De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) zorgt ervoor dat alle medische instrumenten in het ziekenhuis zorgvuldig en tijdig gesteriliseerd zijn zodat de artsen en verpleegkundigen met de juiste instrumentensets hun werk kunnen doen. Dit werk doen ze samen met 42 collega’s én vijf robots.

"De opleiding tot Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen heb ik in het UMC Utrecht afgerond. Hiervoor werkte ik in de ouderenzorg. Op zoek naar een plek achter de schermen in de zorg, stuitte ik op deze opleiding. Ik liep mee, solliciteerde en kon starten."

Manon

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

Nog geen diploma MSMH?

Een mooie combinatie van techniek en goede zorg: word medewerker steriele medische hulpmiddelen. Tijdens deze opleiding leer je alles over het schoonmaken van medische instrumenten. 

Je gaat 1 dag in de week naar school en werkt daarnaast 32 tot 36 uur op de centrale sterilisatie afdeling. Omdat er ook 's nachts en in het weekend geopereerd wordt, heb je als MSMH geen 9 tot 5 baan. Je werkt in wisseldiensten, die je afwisselt met collega's. Hierdoor hoef je niet elk weekend te werken.

Het is een leerwerkplek in het kader van de opleiding tot medewerker steriele medische hulpmiddelen. Op school krijg je theoretische kennis en in de praktijk ontwikkel je verder de vaardigheden die jou voorbereiden op het uitoefenen van het vak. Verder bieden wij een uitdagende werkplek binnen een professionele organisatie.


De opleiding start jaarlijks in februari en september.

Heb je een vraag?

Ons team van recruiters helpt jou als je vragen hebt. Wil je weten welke afdeling het beste bij je past of hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

088 75 589 85Stuur een WhatsApp bericht

Mis nooit meer een vacature!

Schrijf je in voor de job alert