Edwin werkt sinds februari 2022 bij het UMC Utrecht. Na zijn havo en mbo koos hij voor een hbo-opleiding Logistiek en Economie. Vanaf een jonge leeftijd was Edwin al actief in het inkoopvakgebied. Daarnaast heeft hij ook Nima-B marketing afgerond. Nu vindt Edwin voldoening in zijn rol als inkoper binnen het team Medisch en Lab van het cluster Inkoop van het Facilitair Bedrijf.

Achter de schermen, hoe ziet jouw dag eruit?

“Een gemiddelde werkdag als inkoper in het UMC Utrecht is allesbehalve saai. Je voert  als inkoper overleg met collega’s van veel verschillende afdelingen en uit diverse disciplines. Ik ben als inkoper van het team Medisch en Lab onder andere bezig met het begeleiden van aanschaftrajecten van medische apparatuur voor de OK en de IC. Ik vind het belangrijk te weten waar aan te schaffen apparatuur voor wordt gebruikt en wat erbij komt kijken om zo een zo goed mogelijk inkoopadvies te kunnen geven. Zo heb ik een keer op de OK meegekeken bij een open hart operatie om te zien hoe een hartlongmachine wordt ingezet. Erg interessant! Uiteraard heb je ook veel contact met (potentiële) leveranciers om de wensen van het UMC Utrecht te bespreken.”

Gezellige collega’s en ruimte voor persoonlijke groei

“Voor mij zijn leuke collega's en een prettige werksfeer essentiële factoren die bijdragen aan mijn plezier in het werk. Ik geniet ervan om projectmatig bezig te zijn met inkooptrajecten en ervoor te zorgen dat het inkoopproces zo soepel mogelijk verloopt. . Daarbij draag ik eraan bij dat de zorg betaalbaar blijft en help ik het UMC Utrecht duurzamer te maken. Bovendien waardeer ik het feit dat het UMC Utrecht de afdeling inkoop steeds belangrijker vindt en investeert in persoonlijke ontwikkeling.”

Uitdagingen en inzichten in de wereld van inkoop

“Natuurlijk brengt het werk als inkoper ook uitdagingen met zich mee. Een van de uitdagingen die ik regelmatig tegenkom, is het uitleggen dat het UMC Utrecht als publiekrechtelijke instelling aanbestedingsplichtig is. Veel collega's zijn niet bekend met deze verplichting om de aanbestedingswet te volgen. Als inkoper speel ik daarin een adviserende rol en help ik collega's om op een juiste manier met de regels om te gaan en aan de inkoopbehoeften te voldoen.”

Waarom het UMC Utrecht jouw ideale werkplek is

“Er zijn talloze redenen waarom werken in het UMC Utrecht een aanrader is. Ten eerste hebben wij een geweldig team en een prettige werksfeer, waar ook veel ruimte is voor leuke uitjes en sociale activiteiten. Zo gaan we met een groep collega’s op wintersport volgend jaar, maar regelmatig gaan we met elkaar borrelen of soms karten. Ons team wordt ook door nieuwe collega’s een warm bad genoemd. Bovendien bevindt het UMC Utrecht zich op een inspirerende locatie “de Zandplaat”, met uitzicht op de weilanden. Werken in het UMC Utrecht betekent ook interactie met diverse collega’s in de zorg en het gevoel een maatschappelijke bijdrage te leveren door de zorgkosten te beïnvloeden. Daarnaast staat het UMC Utrecht aan de vooravond van spannende ontwikkelingen, waar jij als medewerker een waardevolle bijdrage aan kunt leveren.”

Kom langs voor een kop koffie!

"Ik nodig toekomstige sollicitanten graag uit om persoonlijk kennis te maken. Een informeel gesprek onder het genot van een kop koffie biedt de mogelijkheid om meer te weten te komen over het werken als inkoper bij het UMC Utrecht. Dus aarzel niet en neem contact op voor een kennismaking met mij en mijn collega’s."

Contactinformatie

Will je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het UMC Utrecht? Neem gerust contact op!

088-7558985

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert