Als technisch oogheelkundeassistent (TOA) doe je zelfstandig oogonderzoeken, zoals oogmetingen, bijvoorbeeld voor een bril, gezichtsveldmetingen om te zien hoe gevoelig het netvlies is voor licht, slechtziendenonderzoek en maak je echo’s om na een staaroperatie de sterkte van een kunstlens te bepalen.

Wat ga je doen?

Als technisch oogheelkundeassistent (TOA) doe je zelfstandig oogonderzoeken, zoals oogmetingen, bijvoorbeeld voor een bril, gezichtsveldmetingen om te zien hoe gevoelig het netvlies is voor licht, slechtziendenonderzoek en maak je echo’s om na een staaroperatie de sterkte van een kunstlens te bepalen. Daarnaast assisteer je bij kleine ingrepen, dien je oogdruppels toe en verricht je eerste hulp bij ongevallen waarbij oogletsel is ontstaan. Je werkt samen met oogartsen, andere TOA’s en doktersassistenten. Maar ook met baliemedewerkers, de afdeling Opname en het secretariaat. Als gediplomeerd TOA kun jij je ontwikkelen in je vakgebied door aanvullende cursussen te volgen.

Hieruit bestaat je opleiding

De Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen (SVGB) verzorgt de theoretische opleiding. De vakken die je krijgt, zijn:
- anatomie
- fysiologie
- pathologie van het lichaam en het oog
- onderzoekmethoden
- medische kennis
- administratie

Naast het theoretisch gedeelte werk je bij het UMC Utrecht. Dit is het praktijkgedeelte van de opleiding.

Vooropleidingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je gediplomeerd doktersassistent zijn en minimaal 18 jaar oud.

Duur opleiding

De opleiding duurt twee jaar. Je werkt minimaal 24 uur per week in de praktijk, daarnaast ga je één dag in de week naar school.

Salaris/vergoeding

Aan het begin van de opleiding verdien je maximaal. € 2.503,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Dit kan later oplopen tot maximaal € 2.892,-.

Start opleiding

De opleiding start één keer per jaar, in september. Solliciteren voor deze opleiding kan alleen wanneer er een vacature is. Houd hiervoor de website in de gaten.

Meer informatie

Recruiters via Werken@UMC Utrecht.

Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen
www.svgb.nl
030 - 603 6756

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken

088 7558985

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail