Voor Anne (21) is het de beste vervolgstap die ze kon maken: werken als leerling verpleegkundige mbo-v in het UMC Utrecht. Waarom koos Anne voor de combinatie werken en leren? En waarom was dit voor haar de beste keuze? "Ik krijg hier energie van."

"Na de havo deed ik een jaar PABO. Het werken met kinderen vond ik heel leuk, maar het onderwijs gaf mij niet de voldoening die ik hoopte dat het zou geven. In mijn tussenjaar ben ik begonnen in een verzorgingstehuis en daar kwam ik altijd blij en voldaan van terug. Tijdens het oriënteren naar banen en opleidingen zag ik de mbo-v opleiding bij het UMC Utrecht voorbijkomen. Ik dacht meteen: ‘Dit wil ik’. En dat gevoel heb ik nog steeds. Ik geniet elke dienst weer van het dynamische ziekenhuisleven. Ik leer veel door het gewoon zelf te doen. Daarom is deze combinatie van werken en leren echt iets voor mij."    

Gestructureerde chaos

"De eerste periode van het opleidingstraject ga je dagelijks naar school en leer je je medestudenten dus ook goed kennen. In mijn groep zitten mensen met allerlei achtergronden. Ook niet-zorg gerelateerde zoals een steward. Het leukste moment is natuurlijk als je na dat halve jaar in je witte pak in het ziekenhuis loopt. Ik herinner mij nog goed mijn eerste dienst op de afdeling. Ik was onder de indruk van de gestructureerde chaos. Verpleegkundigen en artsen die af en aan liepen, het rinkelen van telefoons. De vele patiënten die ik ontmoette en al de medische termen die me om de oren vlogen. Al snel vond ik mijn plekje binnen die georganiseerde chaos."

Afwisseling

"Na dat eerste halve jaar werk je drie dagen op een verpleegafdeling en heb je  een vaste dag in de week les. Op die lesdag kan je ervaringen uitwisselen met je medestudenten. Tijdens de opleiding doe je bij drie verschillende verpleegafdelingen ervaring op. Ik wilde graag kijken of de combinatie van zorg en kinderen wat voor mij was. En ja, ik loop nu elke dag met veel plezier het Wilhelmina Kinderziekenhuis binnen. De ene dag zorg ik voor een baby van vijf dagen oud en de andere dag voor een puber van zeventien. Die afwisseling maakt het zo leuk. Bij zorg voor kinderen komt er natuurlijk ook emotionele zorg kijken. Ik vind het dan ook een mooie uitdaging om een stukje vertrouwen te winnen bij zowel kind als ouders." 

Solliciteer!

Als je een doener bent en je houdt van afwisseling en van contact met patiënten, dan kan ik deze opleiding echt aanraden. De combinatie opleiding en werk is waar ik energie van krijg en het ziekenhuis is waar ik mij meer dan op mijn plek voel." 

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met Anita van der Stigchel via 088 75 501 05 of [email protected]. Anita helpt je heel graag verder!

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de jobalert