UMC Utrecht zonder een havo of mbo-niveau 4 diploma?

Als je niet aan de toelatingseisen voldoet (diploma havo- of mbo-niveau 4), heeft het geen zin om te solliciteren. We adviseren je in dat geval contact op te nemen met het ROC Midden-Nederland, waar ze andere mogelijkheden hebben om de opleiding tot verpleegkundige te volgen. Dit geldt ook voor mensen met een VIG-diploma. 

Kan ik mijn huidige mbo-v BOL opleiding afmaken via de BBL route bij het UMC Utrecht?

Het is niet mogelijk om tussentijds over te stappen naar de mbo-v BBL opleiding in het UMC Utrecht. Dit heeft te maken met de afstemming tussen de theorie op school (ROC Midden Nederland) en de (begeleiding van de) praktijkopdrachten in het ziekenhuis. 

Hoe gaat het selectieproces in zijn werk?

Als wij jouw sollicitatie hebben ontvangen en we denken dat je bij ons past, dan nodigen we je uit voor een e-assessment. Deze computertest test je intelligentieniveau en bepaalt in hoeverre jouw profiel overeenkomt met het gewenste profiel voor de opleiding. De test duurt ongeveer negentig minuten. Als je de test positief afrondt, nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Ten slotte is een referentiecheck en een check bij het IGZ-register onderdeel van de procedure.

Hoe zit het met salaris?

Tijdens de eerste acht maanden ontvang je € 450,- per maand. Dit is de Beroepsvoorbereidende periode. Daarna krijg je salaris gebaseerd op de Cao universitair medische centra 2023:

  • Leerjaar 1 na de Beroepsvoorbereidende periode: € 2.029,-

  • Leerjaar 2: € 2.272,-

  • Leerjaar 3: € 2.472,-.

21 jaar of ouder?

Voor leerlingen van 21 jaar en ouder wordt het salaris (na de Beroepsvoorbereidende periode) aangevuld tot het minimumloon van € 2.475,- conform artikel 4.1.4 van de Cao umc.

Deze brutosalarissen zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

Wie betaalt het curusgeld en de boeken?

Het cursusgeld en de verplichte boeken betalen wij.

Welke mogelijkheden zijn er voor mij als ik de opleiding heb afgerond?

Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je als mbo-verpleegkundige in alle zorg- en patiëntencategorieën op kwalificatieniveau 4 aan de slag. Ook kun jij je specialiseren tot bijvoorbeeld intensive care- of neurologieverpleegkundige. Na afloop van de opleiding gaan we graag samen met jou op zoek naar een passende baan als verpleegkundige bij het UMC Utrecht.

Meer weten over de opleiding?

Heb je nog vragen? Deze kun je per mail stellen via [email protected]. Anita van der Stigchel (P&O adviseur) of Marianne van Duinkerken (P&O medewerker) neemt dan telefonisch of via de mail contact met je op.

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail