Een traineeship bij interne geneeskunde en dermatologie is een heel breed traineeship waar je in een jaar veel kunt leren en meemaken. 

Met welke type patiënten werk je?

Binnen de Divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie worden patiënten voor de beschouwende specialismes opgenomen. Waarbij er een enorme diversiteit is aan specialismes en patiënten: Reumatologie, Dermatologie, Interne geneeskunde (bestaande uit 6 sub specialismes), MDL, Nefrologie en Geriatrie. Binnen de Nefrologie zijn er patiënten die een niertransplantatie ondergaan, dit is chirurgische zorg gecombineerd met het beschouwende specialisme.  Op beide klinieken zijn de opnames variërend van kortdurende opnames op de short­stay tot aan casussen met complexe multi problematiek, allen academische zorg. In deze complexe zorg voor de patiënt werken we nauw samen met andere disciplines, waarin je als verpleegkundige dé schakel bent naar de patiënt en diens naasten. 

Zo ziet de opleiding eruit

Het traineeship van de dIGD duurt 1 jaar. Waarbij je als trainee op beide verpleegafdelingen binnen de dIGD 6 maanden werkt. Op de afdeling krijg je een buddy om mee te sparren over praktische zaken.  Je werkt als startend verpleegkundige die een traineetraject volgt. Het traineetraject bestaat uit verdiepende lessen en intervisie.  Het is een combinatie van deskundigheidsbevordering en persoonlijk- en verpleegkundig leiderschap. 

Type collega's

Mix van startend verpleegkundigen en ervaren verpleegkundigen. Waarbij we werken met regieverpleegkundigen, verpleegkundigen, studenten mbo- en hbo-verpleegkunde en trainees DIGD/UMC breed. 

Startdatum

Het traineeship start 1 oktober 2024  en duurt t/m 30-09-2025 

Na het traineeship

Samen kijken we naar vacatureruimte binnen de de divisie interne geneeskunde en dermatologie en zoeken we met je mee naar een passende werkplek. 

Aantal plekken

We hebben plek voor 4 hbo-V verpleegkundigen en 2 mbo-V verpleegkundigen.

"Mijn ervaring is alleen maar positief. Na mijn studie kon ik in principe direct aan de slag maar deze overgang zorgde voor een zachte landing."

Sanne

Trainee verpleegkunde

Maak kennis met de collega's

Schrijf je in voor de jobalert

En ontvang altijd de meest recente vacatures in je mail